ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Είμαι κατά των καταλήψεων για ψύλλου πήδημα. Τελεία και παύλα. Καταδικάζω και τις μεν και τις δε.
Είδαμε καταλήψεις- με τη συμπαράσταση καθηγητών- που είχαν αιτήματα απο την “άδικη παγκόσμια κοινωνία” που πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα μέχρι “καταλαμβάνουμε το σχολείο γιατί δεν μας πήγαν εκδρομή”.
Ο σημερινός πρωθυπουργός, και μια ομάδα φίλων του, απο καταλήψεις ξεκίνησαν και ανεδείχθησαν στα ύπατα πολιτικά αξιώματα.
Γι αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η σκληρά συντονισμένη προσπάθεια καθηγητών, που λειτουργούν ιδεοληπτικά και στο σχολείο, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης και, φυσικά, το κυβερνών κόμμα να καταφερθούν κατά των καταλήψεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν νομίζω πως είναι δουλειά των μαθητών στα σχολεία η αντίδραση στη Συμφωνία ή, γενικώς, στην πολιτική. Αν θέλουν να αντιδράσουν ας το κάνουν έξω απο το χώρο του σχολείου.
Αλλά δεν μπορεί, πια, κάποια ψευδώνυμη αριστερά, να βλέπει τα πράγματα μονομερώς. Να θεωρεί δικούς της χώρους τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, να τα καταλαμβάνει όποτε θέλει και αν κάνουν το ίδιο άλλοι, που διαφωνούν μαζί της, να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της.
Φτάνει, πια, η υποκρισία. Και καλά οι κομματικές σκοπιμότητες. Αλλά και οι καθηγητές να παίζουν το παιχνίδι των κομμάτων στα σχολεία;
Αυτός ο τόπος είναι κοινός για όλους. Δεν ανήκει, αποκλειστικά σε κανέναν. Κανένας δεν έχει το μονοπώλιο για τίποτε. Ούτε τα σχολεία, ούτε οι κοινωνικοί χώροι ανήκουν σε κάποιους.
Και κάτι ακόμη: όποιος αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική χαρακτηρίζεται φασίστας και ακροδεξιός. Τελικά, στην Ελλάδα το 96% (εξαιρώ τον μικρό Συριζα), είναι φασίστες, κατά τον μικρό Συριζα.
spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια πρωτη αναγνωση των αντιδρασεων ορισμενων μεσων ενημερωσης -πρωτοστατει η ΕΡΤ πασης Ελλαδος με τους τηλεοπτικους και ραδιοφωνικους σταθμους της-και του κυβερνωντος κομματος (ου μην αλλα και της συγκυβερνησεως, αφου σιωπα και το κομμα των Ανελ)για τις με περιορισμενο αριθμο μαθητων καταληψεις των σχολειων με προβολη- επιτελους- και εθνικων θεματων, ειναι γιατι κληρονομησαν την κουλτουρα των δικων τους καταληψεων της 20ετιας 1990-2010 νεολαιες μη ελεγχομενες απο τους δικους τους αριστεροπροοδευτικοδιεθνιστικους πολιτικους σχηματισμους.
    Μαλιστα το πολυ ανησυχητικο ειναι οτι μεθοδευουν ανακασταληψη των σχολειων με ”αιφνιδιαστικες εφοδους” ομοφρονων τους με επικεφαλης ιδεολογικα και κομματικα ελεγχομενους καθηγητες , αδιαφορωντας για τον διχασμο και τα καθημερινα ”μπουλιγκ” που θα επακολουθησουν στις σχολικες αιθουσες και τις αυλες των σχολειων οι επαγγελματιες ΑΝΤΙμπουλιγκ και ολων των ΑΝΤΙ στην σημερινη κοινωνικοπολιτικη ζωη των Ελληνων.
    Τουλαχιστον για τα εθνικα θεματα μη συμβαλετε -οσοι αρμοδιοι- στις νεανικες συγκρουσεις με το προσχημα οτι ολοι οι συμμετεχοντες μαθητες ειναι φιδακια του μεγαλου αυγου ,που μονιμως φαντασιωνεστε οτι θα φαει Δημοκρατια και κοινωνια Ελληνικη και Ευρωπαικη .
    Ουτε Συνθηκη των Βερσαλλιων υπαρχει , ουτε εγεννηθησαν νεοι Χιτλερ και Σταλιν , οι δε Εβραιοι το διακηρυσσουν και ειναι πανθομολογουμενον οτι ”τα εχουν καλα” με ολο τον κοσμο σε Ανατολη και Δυση, οπου ανησυχουν γιαυτους ολοι εκτος απ’αυτους.
    Να ανησυχειτε σιγουρα -οσοι ανησυχειτε στην Ελλαδα κυριως – γιατι με τον καιρο θα χανετε πελατες ψηφοφορους ,επειδη η Ευρωπη δεν ειναι Νοτιος Αμερικη και να μη ”στρουθοκαμηλιζετε” στο μοναδικο αντιευρωπαικο προβλημα της ανεξελεγκτης μεταναστευσεως απο την ΑφροΑσια.

  2. Ναι είναι και μάλιστα στο 100%, συμπεριλαμβανομένου και του συριζα!

    Οι καταλήψεις ξεκίνησαν από το 1986 όταν φοιτούσα στην πρώτη Λυκείου, με απεργία των καθηγητών επί τρεις μήνες.
    Το επόμενο χρόνο μας έσπρωξαν να το κλείσουμε μόνοι μας ώστε να πληρώνονται!
    Εγώ ήμουν παιδί και αλήτής…οι υπόλοιποι σαν λίγο αργά να το ανακαλύψατε ως μεγάλοι σοσιαλιστές εκείνα τα ανθηρά χρόνια!

    Μάλλον θα πρέπει να λέμε κι ευχαριστώ!

  3. Οι καταλήψεις γενικά είναι μια ακρότατη διαμαρτυρία ή πρέπει να είναι.
    Βεβαίως όμως και θ α απεργήσουν ή θα κάνουν κατάληψη όταν δεν έχει διέξοδο η ορμή τους και η ενεργητικότητα τους. Παιδιά είναι αλίμονο.
    Αυτό που δεν δέχομαι είναι να προβάλουμε σ αυτά τα παιδιά τις δικές μας επιθυμίες.
    Η διαπαιδαγώγηση στην αίθουσα πρέπει να περιλαμβάνει όλη εκείνη την εθνεγερτική ύλη που να οδηγεί τα παιδιά να σέβονται την σημαία και να μην επιτρέπουν στον καθένα να την καπηλεύεται.

    Αλλά η εκμετάλλευση των παιδιών μέσα από τις εκδηλώσεις τους είναι απαράδεκτες από οποιονδήποτε.

  4. Και ποιος σου είπε κ Σαββίδη ότι το 96% συμφωνεί μ εσένα?
    Έχεις μετρήσεις ή πόθους?
    Δεν θεωρώ φασίστα όποιον κρατά την σημαία αντίθετα αλλά οι φασίστες κρατούν την σημαία για να επιζήσουν.
    Εσύ πως τους χωρίζεις?

  5. Μπορει ο κ. Σαββιδης ,ως Ποντιος , να απαντησει στον φιλο κ. Χριστο , που διερωταται πως ξεχωριζονται οσοι φερουν την Ελληνικη σημαια με προσαρμογη της γνωστης Ποντιακης ατακας” Ποντιος και ας ειναι με ενα ματι” ”Σημαιοφορος και ας ειναι ο,τι ειναι, γιατι γιαυτην την Ελληνικη σημαια θα θυσιασθει, οταν η Πατριδα το ζητησει, οπως μεχρι τωρα”.
    Υ.Γ Ωρες να αναζητουμε τα πολιτικα πιστευω των αθλητων μας που φερουν το εθνοσημο δε διεθνεις αγωνες .
    Τοση εθνικη παρακμη;;;.

    • ΣΑΝ δεν περίμενα κάτι άλλο από εσένα.
      Πάντως το μαχαίρι και η φωτιά έχει σημασία σε ποιανού χέρια είναι.
      Και για να μην έχεις ερωτηματικά το μαχαίρι και την φωτιά τα αναφέρει ο Χριστός.

      • Παντως αγαπητε κ. Χριστε προτιμω το μαχαιρι και την φωτια να τα κρατουν Ελληνες και χριστιανοι -με το εθνοσημο και τον Σταυρο- που θα ξαναγωνισθουν για του Χριστου την πιστιν την Αγιαν και της Πατριδος την ελευθεριαν, οπως αππο το 1821-1827.
        Εσεις προτιματε τους αλλους-με τα σφυροδρεπανα σε κοκκινο φοντο με ενδιαμεσο για εναλλαγη το μαυρο- που κατεστρεψαν την Ελλαδα απο το 1945-49, πηραν και ”αμανατι” 28.000 Ελληνοπουλα, δημιουργησαν εκτος Ελλαδος τα απεραντα γκουλακ στην Σοβιετικη Ενωση ,-τα οποια ανεδειξεν και ο Σολτζενιστιν , τον οποιον πρεπει να διαβασετε-και εδω και 45 χρονια καταστρεφουν την ακινητη περιουσια του Δημοσιου και των ιδιωτων, χωρις ποινικες και αστικες συνεπειες .
        Δικαιουσθε τις προτιμησεις σας ,αλλα ξανασκεφτείτο το .

        • Η πίστη του Χριστού είναι μακριά από κόμματα και πολιτικές.
          Το ανέφερα σαν ρητό.
          Κάνατε τον Χριστό κομματάρχη!

          • Σας θερμοπαρακαλω μη εμπλεκετε τον Χριστο που μας αγαπα ολους .
            Και ας διερωτηθουμε ολοι μας τινος ειναι αυτα τα παιδια , που απο το 1984 τα προετρεψε το Κρατος να κομματικοποιηθουν απο τα 11 χρονια τους με τις εκλογες απο τα Δημοτικα Σχολεια για 15μελη Συμβουλια και επετρεψε τις κατ’ετος τετοια εποχη καταληψεις και ζημιες στα Σχολεια , Γυμνασια και Λυκεια, συναινουσης και της πλειονοτητος των γονεων τους -οι περισσοτερροι των οποιων δεν ζουσαν σε οικογενεια ,η, δεν μπορουσαν να τα συγκρατησουν- , γιατι η εφηβεια ειναι αγητευτη ,κατι που φαινεται πως αγνοουν οι σημερινοι επικριτες τους με αφορμη τις εθνικη τους αφυπνιση, αλλα ανησυχουν -και δικαιως- γιατι αυτη η νεολαια θα δημιουργησει την ”Μακεδονικη φαλαγγα” στο Κινημα της νεολαιας -με το κινητο και το πλαστικο ποτηρι στο χερι-,κατι που τρεμει Αριστερα , που μονιμως αυταπαταται οτι μπορει να καθοδηγησει την νεολαια και τον λαο στην εποχη του διαδικτυου μαλιστα.
            Το ”παιχνιδι αυτο τελειωσε” φιλοι ,οπως τελειωσε και στις ΗΠΑ με τον Τραμπ και το ”ποταμι δεν γυριζει πισω ” -για να θυμηθουμε και τον Ανδρεα , που σημερα θα γιωρταζε-, το δε πισω ειναι ολο οσο θα ειναι πισω στις επομενες εκλογες και τον Θεο με τ’αστρα να ταξουν τους νεολαιους και τον λαο ,για να ξανακυβερνησουν οι σημερινοι προπετεις ολων των Παραταξεων .
            Το ποταμι μονο στις εκβολες διασπαται σε πολλες κοιτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα