Εκτοξεύει απειλές κατά πάντων η Τουρκία και ομιλεί για φυσικό αέριο αξίας 3 τρις δολαρίων!

13/11/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 147 εμφανίσεις

Προπαγανδιστικό υλικό προκειμένου να υποστηρίξει ότι θίγονται τα δικαιώματα της στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και να επαναλάβει σε διεθνές πλέον «κοινό» τις απειλές και προειδοποιήσεις εναντίον της Ελλαδας και της Κύπρου προβάλει η Υπηρεσία Δημόσιας Διπλωματίας της Τουρκίας με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο υλικό αυτό (με πίνακες γραφικών στην ανάρτηση του trdiplomacy στο Twitter σε αρκετές γλώσσες) περιγράφονται σε ενότητες η «προσπαθεια της Ελλαδας και της Νοτίου Κύπρου -όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία- να επιβάλλουν τετελεσμένα», αναλύονται οι  επιχειρήσεις της  Τουρκίας για έρευνα και εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου ενώ περιγράφονται και οι μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν γίνει με την αγορά υπερσύγχρονων ερευνητικών και του πλωτού γεωτρύπανου Fatih, ενώ με επίσημο τρόπο ανακοινώνεται ο σχεδιασμός για την κατασκευή τουρκικής Ναυτικής Βάσης στην παράνομη «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων.

Αναφέρει:

«Ο φυσικός πλούτος στην Ανατολική Μεσόγειο:

Οι υπόγειοι πόροι που εχουν εντοπισθεί στην Ανατολική Μεσόγειο είναι 3,45 τρισεκατομμύρια m3, 1,7 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου συνολικής αξίας σχεδόν 3 τρις δολαρίων.

Η Άγκυρα επισημαίνει ότι με τον πλούτο αυτό, η «περιοχή που καλύπτει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου καθίσταται αναμφίβολα μια από τις πιο κρίσιμες περιοχες του κόσμου». Η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν αναπτύξει  40 πολεμικά σκάφη στην περιοχή με στόχο των χωρών αυτών να αποσπάσουν μερίδιο από τους φυσικούς πόρους της περιοχής».

Με τίτλο «Προσπάθειες της Νότιας Κύπρου -όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία- και της Ελλάδας για δημιουργία τετελεσμένου» το κείμενο υποστηρίζει ότι όταν εγινε η ανακάλυψη των  φυσικών πόρων, η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, «άρχισαν να αναλαμβάνουν δράση, εκδίδοντας χαρτες της αποκαλουμένης ΑΟΖ και της δικαιοδοσίας των θαλασσίων ζωνών της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την Άγκυρα η «Ελλάδα διεκδικεί δικαιώματα επι των θαλασσίων ζωνών της Τουρκίας, και οι «δυο μαζί “προσάρτησαν” σε δικές τους ζώνες ενεργειακά οικόπεδα της Τουρκίας, ενώ από το 2008 Ελλάδα και Ελληνοκυπριακή Διοίκηση -όπως ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία- πραγματοποιούν συμφωνίες, εκδίδουν άδειες γεωτρήσεων σε διάφορες χώρες και εταιρίες, υπογράφουν συμφωνίες διανομής κερδών με ολες τις χώρες που έχουν ακτές στην Μεσόγειο (ειδικά με το Ισραηλ) εκτος της Τουρκίας. Ολες αυτές οι προσπάθειες είναι  εναντίον του Διεθνούς Δικαίου, παραβλέπουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας και της (παράνομης) “ΤΔΒΚ” επι της ενέργειας» ενώ επικρίνεται και η Ε.Ε. γιατι όπως επισημαίνεται υποστηρίζει τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους. Περιγράφοντας την τουρκική στάση το κείμενο αυτό επισημαίνει ότι η Τουρκία «έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα στην περιοχή» και  έχει διαμαρτυρηθεί για τους «αποκαλουμένους χαρτες ΑΟΖ που προωθούνται από Ελληνοκυπρίους και την Ελλάδα και διαμόρφωσε τον δικό της  χάρτη υπεράκτιων δικαιοδοσιών».

Περιγράφοντας και τις άλλες ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία αναφέρει ότι στα πλοία που εμπλέκονται σε «παράνομες δραστηριότητες για λογαριασμό άλλων χωρών σε θαλάσσιες ζώνες της Τουρκίας απευθύνονται προειδοποιήσεις και ανακόπτεται η πορεία τους».

Όμως και πάλι εκτοξεύονται απειλές:

«Η Τουρκία τονίζει ότι κάθε ερευνα για υδρογονάνθρακες στο νησί, που θα γινει πριν λυθεί το Κυπριακό, θα οδηγήσει σε εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα» και συγχρόνως ενημερώνει για την πρόθεση του Τουρκικού Ναυτικού Επιτελείου για την κατασκευή Ναυτικής Βάσης στην (παράνομη) «ΤΔΒΚ».

Το τουρκικό προπαγανδιστικό κείμενο καταγράφει τις γεωτρήσεις που μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει στη Μαύρη Θαλασσα αλλα και την έναρξη  της γεώτρησης του Fatih στο Οικόπεδο της Alanya1 που είναι εντος της ΑΟΖ που έχει ανακηρύξει η Τουρκία και το επόμενο βήμα θα είναι η γεώτρηση στην Μερσίνα, ενώ παρουσιάζονται οι δυνατότητες του FATIH με την επισήμανση ότι συντομα η Τουρκία θα αποκτήσει και δεύτερο πλωτό γεωτρυπανο. Ν.Μ.

Εδώ αναφέρεται στα 3 τρις ευρώ της αξίας του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Φωτογραφία via Twitter Share this:

Πηγή: https://hellasjournal.com

Category: Ειδησεις, Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

  11/12/18 | (0 σχόλια)
  Βαγγέλης Γεωργίου slpress.gr «Υπάρχει μόνο ένα πράγμα χειρότερο από το να δίνει μάχη κανείς έχοντας συμμάχους και αυτό είναι να αγωνίζεται χωρίς αυτούς» έλεγε ο Τσόρτσιλ από το Λονδίνο κάποτε. Από την ίδια κοσμοπολίτικη πόλη, αρκετές δεκαετίες πιο μετά, έφυγε ...

Ροή ειδήσεων

  12/12/18 | (0 σχόλια)
    Το τέλος της κυριαρχίας της Δύσης και η ανάδυση του κινεζικού πολιτισμού και της κινεζικής κυριαρχίας είναι το θέμα της εκπομπής "Τομές στην Επικαιρότητα" της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV-100 σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018. Προσκεκλημένοι: η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη ...

  12/12/18 | (0 σχόλια)
  ΘΥΜΙΟΣ ΤΖΑΛΛΑΣ* Καθημερινή Ο πρώτος ευρωπαίος πολιτικός που επέλεξε να δει η Τερέζα Μέι, την επομένη της ακύρωσης της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για το Brexit, ήταν ο Μαρκ Ρούτε. Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, μίας παραδοσιακής συμμάχου των Βρετανών, είχε ...

  12/12/18 | (0 σχόλια)
  12.12.2018 : 12:00 Ενεργοποιήθηκε από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι η διαδικασία για την διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της. Ο Γκράχαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως επιτροπή 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι χθες ...

  11/12/18 | (0 σχόλια)
  Βαγγέλης Γεωργίου slpress.gr «Υπάρχει μόνο ένα πράγμα χειρότερο από το να δίνει μάχη κανείς έχοντας συμμάχους και αυτό είναι να αγωνίζεται χωρίς αυτούς» έλεγε ο Τσόρτσιλ από το Λονδίνο κάποτε. Από την ίδια κοσμοπολίτικη πόλη, αρκετές δεκαετίες πιο μετά, έφυγε ...
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας