Είναι παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία η τμηματική επέκταση των Χωρικών Υδάτων

21/10/18 | 9 σχόλια | 10 απαντήσεις | 1,067 εμφανίσεις

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς (Α), κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου Εξωτερικών στον πρωθυπουργό και νέο υπουργό Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα (3Δ) που πραγματοποιήθηκε στον 1ο όροφο του κτιρίου επί της οδού Β. Σοφίας. Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

October 21, 2018

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Κοτζιάς, παραδίδοντας το ΥΠΕΞ το Σάββατο (20/10/2018) στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έκανε μια εκκωφαντική δήλωση, ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από 6 ν.μ. σε 12 ν.μ. από τα Διαπόντια νησιά μέχρι τα Αντικύθηρα! Η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) προσδιορίζει τα χωρικά ύδατα στο Άρθρο 3: Άρθρο 3 Εύρος της χωρικής θάλασσας Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος της χωρικής του θάλασσας. Το εύρος αυτό δεν υπερβαίνει τα δώδεκα ναυτικά μίλια, μετρούμενα από γραμμές βάσεως καθοριζόμενες σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

Αυτός ο χάρτης δείχνει τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας με εύρος 6 ν.μ. και 12 ν.μ. Ο κ. Κοτζιάς δεν αναφέρθηκε μόνο στην τμηματική επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα Διαπόντια νησιά μέχρι τα Αντικύθηρα αλλά ανακοίνωσε και άλλες τμηματικές επεκτάσεις χωρικών υδάτων! Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Η κυριαρχία της χώρας επεκτείνεται για πρώτη φορά έπειτα από 70 χρόνια. Τα προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα. Η χώρα, σε πρώτο βήμα, επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τους Οθωνούς, τα Διαπόντια Νησιά, μέχρι τα Αντικύθηρα. Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν οι κόλποι, το δεύτερο να φτιαχτούν οι γραμμές βάσης και με βάση αυτά να γίνει η επέκταση από τα 6 στα 12 μίλια. Και αυτό θα μας βοηθήσει στην ΑΟΖ»

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Οι θαλάσσιες ζώνες της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας Πηγή: Law of the Sea, A Policy Primer, The Fletcher School, Tufts University. Ο κύριος Κοτζιάς ανέφερε ότι η Ελλάδα επεκτείνοντας τα χωρικά της ύδατα επεκτείνει και την ΑΟΖ της. Μεγάλο σφάλμα.

Όπως φαίνεται από το διάγραμμα, η ΑΟΖ 200 ναυτικών μιλίων δεν εκτείνεται μετά από τα χωρικά ύδατα αλλά περιλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα! Όλα τα παράκτια κράτη του πλανήτη μας διαθέτουν χωρικά ύδατα εύρους 12 ν.μ.

Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ν.μ., ενώ η Τουρκία είναι το μόνο κράτος που έχει δυο διαφορετικά μήκη χωρικών υδάτων. Διαθέτει 12 ν.μ. στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μεσόγειο και 6. ν.μ. στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, έκανε λόγο για την υλοποίηση μιας σημαντικής πολιτικής, «της επέκτασης της κυριαρχίας της χώρας, για πρώτη φορά έπειτα από 70 χρόνια, από τότε που πήραμε τη Δωδεκάνησο». Και συνεχίζει: «Τα σχετικά προεδρικά διατάγματα είναι έτοιμα. Με αυτά, η χώρα επεκτείνει, σ’ ένα πρώτο βήμα, από τους Οθωνούς, τα Διαπόντια νησιά μέχρι τα Αντικύθηρα, την αιγιαλίτιδα ζώνη της.

Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης έχει τρία βήματα, που όλα έχουν ολοκληρωθεί: Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν οι κόλποι, το δεύτερο βήμα είναι να φτιαχτούν, παντού, μαζί με τους κόλπους, οι γραμμές βάσης και το τρίτο είναι, με βάση αυτά, να γίνει επέκταση από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Αυτό θα μας διευκολύνει και για την ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αλβανία. Αυτό επεκτείνει τη δική μας κυριαρχία».

Και αμέσως μετά πετάει το μεγάλο μαργαριτάρι. Δεν θα περιοριστεί στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα Διαπόντια νησιά μέχρι τα Αντικύθηρα αλλά θα συνεχίσει και με άλλες τμηματικές επεκτάσεις των χωρικών μας υδάτων! Καμαρώστε την τελευταία δήλωση του μέχρι πρότινος αρχηγού της ελληνικής διπλωματίας: «Το δεύτερο, που είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, είναι ολοκληρωμένο από εμάς απλώς θέλουμε τον έλεγχο και από διεθνείς χαρτογράφους, είναι η Κρήτη. Και είναι έτοιμο αλλά θέλει ξανά μέτρημα, από τα Αντικύθηρα και την Κρήτη μέχρι και το Σαρωνικό και σε πρωτόλειο πιο πολύ είναι από το Σαρωνικό πάνω μέχρι τον Παγασητικό, μέχρι τη Μαγνησία, περιλαμβάνοντας την Εύβοια κτλ., κι όπως ξέρετε, προγραμματίζουμε, κλιμακωτά, να φτάσουμε να το ολοκληρώσουμε ως κυβέρνηση αυτό το σχέδιο».

Δηλαδή ανακοινώνει «κλιμακωτή» επέκταση των χωρικών υδάτων της πατρίδας μας. Ο κύριος Κοτζιάς αντί να ανακηρύξει ΑΟΖ παίζει με το Δίκαιο της θάλασσας. Δεν άργησε πάντως να έρθει η απάντηση με μια δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου: «Μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εκτός Αιγαίου, με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο να παραμένουν στα 6 μίλια, σημαίνει αποδοχή, πρώτον, του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί “ειδικών συνθηκών” στο Αιγαίο και, δεύτερον, της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων.

Τέτοιες κινήσεις που απασχολούν την εθνική πολιτική επί σαράντα πέντε χρόνια ούτε εξαγγέλλονται υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες, ούτε, πολύ περισσότερο, γίνονται έτσι, ως επικοινωνιακό αντίβαρο». Ακολούθησε και η Νέα Δημοκρατία με μια δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου που αναφέρει μεταξύ άλλων «η επιλεκτική επέκταση των χωρικών της υδάτων, γίνεται πρόχειρα και αποσπασματικά επ’ ευκαιρία της παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εξωτερικών. Για ακόμη μία φορά, επιβεβαιώνεται η έλλειψη σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης.»

Πηγή: Είναι παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία η τμηματική επέκταση των Χωρικών Υδάτων https://hellasjournal.com/2018/10/einai-pagkosmia-elliniki-prototypia-i-tmimatiki-epektasi-ton-chorikon-ydaton/

Category: Κυριο Θεμα, Προτεινόμενα άρθρα

( 9 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Χρίστος says:

  Η αναξιότητα και μετριότητα εκφρασμένη σε άρθρο γνώμης!
  Τόλμησε ο Κοτζιάς να ξεκινήσει την οριστική λύση του προβλήματος σαν σωστός διπλωμάτης και όρμησε η μετριότητα της χώρας να τον φάει.
  Πότε θα αφήσουμε ήσυχη την κατσίκα του γείτονα?

 2. 2
  Επισκέπτης says:

  Ο αρθρογράφος έχει απόλυτο δίκιο. Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το μόνο μεσογειακό κράτος που δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ. Εκτός αυτού, η μερική επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ, ως δικαιούμεθα εκ του Δικαίου Θαλάσσης (Monrego Bay, 1982), θα ήταν γκάφα ολκής, διότι θα ανεγνώριζε εμμέσως ότι υπάρχει πρόβλημα (με την Τουρκία) στο Αιγαίο. Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 νμ, όπως και η ανακήρυξη τής ΑΟΖ (και η εν συνεχεία οριοθέτηση), οφείλει να γίνει συνολικώς και όχι μερικώς.

 3. 3
  Χρίστος says:

  Δίπλα υπάρχει μια ανάρτηση για τα Arleigh Burke.
  Όταν δεν τα διαθέτεις τότε ψάχνεις στο soft πόλεμο.
  Πως φαντάζονται με το casus belli που κήρυξε η Τουρκία ότι μπορούμε να το κάνουμε?
  Μάλλον μόνο διπλωματικά και σαλαμοποιημένα μπορούμε.
  Όσο για την αναγνώριση των απόψεων της Τουρκίας το casus belli δεν φτάνει?

  • 3.1
   Επισκέπτης says:

   Δηλαδή, να βάλουμε την υπογραφή μας στις τουρκικές αξιώσεις και να αναγνωρίσουμε πάλι τετελεσμένα; Δεν βαρέθηκες το ξεπούλημα και την προδοσία; Στον στρατό, οι ΛΟΚατζήδες έχουν ένα σύνθημα και μάλιστα ραμμένο στην στολή: Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ.

   Κάποτε η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει το φοβικό σύνδρομο με την Τουρκία. Αν νομίζει ότι τώρα δεν μπορεί, ότι κινδυνεύει, τότε ΔΕΝ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ καθόλου επέκταση, άλλως υποπίπτει στην γκάφα που έγραψα παραπάνω.

   ΥΓ: Αν σεβόσουν στο ελάχιστο τούς συνομιλητές σου, θα έδινες τον σύνδεσμο για τα Arleigh Burke, όπως συνηθίζω να κάνω εγώ, και θα εξηγούσες τι θέλεις να πεις. Με μισόλογα, “κρίσεις” αναιτιολόγητες, όπως στο (1), και κατηγορίες για τον αρθρογράφο, ο οποίος γνωρίζει καλά το θέμα, δεν κάνεις διάλογο. Αν δεν μπορείς, ή βαριέσαι να γράφεις, μην μπαίνεις στον κόπο.

   Παραχώρηση αντιτορπιλικών Arleigh Burke στην Ελλάδα μέσω τρίτης χώρας;

 4. 4
  Επισκέπτης says:

  Λάθος η εξαίρεση του Αιγαίου από την επέκταση των χωρικών υδάτων

  Δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο νουνεχής άνθρωπος, που να μην βλέπει ότι αυτά που είπε ο Κοτζιάς, για μερική επέκταση των χωρικών μας υδάτων, ήταν γι απλό εντυπωσιασμό. Αν τα εννοούσε σοβαρά, τότε ευτυχώς που έφυγε και δεν έκανε τέτοια διπλωματική γκάφα ολκής.

  • 4.1
   Episkeptis says:

   O Χρίστος είναι τρολ. Δεν ξέρει ο Καρυώτης, και ξέρει το ανώνυμο τρολ. Μην ασχολείστε γιατί αυτό είναι το οξυγόνο του. Να του δίνουν σημασία.

 5. 5
  Χρίστος says:

  Και μια που η συζήτηση για τα Arleigh Burke ας διαβάσουν την καταχώρηση της ΠΤΗΣΗ οι επίδοξοι δάσκαλοι των ΕΔ στον δικτυακό πόλεμο.

  • 5.1
   Επισκέπτης says:

   Κι εδώ βαριέσαι να βάλεις σύνδεσμο;

   Τελικά, ο Καρυώτης κάνει λάθος, ο Συρίγος κάνει λάθος, εγώ κάνω λάθος, μόνον ο Κοτζιάς και η ουρά του (εσύ) έχετε δίκιο.

   Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείς να υποστηρίζεις με τέτοιο φανατισμό έναν εντελώς αποτυχημένο. Δεν σού έφτασαν οι Πρέσπες, δεν σού έφτασε ότι τον Ιούλιο συναίνεσε να κληθούν τα Σκόπια στην Σύνοδο τού ΝΑΤΟ, χωρίς να θέσει επιφύλαξη ότι, αν το ελληνικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει την Συνφωνία των Πρεσπών, τα Σκόπια δεν θα γίνουν μέλος τού ΝΑΤΟ; Τελικά, γιατί εξακολουθείς να υποστηρίζεις ανίκανους και πουλημένους (… “μυστικά κονδύλια”, ε; ) με τέτοιο φανατισμό;

   Και τώρα που Τσίπρας Κοτζιάς ήλθαν σε ρήξη, εσύ ποιον από τούς δύο στηρίζεις;

  • 5.2
   Επισκέπτης says:

   Δεν απαντάς, διότι δεν μπορείς να στηρίξεις με λογικά επιχειρήματα το γιατί εξακολουθείς να στηρίζεις μία ομάδα εθνομηδενιστών, που έχουν κάνει μεγάλη ζημιά (δες και την παιδεία). Ανθρώπους, που δεν αναγνωρίζουν πατρίδα, θρησκεία (αυτό δεν το θεωρώ απαραίτητο), δεν έχουν καν ιδεολογία. Ένα σκέτο ασκέρι αλητών.

   • 5.2.1
    Επισκέπτρια says:

    Δεν την θεωρείς απαραίτητη την θρησκεία, αλλά τα θρησκευτικά των παιδιών σου άλλαξαν προς το χειρότερο. Αν στο μέλλον σου απαγορέψουν να φοράς τον σταυρό επειδή είναι άθεοι δεν θα σε πειράξει;
    Προσωπικά και μένα δεν με ενδιαφέρει η θρησκεία σαν αποτυχημένο σύστημα, αλλά με νοιάζει η επιρροή του κράτους στις ψυχές όσον αφορά την σχέση τους με τον Θεό. Αν δηλώνουν αντίχριστοι και φέρονται ως αντίχριστοι, τότε τί κάνουμε;

 6. 6
  Ελένη Π. says:

  Ἀναλύστε τόν τίτλο τοῦ ἄρθρου γιατί ἡ Ἑλλάδα εἶναι μέσα στόν κόσμο, δηλαδὴ ´ παγκόσμια, ελληνική πρωτοτυπία ´ ἴσως καί ἀναφέρεται σέ χῶρο, χώρα γιά τά χωρικά ὕδατα.

  • 6.1
   Επισκέπτης says:

   Το γράφει καθαρά στο άρθρο: “Όλα τα παράκτια κράτη του πλανήτη μας διαθέτουν χωρικά ύδατα εύρους 12 ν.μ. Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ν.μ.”

 7. 7
  Σ.Α.Ν says:

  Μηπως η παγκοσμια ελληνικη πρωτοτυπια σχετιζεται με το οτι σε αντιθετη περιπτωση την περιμενει το ”αιτία,αφορμη πολεμου” της Τουρκιας, που και η ιδια η Ελλας το υπολογιζει -στα χειροτερα χαλια που ειναι σημερα- ,αλλα και οι αλλοι συμμαχοι κσι ο μεγαλος αδελφος μας -οι ΗΠΑ- που δεν θελουν να ταπεινωσουν – την Ερντογανικη Τουρκια , την οποιαν υπολογιζουν παντα στο Δυτικο ”στρατοπεδο”;;;.
  Απλως ”με την ηρωικη του εξοδο” ο κ. Κοτζιας ξεθαψε το θεμα για να το φορτωσει στον διπλοθεσιτη κ. Τσιπρα , μια που ο ιδιος δεν θα το χειρισθει, αλλα θα το εχει”στολιδι και καμαρι” οτι αυτος -ο δυνατος και αριστος ΥΠΕΞ -ολα τα ”μαχαιρωσε”, ενω ολοι οι αλλοι προκατοχοι του ηταν ”κιοτηδες”.
  Λετε-λεμε να μη εχει βλεψεις στην πολιτικη σταδιοδρομια του, τωρα που εγινε περισσοτερο αναγνωρισιμος διεθνως;;;.
  Υ.Γ. Γραφουμε συχνα οτι η Ελλας πρεπει να το παιξει δυνατη και στο θεμα αυτο .Την Ελλαδασ ομως την εκπροσωπει μονο ο εκαστοτε πρωθυπουργος και αυτος θα υπογραψει το χαρτι της δυνατης Ελλαδος . Μεχρι στιγμης ο σημερινος αλλαξε το ΟΧΙ του δημοψηφισματος σε ΝΑΙ και εδωσε στα Σκοπια ο,τι ηθελαν απο το 1993 και δεν το εδωσαν οι προκατοχοι του.
  Λογικο ειναι να φοβαται και ως ανθρωπος και ως πρωθυπουργος , που θελει και την επανεκλογη του και την υστεροφημια του.
  Μηπως ,τελικως, θελουμε πολλα απο ενα 44αρη;;;.

 8. 8
  Δημήτρης Πατσογιάννης says:

  O κ. Θεόδωρος Καρυώτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας είχε γράψει το 2012 ένα ακόμα βιβλίο για την ΑΟΖ από τις εκδόσεις Λιβάνη Η ΑΟΖ της Ελλάδας. Ευαγγέλιο κατά τη γνώμη μου.
  Εκείνη την περίοδο που είχε εκδοθεί το βιβλίο αυτό, ο κ. Κοτζιάς ίδρυε την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ και όδευε κατά τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Αυτά.

  Το θέμα μας όμως δεν είναι να υπερασπιστούμε τον Κοτζιά, τον Τσίπρα , τον Μητσοτάκη και τον κάθε ένα επαγγελματία σωτήρα. Το θέμα είναι ότι πρέπει επιτέλους να έχουμε υπευθυνότητα για ότι κάνουμε και ότι δεν κάνουμε και να απαιτήσουμε υπευθυνότητα από την οικονομική και πολιτική μας ηγεσία.

  Να θέσω μία σειρά ερωτήματα: Έχετε σκεφθεί γιατί μεγαλούργησε η αρχαία Αθήνα; Μήπως ένας από τους λόγους ήταν η ενασχόληση ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της με τα κοινά ;
  Μήπως οι ίδιοι οι νόμοι του Κλεισθένη δεν ενίσχυαν αυτή την ενασχόληση ως ένα μέσο προστασίας και ενίσχυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος;
  Πόση η θητεία των εκλεγμένων αρχόντων της; Ετήσια
  Τι γίνονταν στο τέλος της θητείας; Oικονομικός έλεγχος
  Τι ποινές υπήρχαν σε περίπτωση οικονομικών ατασθαλιών; Δήμευση περιουσίας, εξορία
  Μήπως πλέον πρέπει να καθιερωθεί ο οποιοσδήποτε βουλευτής, υπουργός, συνδικαλιστής, δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, κομματικός καθοδηγητής, να μην παραμένει παραπάνω από δύο συνεχόμενες θητείες σε αυτή τη θέση και κατά την αποχώρηση του να ελέγχεται οικονομικά;
  Mήπως θα πρέπει να καθιερωθεί τα πολιτικά κόμματα που έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες σε περίπτωση ασυνέπειας τους να κλείνουν;
  Μήπως θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ελέγξουμε τις εξωχώριες εταιρείες ή τις εταιρείες με αλλοδαπό ΑΦΜ ;
  Για σκεφθείτε τα λίγο αυτά

  • 8.1
   Σ.Α.Ν says:

   Παρ’οτι θελω να συνταχθω μαζι σας σε ολα σας τα ΜΗΠΩΣ ,αδυνατω να αντιληφθω πως εξομοιωνετε το κρατος” γειτονια”- με τα σημερινα δεδομενα της Αρχαιας Αθηνας- , που σημειωτεον ντροπιασε το δημοκρατικο της πολιτευμα της με την θανατικη καταδικη του Σωκρατη για την ελευθερια της γνωμης του και το οποιο κρατος της Αθηνας οχι μονο δεν εγνωριζε την σημερινη παγκοσμιοποιηση με την ελευθερη διακινηση ανθρωπων , εμπορευματων και χρηματων -για να καταληξουμε στο σημερα- ,αλλα ουτε ειχε υποστει την Τουρκοκρατια , το Ελλαδικο κρατος της Μελουνας μετα την παλιγγενεσια του 1821 για 100 χρονια , τους τρεις εθνικους διχασμους του 1915 ,οτυ 1945 και τον προσφατο του 2015 ,με το περιεργο και αχρηστο δημοψηφισμα ,που κορυφωθηκε με την Συμφωνια των κ.κ. Κοτζια-Δημητρ-ωφ για την Μακεδονια το καμαρι της Ελλαδος μας , ουτε -για να τελειωσουμε με τα αρνητικα -την ανατροπη των μεχρι τοτε παραδεδεγμενων απο το 1981 μεχρι σημερα , που μεταλλαξαν τους Ελλαδιτες σε καταναλωτικα ανθρωπακια απο-ιστορικοποιημενα και απο-θρησσκειωμενα ,με μονη προσπαθεια τους εδω και (9) χρονια την επιβιωση τους και μονο και ο κοσμος ας χαλασει και η Πατριδα ας παυσει να υπαρχει.
   Υ.Γ ” Μη κολλατε” στα δανεια των κομματων . Ειναι προπαγανδιστικες και προεκλογικες διχαστικες κορωνες και αυτα . Και αν υπαρχουν ενοχοι αυτοι πρεπει να αναζητηθουν στους Τραπεζιτες που τα χορηγησαν επι 30 ολοκληρα χρονια απο το 1981-2011 ,απο τα οποια (22) στο αυτοδυναμο κυβερνητικο ΠΑΣΟΚ και (8) στην αυτοδυναμη κυβερνητικη Ν.Δημοκρατια.
   Εχετε την γνωμη πως, αν υπηρχε εκεινη η οικονομικη κατασταση δεν θα υπερχρεωνοταν και ο κυβερνητικος σημερα Συριζα με το ποσοστο του 35% , που πηρε στις τελευταιες εκλογες;;;.
   Τους θεωρειτε αρχαγγελους της ηθικης και της νομιμου οικονομικης διαχειρισεως;;;.
   Λιγα βλεπουμε και ακουμε καθε μερα με τις διαχειριστικες ατασθαλιες σε ΜΗΚΥΟ και στα λεγομενα μυστικα κονδυλια απο 3ημερου, οι οποιες και θα αυξηθουν οταν βρεθει στην Αντιπολιτευση μετα τις εκλογες και θα πελεκουν ολοι την δρυ που θα πεσει;;;

  • 8.2
   .- says:

   Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Οι πολιτικοί; θα ψηφίσουν νόμους που θα περιορίζουν τις εξουσίες τους ή που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έλεγχο ή και διώξεις όπως λέτε;

   Πλάκα κάνουμε τώρα ή μιλάμε σοβαρά; Βλέπετε εσείς για παράδειγμα να καίγονται να καταργήσουν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;

   Αστεία πράγματα.

 9. 9
  Χρίστος says:

  Άκουσα τον Φίλη σήμερα στον Χ”νικολαου να βεβαιώνει για την ορθότητα της απόφασης.
  Άκουσα επίσης ένα βουλευτή ΝΔ προσκείμενο στον ΚΚ να συμφωνεί για την συμφωνία.

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  20/4/19 | (1 σχόλια)
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ  19.04.2019 : 21:05 Οχι ότι περίμενα να το δω σε έγγραφο της ΕΥΠ, με την υπογραφή του διοικητή της από κάτω, για να πεισθώ ότι το περιβόητο σχέδιο «Πυθία», για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή του Ακάματου, ήταν ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας