Ζάεφ: Δεν θα είμαστε Βορειο-Μακεδόνες

7/11/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 207 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Σήμερα ο βουλευτής του VMRO-DPMNE και πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελανιόσκι, έκανε την ερώτηση στον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, εάν τώρα «θα αποκαλούμαστε Βορειο-μακεδόνες», επικρίνοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Ζάεφ είπε: «Καταλαβαίνω τις ανησυχίες, αλλά δεν μπορείτε να λέτε ότι θα είμαστε Βορειο-μακεδόνες. Η ταυτότητα δεν περιορίζεται από καμία διεθνή συμφωνία. Γεωγραφικά μόνο, θα υπάρχει ένα πρόσθετο και αυτό είναι όλο το τίμημα».

Πρόσθεσε: «η απόφασή μας είναι όταν θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Ελλάδα, με νόμιμο και δίκαιο τρόπο  να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και αυτό είναι το αίτημα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας».

Ο Ζάεφ τόνισε ότι η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή των τροπολογιών για την επικύρωση της, ώστε να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ από την ελληνική πλευρά.

Вечер

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    20/4/19 | (1 σχόλια)
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ  19.04.2019 : 21:05 Οχι ότι περίμενα να το δω σε έγγραφο της ΕΥΠ, με την υπογραφή του διοικητή της από κάτω, για να πεισθώ ότι το περιβόητο σχέδιο «Πυθία», για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή του Ακάματου, ήταν ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας