Παρά την προσπάθεια της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης να υποβαθμίσουν το μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί εκμάθησης της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα, το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της FYROM όχι μόνο δεν καθησυχάζει αλλά δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες ανησυχίες επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την όρεξη στους Σκοπιανούς για νέες διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας!

Απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα, ο Ζόραν Ζάεφ δεν άντεξε και… ξεφούρνισε τι αλλάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ. Με τρόπο ξεκάθαρο, που δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έθεσε θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα! Η φρασεολογία και οι ξεκάθαρες διατυπώσεις του Ζόραν Ζάεφ αφήνουν πλήρως εκτεθειμένους εκείνους από την ελληνική κυβέρνηση που προσπάθησαν να ξεγελάσουν την εσωτερική κοινή γνώμη ότι δήθεν με την συμφωνία των Πρεσπών μπαίνει τέλος στις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπιανών.

«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα», επισήμανε ο Ζόραν Ζάεφ.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Ζάεφ στη Βουλή των Σκοπίων το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 και τις δηλώσεις με τις οποίες ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανοίγει ξεκάθαρα θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα:

europost.gr