Στο στόχαστρο των Αλβανών και η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένης Θεοχάρους -Πήγε στην κηδεία Κατσίφα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΑΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ανεπιθύμητη στην Αλβανία κηρύχθηκε με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Η κυρία Θεοχάρους, που παρακολουθεί την πορεία της γειτονικής χώρας δεκαετίες τώρα, τελευταία και ως αρμόδια για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο πλευρό της οικογένειας Κατσίφα.

«Η απόφαση αυτή έρχεται ως θεσμική απάντηση των θεσμών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, σε διαρκώς επαναλαμβανόμενες εξτρεμιστικές ενέργειες από την Ευρωβουλευτή της Κύπρου, Ελένης Θεοχάρους, οι οποίες υποκινούν το μίσος και παραβιάζουν τη συνταγματική τάξη της χώρας μας, εντός της οποίας δεν είναι πλέον αποδεκτή», δήλωσε Αλβανός αξιωματούχος.

Κληθείσα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, η Ε. Θεοχάρους είπε στο SigmaLive πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος. «Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε τη βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου», είπε η Κύπρια ευρωβουλευτής.

Η Ελένη Θεοχάρους στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα (φωτογραφία: Twitter)

Η Ελένη Θεοχάρους στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα (φωτογραφία: Twitter)

Όπως σημειώνεται από τα αλβανικά ΜΜΕ, μέσω των σχετικών διπλωματικών διαδικασιών, θα κινηθούν οι διαδικασίες γνωστοποίησης της απαγόρευσης εισόδου στην Αλβανία, που ισχύει για την Ελένη Θεοχάρους. Ως αιτία για την κήρυξη της Ελένης Θεοχάρους ως ανεπιθύμητης, οι αλβανικές Αρχές αναφέρουν την «ενορχηστρωμένη, προκλητική εμφάνισή της, που προσπάθησε να μετατρέψει μια κηδεία σε προσκλητήριο κατά της συνταγματικής τάξης, της δημόσιας ασφάλειας και της δημόσιας τάξης της Δημοκρατίας της Αλβανίας, με εξτρεμιστικές εκκλήσεις, υποκίνηση μίσους και μια έκκληση για διαχωρισμό Αλβανών πολιτών αλβανικής και ελληνικής ιθαγένειας, η οποία ήταν απαράδεκτη για το Κράτος και την κοινωνία της Αλβανίας».

«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα, να συνεργαστεί στενά με τους γείτονές της και τους διεθνείς εταίρους της, αλλά είναι επίσης αποφασισμένη να μην ανεχθεί, για κανένα λόγο, προκλητικές προσπάθειες διασάλευσης της συνταγματικής τάξης της Αλβανίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, με ανακοινώσεις τους, οι Αλβανοί είχαν χαρακτηρίσει «ανεπιθύμητους» 52 Έλληνες υπηκόους, για τους οποίους το Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ζήτησε εξηγήσεις. Απαντώντας, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφερε ότι «η αλβανική κοινωνία είναι «κοινωνία δημοκρατικής συνύπαρξης, όπου οι μειονότητες προστατεύονται βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου και όπου η ελληνική μειονότητα αποτελεί μια αναντικατάστατη γέφυρα καλής γειτονίας με τη φιλική Ελλάδα».

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαλλον απο τον εξωελλαδικο Ελληνισμο θα ελθει η Εθνικη αφυπνιση και των δυο Ελληνικων κρατων ,του Ελλαδικου και του ΕλληνοΚυπριακου, και εδω που τα λεμε αν οι ισοτιμες γυναικες αναλαβουν τον αγωνα αυτον -γιατι οχι υπο την ηρωικη Ελενη Θεοχαρους, κατι σαν την συχρονη Μπουμπουλινα- θα ξεσηκωσουν και τους βολεμενους ,ή, τους αμφιβολου ανδρισμου -οπαδους του συμβολαιου συμβιωσης ομοφυλων- και ηρωισμου ανδρες , που 45 χρονια τωρα ”καμωνονται” για το Πολυτεχνειο και τον Φακελλο της Κυπρου ,αλλα ξημεροβραδυαζονται εξω απο τα χιλιαδες γραφεια του ΟΠΑΠ και τα ημιπαρανομα καζινο για να κερδισουν το ποτό τους , ξεχνωντας ολα τα αλλα τα κενα που αφηνουμε ολοι και τα καλυπτουν οι επηλυδες αλλοδοξοι και αλλογενεις αλλοδαποι, που ηλθαν, ερχονται και θα ερχονται περισσοτεροι εν οψει των εκλογων του επομενου ετους, που στο κρατος μας θα ”μαλλωνουν” τα κομματα και θα προσπαθουν να χωρισουν τους Ελληνες σε κομματακια των 50.000 , μια που αυτην την φορα θα ζητησουν τις ψηφους τους καμια 50αρια και βαλε κομματα.
    Καλα στις αυτοδιοικητικες εκλογες με την απλη αναλογικη θα χωρισθουν οι Ελληνες σε γειτονιες για τον δικο τους δημαρχο και αντε μετα να συνεννοηθουν , οταν χωριζουν καθε μερα -λογω ασυνεννοησιας- και ζευγαρια και με παιδια.
    Μυλος- που λεμε – και χαος που επιδιωκουν τα” αριστεροπροοδευτικα” κομματα παντου και παντοτε.
    Λυση ενα δυνατο μηνυμα με μεγαλη μειωση του ποσοστου τους επι των ψηφων των Ελληνων και στις τρεις εκλογες του επομενου ετους -ευρωεκλογες , αυτοδιοικητικες και βουλευτικες-.

    • Δεν υπάρχει “ελληνοκυπριακό” κράτος, διότι τότε πρέπει να υπάρχει και τουρκοκυπριακό! Τούς τουρκικούς ισχυρισμούς επαναλαμβάνεις; Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μία και αδιαίρετος. Αυτά κάνουν τα συνεχή και ακατάσχετα μπλα-μπλα-μπλά…

      • Κυπριακη Δημοκρατια υπαρχει απο το 1960 ,αλλα απο το 1974 λειπει το συνοικο στοιχειο και απο το 1983 υπαρχει το μη αναγνωρισμενο αλλα διατηρημενο συνεχως κρατος της Βορειας Κυπρου -με ολες τις Αρχες-, και μη εκπλαγειτε οτι θα το δεχθουμε μετα χαρας στην ”μαγειρευομενη” λυση του Κυπριακου ως ομοσπονδιακο κρατος .
        Επειδη δεν μπορειτε να γραψετε και εσεις μπλα-μπλα-μπλα βγαζετε ευκολα ασχετα συμπερασματα και υβριζετε .
        Να συνεχισετε γιατι εντυπωσιαζετε τους συνανιχνευτες.

        • Σκέτη αναπαραγωγή των τουρκικών θέσεων. Χαρακτηρίζεις το κατεχόμενο τμήμα τής Κύπρου “συνοικο στοιχειο” κι ένα ανύπαρκτο κράτος, αναγνωρισμένο μόνον από την Τουρκία “διατηρημενο συνεχως κρατος της Βορειας Κυπρου”.

          Τι να πει κανείς; Από έναν μπετόβλακα όλα να τα περιμένει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα