Αμβρόσιος για τη συμφωνίαΤσίπρα-Ιερώνυμου: Η Ορθοδοξία πουλήθηκε, Ελληνες Ορθόδοξοι Κληρικοί ξεσηκωθείτε! 

7/11/18 | 4 σχόλια | 3 απαντήσεις | 403 εμφανίσεις
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ ΑΠΟ ΑΘΕΟΥΣ

Λίγες ώρες μετά την κοινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας ήρθε η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

Με σκληρές εκφράσεις τάχθηκε κατά της συμφωνίας κάνοντας λόγω γιο διωγμό που υφίστανται οι ορθόδοξοι από κυβέρνηση άθεων, ενώ αναφέρει πως με τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου η Ορθοδοξία πουλήθηκε. Παράλληλα αναφέρει πως «την ίδια ώρα το Ελληνικό Δημόσιο διορίζει αφειδώς Μουφτήδες για τους Μουσουλμάνους της Θράκης».
Τέλος απευθύνει κάλεσμα στους ορθόδοξους κληρικούς να ξεσηκωθούν και να σηκώσουν τα λάβαρα της αντίστασης.

Οσα έγραψε ο Αμβρόσιος στο μπλογκ του

Σήμερα Τρίτη  6η Νοεμβρίου έγινε κοινή συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και του  Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Τσίπρα. Με ζωηρό ενδιαφέρον αναμέναμε το αποτέλεσμα αυτής της Συσκέψεως. Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, τις μακρόσυρτες Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού καί τα δυό λόγια του Αρχιεπισκόπου μας. Το συμπέρασμα, στο οποίο εμείς καταλήξαμε, είναι ότι οι δύο Θεσμοί «τα βρήκαν μεταξύ τους! Συμφώνησαν!»

Εμείς σήμερα, σχολιάζοντας τό «άνηθον καί τό κύμινον» (Ματθ.23,23) δηλ. κάποιες λεπτομέρειες από αυτά, που ανακοινώθηκαν, θα αφήσουμε « τα βαρύτερα του Νόμου», όπως είναι τό θέμα της αναγραφής ή της διαγραφής του Ονόματος της Αγίας Τριάδος από το Σύνταγμα των Ελλήνων, τό χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας κλπ.,  για τους Συνοδικούς Αδελφούς μας Αρχιερείς.
Η σκέψη, ότι «τα βρήκαν μεταξύ τους! Συμφώνησαν!» Αυτό   ακριβώς  είναι ό,τι μας ανησυχεί!

Μας ανησυχούν, λοιπόν, τα εξής σημεία:

1. Η Ορθοδοξία πουλήθηκε με δικαιολογία και επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα!

2. Η εκκλησιαστική περιουσία, όση μας έχει απομείνει,  χάνεται κι’ αυτή! Το αδηφάγο Ελληνικό Κράτος, με πρόσχημα την από κοινού αξιοποίηση και εκμετάλλευσή της, εντελώς ανέξοδα οικειοποιείται και κατατρώγει το 50%  αυτής. Εκτός αυτού υπάρχει ο κίνδυνος, ώστε η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας  να ευρεθεί και αυτή στα πλοκάμια του λεγομένου Υπερταμείου, όπου σήμερα έχουν ενταχθεί ακόμη και ιεροί Ναοί-Μνημεία!

3. Ο Εφημεριακός Κλήρος «εξωπετάγεται» και ποδοπατείται! Πρόσωπα σαν τον κ. Καρανίκα μπορούν να εισπράττουν κάθε μήνα ένα παχυλό μισθό ως Στελέχη του Πρωθυπουργικού Επιτελείου, αλλά, δυστυχώς, ο Έλληνας παπάς, ο οποίος όχι μόνον εργάζεται εικοσιτέσσερες ώρες το εικοσιτετράωρο, αφού οποιαδήποτε ώρα ο χριστιανός μπορεί να τον καλέσει, ΑΛΛΑ και στους ώμους του κουβαλάει μια ένδοξη ιστορία διακοσίων τόσων χρόνων, μετά την απελευθέρωση του Γένους από την Τουρκική δουλεία, χωρίς να προσμετράμε και την ανεκτίμητη προσφορά του στα τετρακόσια (400) τόσα χρόνια της δουλείας (βλ. κρυφό Σχολείο, Μοναστήρια, όπως η Αγία Λαύρα, το Μέγα Σπήλαιο κλπ.), καθώς, λοιπόν, επαναλαμβάνουμε, ο Έλληνας Ορθόδοξος Παπάς φέρει στους ώμους του μια ανεκτίμητη προσφορά στο Ελληνικό Γένος και Έθνος, ο ΙΕΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ πετάγεται στα σκουπίδια!  Το Ελληνικό Κράτος θα ξεγράψει τον ιερέα από τους καταλόγους των μισθοδοτουμένων από τον Κρατικό Κορβανά!

4. Έτσι όμως, ενώ ο Πρωθυπουργός προεκλογικά υποσχόταν, ότι θα σχίσει τα Μνημόνια, τελικά όλως αυθαίρετα σήμερα ξεσχίζει και ποδοπατάει τη Συμφωνία με την Διοικούσα Εκκλησία περί μισθοδοσίας του Ελληνικού Εφημεριακού Κλήρου, μια Συμφωνία, που υπεγράφη πολλές δεκαετίες πριν ως αντάλλαγμα της μεγάλης σε έκταση και αξία εκκλησιαστικής  και μοναστηριακής περιουσίας, την οποία έλαβε από τη Μητέρα Εκκλησία! Βλέπετε τις υπογραφές τους τηρούν οι έντιμοι άνθρωποι! Όταν λέμε «θα ξεσχίσουμε τα Μνημόνια» και αντί να ξεσχίσουμε υπογράφουμε  τα χειρότερα  Μνημόνια, τότε η κατάσταση καθίσταται Τ Ρ Α Γ Ι Κ Η !!!!

5. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος προέβη και σε μια ακόμη απάτη! Είπε, ότι όσοι Εφημέριοι υπηρετούν σήμερα θα παύσουν να θεωρούνται ως Δημόσιοι Υπάλληλοι! Θα μεταφερθούν σε ένα ειδικό Ταμείο, που θα συσταθεί από τον εκκλησιαστικό Οργανισμό. Αλλά νέες εφημεριακές θέσεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ!  Εδώ, λοιπόν, κρύβεται μια ακόμη απάτη! Καθ’ όσον οι θέσεις των σήμερα μισθοδοτουμένων Εφημερίων έχουν μειωθή πολύ-πάρα πολύ, επειδή σήμερα ένας μεγάλος αριθμός από τις θεσμοθετειμένες οργανικές εφημεριακές θέσεις είναι κενές! Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι η Κυβέρνηση των «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» από την στιγμή, που ανέλαβε το καταστρεπτικό της έργο, μας απαγόρευσε να διορίζουμε ένα νέο κληρικό σε μια Ενορία, της οποίας ο Εφημέριος κοιμήθηκε, δηλ απέθανε! Μέχρι χθες αυτό ήταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! Με τον τρόπο αυτό σήμερα οι οργανικές θέσεις έχουν κατά πολύ μειωθεί! Έτσι λοιπόν ενώ κάθε χρόνο σε μια ιερά Μητρόπολη  χηρεύουν από πέντε  έως και δέκα εφημεριακές θέσεις (αιτία είτε ο θάνατος είτε η συνταξιοδότηση του Εφημερίου), το  Ελληνικό Δημόσιο, επί των ημερών διακυβερνήσεως της Χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που, ας το επαναλάβουμε, ακούει στο όνομα  «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» δέν μας επιτρέπουν να τις καλύψουμε με νέες χειροτονίες υποψηφίων κληρικών! Περί τα τέλη του έτους κάθε χρόνο  μας χορηγούν προς πλήρωσή, μόλις μια οργανική θέση σε κάθε Μητρόπολη!!!! Έτσι, λοιπόν, στη Μητρόπολή μας ενώ κατά τη διάρκεια του έτους έχουν χηρεύσει π.χ. πέντε (5) εφημεριακές θέσεις, για το νέο έτος 2019 θα μπορέσουμε να χειροτονήσουμε και να διορίσουμε μόνο ένα νέο Εφημέριο! Οι υπόλοιπες τέσσερες (4) εφημεριακές θέσεις διαγράφονται από τον Κατάλογο, δηλ. οι χριστιανοί της χηρευσάσης Ενορίας καταδικάζονται σε πνευματικό θάνατο, αφού δεν μπορούν να αποκτήσουν πλέον νέο Εφημέριο! Με τον τρόπο αυτό η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, με αργά μεν, πλην όμως με σταθερά, βήματα, οδηγείται σε διάλυση!  Την ίδια ώρα το Ελληνικό Δημόσιο διορίζει αφειδώς Μουφτήδες για τους Μουσουλμάνους της Θράκης κλπ., και ανεγείρει Τεμένη με χρήματα των Ελλήνων Ορθοδόξων φορολογουμένων!

6. Σε πρακτική εφαρμογή τα παράπανω έχουν ως εξής:  Στην Ιερά Μητρόπολή μας έχουμε ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΗΝΤΑ (160) ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Απ΄αυτές Εφημέριο διαθέτουν μόνον ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ (113) ΘΕΣΕΙΣ, δηλ. σήμερα έχουμε μόνον 113 εν ενεργεία Εφημερίους! Την ίδια ώρα ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΠΤΑ (47) Ενορίες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ! Τούτο συμβαίνει, όχι γιατί δεν έχουμε υποψηφίους πρός χειροτονίαν, αλλ’ επειδή δεν μπορούν να μισθοδοτηθούν από το Κράτος! Για τον κ. Πρωθυπουργό, λοιπόν, οι 47 αυτές κενές οργανικές εφημεριακές θέσεις ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ!

7. Συμπερασματικά, νομίζουμε, ότι ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά εμπαίζει την Εκκλησία! Με ζωηρό, λοιπόν, ενδιαφέρον θα περιμένουμε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου. Την άποψη του Αρχιεπισκόπου μας ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ, επειδή τα ΜΜΕ έκοψαν τον Μακαριώτατο, την ώρα που άρχισε να ομιλεί! ΖΗΤΩ Η ……ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ!  Υπηρετούν το απολυταρχικό καθεστώς!

8. Επομένως ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, «χωρίς κάν μια στάλα τσίπα» όλως αυθαιρέτως παραβιάζει, καταπατεί και καταργεί τις υφιστάμενες Συμφωνίες μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, όσον αφορά τη μισθοδοσία του ιερού Κλήρου και άρα τις υποσχέσεις της Πολιτείας προς την Εκκλησία για την προστασία και την μισθοδοσία του ιερού Εφημεριακού Κλήρου. Ποίος μας εγγυάται, ότι αύριο, κάποιο άλλο Κυβερνητικό Σχήμα δεν θα αρνηθή την χρηματοδότηση αυτού του ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ της Εκκλησίας, περί του οποίου ωμίλησε ο κ. Τσίπρας;                                                              Μακαριώτατε, Αδελφοί Συνοδικοί και λοιποί Αδελφοί Άρχιερείς, Αγαπητοί μου Εφημέριοι, Αγαπητοί μου Διάκονοι ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ! Η Εκκλησία μας ευρίσκεται ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ! Και συνεπώς  ΟΛΟΙ  ΕΜΕΙΣ σήμερα είμεθα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ, οι οποίοι μας κυβερνούν!

9. Σαν επίλογο θα σημειώσουμε τα εξής: Ο Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα έδειξε την απαράσκειά του πρός τόν Ορθόδοξο ιερό Εφημεριακό Κλήρο με δύο τρόπους: α) ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δεχθή την ευλογία της Εκκλησίας, αφού δεν έκαμε εκκλησιαστικό Γάμο! β)  ΑΡΝΗΘΗΚΕ επίσης να δεχθή την ευλογία της Εκκλησίας, αφού δεν βάπτισε τα παιδιά του! Και τώρα τι κάνει: Δείχνει όλη την μοχθηρία της ψυχής του προς τον ηρωϊκό εφημεριακό ιερό Κλήρο της Ελλάδος, ο οποίος ιερός Κλήρος ήταν και παραμένει όρθιος στις επάλξεις, φυλάσσοντας Θερμοπύλες!  Ο Παπαφλέσσας, ο Αμβρόσιος Φραντζής και τόσοι άλλοι του 1821, ο Παπα-Σκρέκας του χθές (Μ. Παρασκευή 11 Απριλίου 1947 στη Μεγάρχη Θεσσαλίας, θύμα του ΕΛΑΣ) και τόσοι άλλοι Ήρωες και Μάρτυρες υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά τη διάρκεια του Συμμοριτοπολέμου, συγγνώμην του ….Εμφύλιου ήθελα να γράψω,  και οι υπέρμαχοι της Αρετής, της Αγιότητος και της Ελευθερίας σήμερα ρίχνονται στο Καιάδα! Αίσχος, Κύριε Πρωθυπουργέ!

‘Ελληνες Ορθόδοξοι Κληρικοί ξεσηκωθήτε!
Πάρτε τα Λάβαρα της αντιστάσεως στα χέρια σας!

Στον Πρωθυπουργό μας κ. Τσίπρα αφιερώνουμε την παρακάτω φωτογραφία-αγιογραφία!

Η φωτογραφία που αφιέρωσε ο Αμβρόσιος στον Αλέξη Τσίπρα Η φωτογραφία που αφιέρωσε ο Αμβρόσιος στον Αλέξη Τσίπρα 

Οι φονηάδες του Σωτήρος Χριστού,
της Ορθοδοξίας
και του ιερού Κλήρου!
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 06 Νοεμβρίου 2018, Ώρα 23.00΄

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος / Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

( 4 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Χρίστος says:

  Δεν το διάβασα όλο δεν άντεξα.
  Πρέπει νομίζω οι αρχιερείς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν του ιερείς .
  Επίσης νομίζω ότι το κράτος δεν έπρεπε να πληρώνει κανένα μισθό στους ιερείς για το καλό της πίστης.
  Αν κάποιος θέλει πραγματικά να υπηρετήσεις τον Χριστό δεν χρειάζεται μισθούς και ασφάλειες και δώρα. Είναι επαρκής κάθε ενορία να συντηρήσει τον ιερέα της.
  Αν όμως το οικονομικό είναι μέρος της απόφασης να γίνει κάποιος ιερέας τότε είναι ζημιά για την πίστη και φαίνεται από το πόσο ξέπεσε η εμπιστοσύνη στην εκκλησία.
  Θέλουμε ιερείς του υψίστου κι όχι μισθωτούς.

  • 1.1
   Επισκέπτης says:

   Χρίστο, παρά το ότι τα εκκλησιαστικά μ’ αφήνουν παγερά αδιάφορο, συμφωνώ απολύτως με την άποψή σου. Η παπάδες πρέπει να καταλάβουν ότι κάνουν λειτούργημα, ότι ΔΙΑΚΟΝΟΥΝ και όχι να βλέπουν την ιεροσύνη σαν επάγγελμά.

   Άλλωστε, πολλοί απ’ αυτούς έχουν επάγγελμα, συνήθως δάσκαλοι/καθηγητές.

   Οι Ραββίνοι (δεν είναι ιερατικό σχήμα) είναι άμισθοι και ζούν από το επάγγελμά των. Το ίδιο και οι ιερείς στην αγγλόφωνη ορθόδοξη εκκλησία τού Καναδά (υποθέτω και των ΗΠΑ και όπου αλλού υπάρχει). Ο ένας είναι γιατρός, ο άλλος δικηγόρος κλπ., και την Κυριακή βάζουν ράσο και κάνουν λειτουργίες αμισθί.

   Εντελώς πληροφοριακά, επειδή δεν θα επανέλθω στο θέμα, αυτός ο γερο-ξεκούτης, που παριστάνει το (κατά ΣΑΝ, έτερον γερο-ξεκούτη) κ. Αρχιεπίσκοπο [:-) :-)] δεν σκέφτηκε ότι εν Ελλάδι υπάρχουν δύο αρχιεπισκοπές (ποιος περίμενε να τού το θυμίσει, ο Τσίπρας; ) και πως όφειλε να κληθεί στην συζήτηση και ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο οποίος εκπροσωπεί και τις πέντε μητροπόλεις Δωδεκανήσων, οι οποίες ωσαύτως δεν υπάγονται στην Εκκλησία τής Ελλάδος. Προχειρότητες, δηλαδή, όχι παίξε-γέλασε.

   Η Εκκλησία τής Κρήτης, καθώς θα ανακοινώσει το Σάββατο, μετά από συνεδρίαση τής Ι.Ε.Συνόδου, αγνοεί εντελώς τα συζητηθέντα και τυχόν συμπεφωνηθέντα μεταξύ Ιερωνύμου και Τσίπρα και παραμένει στο υφιστάμενο καθεστώς.

 2. 2
  Σ.Α.Ν says:

  Μαλλον θα θελετε τους ιερωμενους ρακενδυτους και διακονιαρηδες κατα πως ηταν στην Τουρκοκρατια , κατι – ας πουμε και ας τον θυμηθουμε- σαν τον Πατροκοσμα. Υπολογιζω σιγουρα οτι τους θελετε και μορφωμενους και εγγαμους και πολυτεκνους τους διακονους και τους ιερεις .
  Και ολα αυτα για να ”μυκτηρισετε” τον Αγιο Καλαβρυτων, κωμοπολη στην οποιαν ο Παλαιων Πατρων Γερμανος εδωσε ”το εναρκτηριο λακτισμα”για την εναρξη του απελευθερωτικου αγωνος μας εναντιον της Τουρκοκρατιας , με την υψωση του λαβαρου της Επαναστασεως του 1821.
  Και θεωρειτε μετα απ’αυτες τις καταγεγραμμενες αποψεις σας τον εαυτο σας πατριωτη με βαθια γνωση της ενδοξης Ιστοριας του Ελληνισμου και πιστο οπαδο του Ναζωραιου, ο Οποιος ζωντας και περιοδευοντας στις κατοικημενες περιοχες της Παλαιστινης ειχε και τους διακονους και τις διακονισες για την ευπαρουσιαστη καθημερινοτητα του και δεν κυκλοφορουσε σαν τον Ιωαννη τον Προδρομο , που ζουσε στα βουνα και τα ορη.
  Οχι τιποτε αλλο αλλα γιατι μπορει να επηρεασετε και τις συνιστωσες του Συριζα να τα ζητουν αυτα απο το” παπαδαριο” , οπως οι περισσοτεροι απ’αυτους αποκαλουν τους ιερωμενους ,αρκετοι απο τους οποιους -ειναι γεγονος- ξεχασαν την εμφανιση και την συμπεριφορα της ιερωσυνης τους.
  Φυσικα-φυσικωτατα το κλυδωνιζομενο 10 χρονια τωρα σκαφος της Εκκλησιας δεν θα βυθισθει.

 3. 3
  Χρίστος says:

  ΣΑΝ ούτε πεινασμένους ούτε γυμνούς.
  Αυτό είναι ευθύνη της ενορίας η οποία επιλέγει και καλεί τον ιερέα της. Το άξιος άξιος πρέπει να είναι αληθές .
  Η σύγχρονη οργάνωση της εκκλησίας με τρομάζει γιατί εφαρμόζει οικονομικο σχεδιασμό αγνοώντας τον άρτον τον επιούσιον.

