Αυξήθηκε η ελληνική παρουσία στο Κογκρέσο: Σημαντικές νίκες ομογενών στην Νέα Υόρκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κερδισμένη κατά δύο μέλη του Κογκρέσου αναδεικνύεται στις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές η ελληνοαμερικανική Κοινότητα, που σημείωσε επιπρόσθετα κέρδη και σε τοπικό επίπεδο. Επανελεξέγησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι τέσσερις Ελληνοαμερικανοί βουλευτές. Κώστας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός από τη Φλώριδα με ποσοστό 58%), Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός της Φλώριδας με 58%), Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός του Μέριλαντ με 67%) και Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική της Νεβάδα με 67%).

Οπως έγραφαν τα ΜΜΕ του Νιου Χαμσάιρ, πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες, στην 1η περιφέρεια θα γραφόταν ιστορία ούτως ή άλλως, εκλέγοντας είτε τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο υποψήφιο, ή τον πρώτο Αφροαμερικανό.

Νικητής ο προωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική Ελληνοαμερικανός συνιδιοκτήτης εστιατορίου Κρις Πάππας με 53,55%. Επικράτησε με 56% στην 6η Περιφέρεια της Φλώριδας ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος με ελληνικές ρίζες Μάικλ Βαλτζ (Michael Waltz). Αντίθετα, απέτυχε να εισέλθει στη Γερουσία η ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου – Βούκμιρ (Leah Vukmir) στην πολιτεία Ουισκόνσιν, λαμβάνοντας 44,5%.

Μόλις 14% έλαβε ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος βουλευτής Αντώνης Πάππας στην περιφέρεια του Κουίνς, απέναντι στο νέο αστέρι της αριστεράς του Δημοκρατικού Κόμματος Αλεσάντρα Οκάζιο – Κορτέζ

Παρά τα 38 εκατομμύρια δολάρια για αρνητική προεκλογική καμπάνια που έριξε ο δισεκατομμυριούχος ρεπουμπλικανός Ρόμπερτ Χάγκιν, ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ επανεξελέγη με 53,5%. Ηττήθηκε στο Στάτεν Άιλαντ – Μπρούκλιν ο υποστηριζόμενος από ομογενείς, ρεπουμπλικανός βουλευτής Νταν Ντόνοβαν.

Σε τοπικό επίπεδο, η πολιτειακή γερουσία της Νέας Υόρκης θα έχει πλέον τρεις Ελληνοαμερικανούς, ενώ μεγάλη πλειοψηφία έχουν κατακτήσει οι Δημοκρατικοί. Μετά τον Μιχάλη Γιάνναρη, εξελέγησαν στην πολιτειακή Γερουσία o Αντριου Γουνάρδης στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν κι ο Τζέιμς Σκουφής στην 39η περιφέρεια. Επανεξελέγησαν η δημοκρατική Αραβέλα Σιμωτά στην Αστόρια κι η ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη στο Μπρούκλιν.

ΚΥΠΕ Αποστόλης Ζουπανιώτης ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Πηγή:  https://hellasjournal.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα