Σοκ στο Αμερικανικό Ναυτικό από τον αιφνίδιο θάνατο του διοικητή του 5ου Αμερικανικού Στόλου ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Μπαχρέιν κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Πρόκειται για τον αντιναύαρχο Scott A. Stearney ο οποίος υπηρετούσε στο Ναυτικό της χώρας του από το 1984.

Σύμφωνα με την λιτή ανακοίνωση του Ναυτικού η υπηρεσία ερευνών εγκλημάτων (NCIS) και το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν συνεργάζονται για να διαπιστώσουν τα αίτια του θανάτου του αντιναυάρχου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν βρει κάτι το επιλήψιμο αναφορικά με το ενδεχόμενο πιθανής εγκληματικής ενέργειας

Παρ΄ όλα αυτά ακόμη δεν είναι γνωστός ο λόγος του θανάτου του αντιναυάρχου, aλλά όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου στο CBS News εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ο Stearney ήταν πιλότος μαχητικών και πήρε τις πτέρυγες του αεροπόρου τον Απρίλιο του 1984 ενώ είχε συγκεντρώσει πάνω από 4500 ώρες πτήσης και τουλάχιστον 1.000 προσνηώσεις σε αεροπλανοφόρα με μαχητικά F/A-18 Hornet και F/A-18E/F Super Hornet.

Ενσωματωμένο βίντεο

Adm. John Richardson

@CNORichardson

Team, it’s my sad duty to inform you that today the Secretary of the Navy and I were informed that Vice Adm. Scott Stearney, our commander of U.S. Naval Forces Central Command and commander of U.S. Fifth Fleet in Bahrain, was found deceased in his residence in Bahrain today.

2.926 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

europost.gr