  • 3.1
   Σ.Α.Ν says:

   Πρωτον με το ”ΑΞΙΟΣ” , που αφορα στην προσωπικοτητα του νεου ιερωμενου , δεν δηλωνουν οτι αναλαμβανουν-και ουτε θα ηθελαν- οι Ενοριτες να συντηρησουν τον ιδιον και την οικογενεια του και Δευτερον ποσες Ενοριες και ποσους ιερεις θα μπορουν να συντηρουν σε ολη την Ελλαδα , στα περισσοτερα χωρια της οποιας εγκαταβιουν κατω των 100 κατοικων και εκεινων φτωχων ηλικιωμενων ;;;.
   Αληθεια θα παροτρυνατε να γινει ιερωμενος οποιοσδηποτε συγγενης σας , εκτος αν κατεληγε στο Αγιον Ορος , οπου ολοι εχουν μονο το σαρκιον τους να συντηρησουν και καθημερινως προσευχονται για ολους μας;;;.
   Λυπουμαι που σας απαντω για ενα θεμα που τωρα και εσεις στους δυσκολους καιρους , που περναμε, κατα λαθος προβαλατε .
   Υ.Γ.- Αν δεν γνωριζετε ρωτηστε πως ζουσαν οι ιερωμενοι μεχρι το 1952 , που συντηρουνταν απο το υστερημα των παφτωχων τοτε Ελληνων και συγκεντρωναν τα τροφιμα στο σακκο σαν τους σημερινους αστεγους.

 4. 4
  Χρίστος says:

  Γι αυτό υπήρχαν οι παπαδάσκαλοι ΣΑΝ κι έκαναν εξαιρετική δουλειά στα μικρά χωριά.
  Για να καταλάβεις όμως την σκέψη μου την ξαναλέω.
  Όταν αποφασίσει κάποιος να γίνει ιερωμένος να έχει στο μυαλό του τον Χριστό κι όχι τον μισθό.
  Αυτό είναι το κριτήριο ΣΑΝ.
  Αν ισχύει αυτό το κριτήριο ας δώσει η εκκλησία όσα θέλει σαν μισθό.
  Ο παπάς όμως να είναι αφιερωμένος στον Χριστό και στο ποίμνιο του.

  • 4.1
   Σ.Α.Ν says:

   Ως θεολογος καλως ωμιλησες , αλλα στην σημερινη εποχη θα συνιστουσατε σε συγγενη σας να ζει στον κοσμο ετουτον ,με δικαιωμα δημιουργιας οικογενειας και να αφιερωθει στον Θεο παραμενοντας αναργυρος ;;;. Και αν αυτο ειναι το εφικτον , γιατι δεν το καθιερωνει το κρατος ,ή, η Ιεραρχια της Ελλαδος;;;.
   Αληθεια ποσους τετοιους ιερωμενους γνωριζετε εκτος του Ιερων Μονων;;;.
   Πολυ και πολλοι θα θελαμε να ειναι αναργυροι και οι λειτουργοι της υγειας και της παιδειας , αλλα ολοι τους -οι λιγες εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα- ειναι πλουσιοι( απο τις ιδιωτικες κλινικες , τις Φαρμακοβιομηχανιες και την παραπαιδεια και τα ιδιαιτερα μαθηματα) και μαλιστα δεν αποδιδουν και τους νομιμους φορους στο κρατος μας.
   Αμφιβαλλετε οτι στην σημερινη κοινωνια το καθε ΠΡΕΠΕΙ ειναι βαθεια υποκρισια ,γιατι θυμιζει σε οσους το εκστομιζουν την λαικη παροιμια ”δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις”;;;. Εσεις αποφευγετε το πρεπει σε καθε φραση σας ( ο κ.Επισκεπτης το χρησιμοποιει ) , αλλα το ειναι παραμενει ανεπιβεβαιωτο και ουτοπικο.
   Υ.Γ Διδαχθηκα απο παπαδασκαλο -τωρα δεν γινονται δεκτοι ουτε στο προαυλιο του οποιουδηποτε σχολειου-,αλλα ηταν ενας απο τους δυο σε ολο τον νομό.

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  20/4/19 | (1 σχόλια)
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ  19.04.2019 : 21:05 Οχι ότι περίμενα να το δω σε έγγραφο της ΕΥΠ, με την υπογραφή του διοικητή της από κάτω, για να πεισθώ ότι το περιβόητο σχέδιο «Πυθία», για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή του Ακάματου, ήταν ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας