Βενιζέλος: Οι Ευρωπαίοι χαϊδεύουν τον Τσίπρα ως εξημερωμένο κατοικίδιο -Εγινε delivery boy

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΤΟΥΣ
Σκληρή επίθεση Βενιζέλου στον Αλέξη Τσίπρα -Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

Με πολύ σκληρές εκφράσεις αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και στην Ελλη Στάη, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι «είναι delivery boy ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, μετά τον Αύγουστο του 2015» καθώς «κάνει ό,τι του λένε σε όλα τα θέματα».

Μάλιστα αναφερθείς στα καλά λόγια που επιφυλάσσουν οι Ευρωπαίοι για τον Ελληνα πρωθυπουργό, απάντησε: «Το να σε χαϊδεύουν ως το εξημερωμένο κατοικίδιο δεν είναι πηγή εθνικής υπερηφάνειας…».

Ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε την αναφορά Τσίπρα περί «καθαρού μυαλού» στη διαπραγμάτευση του 2015 και τόνισε: «Ευτυχώς είχα καθαρό μυαλό και ανέτρεψα τις αποφάσεις του θολωμένου μου μυαλού. Σωθήκαμε από εμάς τους ίδιους είπε ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά».

Κατά τον κ. Βενιζέλο ποτέ πριν δεν είχε συνδεθεί η εξωτερική πολιτική με την οικονομική κρίση της χώρας. «Ο κ. Τσίπρας το έκανε και αυτό είναι εθνικό σφάλμα» τόνισε και πρόσθεσε: «Ολα όσα λέγαμε τα υιοθέτησαν τα έκαναν δόγμα και τα προσκυνούν ως άγαλμα».

Επέκρινε επίσης το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Δεν είναι δείγμα σοβαρότητας του SPD να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριό του ως σοσιαλιστή ηγέτη» είπε και πρόσθεσε πως η λογική του SPD ήταν «αν είναι κίνδυνος ο λαϊκισμός δεξιάς και ακροδεξιάς, ας βρούμε έναν εθνολαϊκιστή δήθεν σοσιαλιστή και δήθεν αριστερό να τον καλέσουμε να μιλήσει».

Επέκρινε την λογική των υπερπλεονασμάτων τονίζοντας ότι «είναι πολιτική υπερφορολόγησης και εξόντωσης της μεσαίας τάξης» και περιέγραψε: «Η χώρα δεν έχει βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, δεν μπορεί να βγει στις αγορές, δίνουμε επιδόματα για να εξαγοράσουμε την μιζέρια. Αυτή είναι η πιο αντιαναπτυξιακή πολιτική που υπάρχει. Τα 2 δισ. πλεόνασμα τι είναι; Είναι τα σχολεία και τα νοσοκομεία που δεν έχουν λεφτά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση επαίρεται ότι προσπαθεί να την επηρεάσει για να προσθέσει: «Υπάρχουν δίκτυα που προσπαθούν να επηρεάσουν την Δικαιοσύνη. Υπάρχουν κάποιοι λίγοι πρόθυμοι δικαστικοί αλλά η συντριπτική πλειονότητα των δικαστών κάνει το καθήκον της».

Τέλος ο Ευ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι πρέπει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ηττηθεί στρατηγικά ώστε να μην μπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις με συνταγματική αναθεώρηση και την εκλογή ΠτΔ.

«Ο ηττημένος εκλογικά ΣΥΡΙΖΑ έχω προτείνει να κληθεί να συμμετάσχει, εάν θέλει, ώστε να συμβάλει αλλά να μην μπορεί να παρεμποδίσει τις εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για την βόμβα στο σπίτι του Ισ. Ντογιάκου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «μπορεί να έχει άλλη πολιτική προέλευση δεν είναι απαραίτητο ότι προέρχεται από τις παρυφές της αριστεράς».

Πηγή: Βενιζέλος: Οι Ευρωπαίοι χαϊδεύουν τον Τσίπρα ως εξημερωμένο κατοικίδιο -Εγινε delivery boy | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα