Μήνυμα σε Άγκυρα η συνάντηση ΥΠΑΜ Αιγύπτου-Κύπρου-Ελλάδας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Συνάντηση  με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη είχε χθες ο Πρόεδρος της Αιγύπτου αλλά και ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων του Καΐρου, Στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι, παρουσία του Διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου και Εκπροσώπου της Προεδρίας. Ανάλογη συνάντηση είχε και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμένος. Στο περιθώριο της έκθεσης, ο κ. Καμένος συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Ahmed Al Bowardi.

Η συνάντηση  έγινε μετά τα εγκαίνια της Αμυντικής έκθεσης EDEX, που οργάνωσε το αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής. Η έκθεση θα προσελκύσει περισσότερους από 10.000 επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον τομέα των εξοπλισμών και των αμυντικών βιομηχανιών. Η έκθεση φιλοξενεί 373 διεθνείς εταιρείες από 41 χώρες, μεταξύ των οποίων 42 εταιρείες των ΗΠΑ, 37 γαλλικές εταιρείες, 28 κινεζικές εταιρείες και 13 ρωσικές εταιρείες. Επιπρόσθετα, στην έκθεση θα συμμετάσχουν επτά κύρια τμήματα εξοπλισμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ στο περιθώριο της έκθεσης αρκετές στρατιωτικές αρχές θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές διαλέξεις.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεγάλης κλίμακας άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου «Μέδουσα 7» και με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που προκάλεσε δυσφορία στην Τουρκία που βλέπει τον εαυτό της να μένει εκτός ενεργειακού παιχνιδιού στην Ανατολική Μεσόγειο.
Sigmalive

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα