Κύμα συμπαράστασης κομμάτων, πολιτικών, δημοσιογράφων για την έρευνα σε βάρος του iefimerida.gr

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Κύμα συμπαράστασης στο iefimerida.gr από κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους -Φωτογραφία: INTIMEnews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σύσσωμοι, καταφέρονται εναντίον της κυβέρνησης και του μεγάρου Μαξίμου, κάνουν λόγο για απόπειρα φίμωσης του Τύπου. Σημειώνουν δε ότι οι Εισαγγελείς θα πρέπει να στραφούν όχι κατά της δημοσιογραφικής έρευναας, αλλά κατά των ουσιαστικών καταγγελιών για τα μυστικά κονδύλια που έγιναν από δύο κορυφαίους υπουργούς, ενώπιον του πρωθυπουργού, τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά που παραιτήθηκε από το ΥΠΕΞ μετά την θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

ΚΙΝΑΛ: Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου

«Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων» καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την έρευνα σε βάρος του iefimerida.gr.

«Μπροστά σε έναν αδρανή και αμήχανο Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Υπουργοί ανταλλάσουν κατηγορίες για μεταφορά ιδιωτικού και δημοσίου χρήματος.

Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές για την ιστορία των Υπουργικών Συμβουλίων της χώρας» σχολιάζει η Χ. Τρικούπη. Διαμηνύει δε ότι «αναμένεται η εισαγγελική έρευνα να στραφεί στην ουσία των καταγγελιών αυτών».

Για να καταλήξει το Κίνημα Αλλαγής: «Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό και δημοκρατικό κεκτημένο. Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων».

Το Ποτάμι: Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό

Εντονα αντιδρά το Ποτάμι για την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Δικαιοσύνη σε βάρος του iefimerida.gr, μετά τις αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ενοχος δεν είναι το πλήρως αδιαφανές σύστημα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων που κάποτε κατήγγειλαν, αναφέρει η ανακοίνωση, αλλά οι ρεπόρτερ του iefimerida!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ποταμιού.

«Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρήκαν τον ένοχο! Δεν είναι το πλήρως αδιαφανές σύστημα διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων, που κάποτε κατήγγειλαν και σήμερα εφαρμόζουν αλλά είναι οι ρεπόρτερ του  iefimerida.gr ! ‘Όταν δε ο συντάκτης που το υπογράφει, έχει δουλέψει και στο MEGA, το «παράπτωμα» είναι ασυγχώρητο για τους κυβερνητικούς.

Επιτέλους ας ασχοληθούν με τα προβλήματα της χώρας και οι υπουργοί αντί για αλληλοκαρφώματα να απαντήσουν που πραγματικά πάνε τα μυστικά κονδύλια και τι σκοπούς εξυπηρετούν. Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό και αντιδημοκρατικές νοοτροπίες».

Ενωση Κεντρώων: Οχι σε διώξεις δημοσιογράφων –Ο εισαγγελέας να ψάξει αν φαγώθηκαν χρήματα

Σαφές μήνυμα κατά των διώξεων σε δημοσιογράφους, με αφορμή την έρευνα που ασκείται σε βάρος του iefimerida.gr στέλνει η Ενωση Κεντρώων.

«Ο εισαγγελέας να ψάξει αν “φαγώθηκαν” χρήματα και την διαχείριση που έγινε και γίνεται και όχι να προβαίνει σε διώξεις δημοσιογράφων μήπως παρέβησαν τον νόμο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Βενιζέλος: Απύθμενο θράσος να κατηγορεί η κυβέρνηση το iefimerida για δήθεν αποκάλυψη μυστικών

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την έρευνα που ξεκίνησε σε βάρος του iefimerida μετά τις αποκαλύψεις για μυστικά κονδύλια.

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Όταν λέχθηκαν αυτά που λέχθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, το να κατηγορεί η κυβέρνηση το iefimerida για δήθεν αποκάλυψη μυστικών ή για βλάβη των εθνικών συμφερόντων, μπορεί να θεωρηθεί είτε κυβερνητικός αυτοσαρκασμός είτε απύθμενο θράσος. Δυστυχώς πρόκειται για το δεύτερο.

Αδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή!»

«Ντροπή, διασύρουν ανθρώπους και κυνηγάνε αθώους δημοσιογράφους» ήταν το σχόλιο του Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του iefimerida για τις αποκαλύψεις για τα μυστικά κονδύλια.

Αποκαλύψεις που ακολούθησαν τις βαριές κατηγορίες που αντήλλαξαν στο υπουργικό συμβούλιο οι κ.κ. Κοτζιάς και Καμμένος.

Η δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη:

«Ενώ το ζήτημα για τα μυστικά κονδύλια άνοιξε κατόπιν των κατηγοριών του Πάνου Καμμένου κατά του Νίκου Κοτζιά, ο κύριος Τσίπρας κυνηγάει όλους τους άλλους και κυρίως αθώους δημοσιογράφους, για να καλύψει τον συνεταίρο του. Ντροπή του…»

Ενώ σε ανάρτησή του αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Τάκη που υπέγραφε το αποκαλυπτικό κείμενο:

Κωστής Χατζηδάκης: Προδίδει τον πανικό τους

«Η επίθεση των κυβερνώντων στην ιστοσελίδα Iefimerida.gr και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη προδίδει τον πανικό τους» σχολιάζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Καλεί δε την κυβέρνηση να απαντήσει για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων και μετά να ψάξουν για άλλους ενόχους.

Η δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη:

«Η επίθεση των κυβερνώντων στην ιστοσελίδα Iefimerida.gr και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη προδίδει τον πανικό τους.

Την ώρα που οι κ.κ. Κοτζιάς και Καμμένος ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων τους, το Μέγαρο Μαξίμου στοχοποιεί μια δημοσιογραφική έρευνα. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχάσει ότι, αν το θέμα δεν άνοιγε από την ίδια την κυβέρνηση με τις διαρροές, τους υπαινιγμούς και τις αλληλοκατηγορίες, αυτήν τη στιγμή δεν θα υπήρχε!

Ας απαντήσουν πρώτα οι ίδιοι για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων και κατόπιν ας ψάξουν για άλλους ενόχους».

Aυγενάκης (ΝΔ): «Πολιτική συμμορία που καταρρέει»

Το σχόλιο του Λευτέρη Αυγενάκη της ΝΔ «Ο Τσίπρας πέφτει. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την πτώση του. Υπουργοί λένε ο ένας τον άλλο κλέφτη, εκείνος παρακαλεί να μην τον ρίξουν, καταπίνει αμάσητο τον Καμμένο, και απειλεί με διώξεις το iefimerida . Πολιτική συμμορία που καταρρέει σε κοινή θέα».

Δημ. Σταμάτης: Η επιχείρηση φίμωσης αποκαλυπτική καθεστωτικής συμπεριφοράς

Για «επιχείρηση φίμωσης και δίωξης της ιστοσελίδας iefimerida και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάκη» μιλά ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης.

Οπως τονίζει μάλιστα «είναι αποκαλυπτική μιας καθεστωτικής συμπεριφοράς και μιας πανικόβλητης προσπάθειας συγκάλυψης της αλήθειας».

Η δήλωση του Δημήτρη Σταμάτη:
«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν εννοεί να καταλάβει πως είναι κυβέρνηση μιας Ευρωπαϊκής χώρας, όπου η ελευθεροτυπία αποτελεί θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αυτά που θα έπρεπε να την απασχολούν είναι τα ίδια τα γεγονότα και όχι η δημοσιοποίησή τους. Και τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας – χωρίς να έχουν διαψευστεί μέχρι τώρα – είναι οι απίστευτοι διάλογοι και οι αλληλοκατηγορίες δύο κορυφαίων Υπουργών της, που θα έπρεπε από μόνα τους να έχουν προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού και την επίσημη ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Η επιχείρηση φίμωσης και δίωξης της ιστοσελίδας iefimerida και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τάκη, είναι αποκαλυπτική μιας καθεστωτικής συμπεριφοράς και μιας πανικόβλητης προσπάθειας συγκάλυψης της αλήθειας.

Τους Έλληνες πολίτες ποσώς τους απασχολεί το ‘’τι τραβάει ο κ.Τσίπρας με αυτούς τους δύο’’. Αυτό που τους ενδιαφέρει και απαιτούν να μάθουν είναι αν οι διάλογοι που έχουν δημοσιοποιηθεί είναι αληθείς ή όχι. Αν το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida, ιδιαίτερα στο σκέλος που αναφέρεται σε χρηματοδότηση Μέσων Ενημέρωσης ή δημοσιογράφων της FYROM, είναι αληθές ή όχι. Τι γνώριζε ο Πρωθυπουργός και τι όχι;

Όσο καθυστερούν οι απαντήσεις, τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται…».

Βούλτεψη: Κοίτα ποιος μιλάει!

Σοκ! Αποτροπιασμός! Κροκοδείλια δάκρυα. Το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο κ. Τσίπρας, στηλιτεύει τον «πρώην ρεπόρτερ του Μέγκα» (ιδιότητα που προφανώς είναι συνώνυμη με… εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου), για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του σχετικά με τον τρόπο διάθεσης ενός εκατομμυρίου ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου των Εξωτερικών.

Και, όμως, ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα καταγγέλλει τον Τύπο και την αντιπολίτευση για υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, το 2011 είχε παρουσιάσει απόρρητα έγγραφα του υπουργείου των Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου!

Δείτε την συνέχεια του άρθρου της βουλευτού της ΝΔ.

Κώστας Καραμανλής: Επικίνδυνη κυβέρνηση

Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με post στο facebook σχολίασε τη δίωξη στο iefimerida.gr αναφέροντας «Η δίωξη ενός δημοσιογράφου σαν τον Δημήτρη Τάκη, που με το ήθος και τη μαχητικότητά του τιμά το λειτούργημα που υπηρετεί, αποδεικνύει ότι έχουμε να κάνουμε με μια επικίνδυνη κυβέρνηση».

Μηταράκης (ΝΔ): Να παρέμβει η Δικαιοσύνη, από τις καταγγελίες υπουργών

Το σχόλιο του Νότη Μηταράκη για το θέμα «Φυσικά να παρέμβει η Δικαιοσύνη για το θέμα των μυστικών κονδυλίων. Ξεκινώντας από τις καταγγελίες που έγιναν επώνυμα από Υπουργούς και όχι από αυτούς που εκτελώντας το καθήκον τους ενημέρωσαν την κοινή γνώμη».

Βασίλης Οικονόμου (ΝΔ): Κάτω τα χέρια από το iefimerida

Τασούλας (ΝΔ): Οι ατασθαλίες των υπουργών χρήζουν διερεύνησης

Πρέπει οι υπουργοί να αποκαλύψουν όλα όσα είπαν για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων τους, ο ένας σε βάρος του άλλου στο Υπουργικό Συμβούλιο, σχολιάζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας.

Και όχι να μπαίνουν στο στόχαστρο οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν ώς όφειλαν με το θέμα. Μάλιστα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για υπόθαλψη των καταγγελομένων.

Η δήλωση του Κώστα Τασούλα:

«Οταν ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης αλληλοκατηγορούνται στο υπουργικό συμβούλιο για κακοδιαχείριση των απορρήτων δαπανών των υπουργείων τους και ο πρωθυπουργός νίπτει τας χείρας του, τότε αυτό συνιστά το απόγειο της κυβερνητικής αποσύνθεσης αλλά και υπόθαλψη των καταγγελλομένων. Και, αντί, όπως απαιτεί η στοιχειώδης ευθιξία και διαφάνεια, ο κάθε καταγγέλλων να δημοσιοποιήσει ευθέως τα όσα στοιχεία διαθέτει καθώς αυτή η διαχείριση αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού, βλέπουμε να μπαίνει στο στόχαστρο η iefimerida.gr που ασχολήθηκε δημοσιογραφικά και αποκαλυπτικά, ως όφειλε, με το σοβαρό αυτό θέμα. Οι διαχειριστικές ατασθαλίες στα απόρρητα κονδύλια που καταγγέλθηκαν, χρήζουν διερεύνησης και όχι η δημοσιογραφική έρευνα που προκλήθηκε εύλογα από τις υπουργικές αυτές φοβερές και πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες. Η ελευθερία του Τύπου προστατεύει από την ασυδοσία της εξουσίας και τώρα είμαστε μπροστά σε φαινόμενο ασυδοσίας της εξουσίας και μάλιστα ομολογημένο από την ίδια την καταρρέουσα εξουσία!».

Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ): Θέλουν την φίμωση του Τύπου

Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου και την διαστρέβλωση των ειδήσεων, δεν θα τους περάσει.

Αυτό είναι το σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου για την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η δικαιοσύνη για το iefimerida.gr με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα μυστικα κονδύλια.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου με την θέση του Κινήματος Αλλαγής για την απόπειρα τρομοκράτησης του iefimerida.

Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί αδιαπραγμάτευτο Συνταγματικό και Δημοκρατικό κεκτημένο.

Κεγκέρογλου: Είμαστε όλοι iefimerida.gr

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου με ανάρτηση του στο Twitter έδειξε την συμπαράσταση του στο iefimerida.gr μετά την προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο υποκρύπτει και κατηγορία περί κατασκοπείαςναλυτικά έγραψε: «Απειλούν με διώξεις δημοσιογράφων, επιχειρούν φίμωση του τύπου και χειραγώγηση της ενημέρωσης. Μεγάλοι δάσκαλοι Μαδούρο και Ερντογάν. Είμαστε όλοι iefimerida.gr».

Νίκος Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της Ελιάς και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει ότι «σειρά έχει η στοχοποίηση δημοσιογράφων για κατασκοπεία». Καλεί δε τον πρωθυπουργό, αντί να κυνηγά το iefimerida.gr να δώσει εξηγήσεις για την αντιμαχία των δύο υπουργών του για την διαχείριση των μυστικώνκονδυλίων.

Η δήλωση Ανδρουλάκη:

«Μετά τις μηνύσεις και τις φυλακίσεις δημοσιογράφων, σειρά τώρα έχει η στοχοποίηση δημοσιογράφων για κατασκοπεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ακόμη μία φορά προσπαθεί να καλύψει τις αντιφάσεις της στα εθνικά θέματα που οδήγησαν στην πρόσφατη κρίση με το να επιτίθεται στην ελευθερία του τύπου. Ο πρωθυπουργός αντί να κυνηγά το iefimerida.gr, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για την αντιμαχία του πρώην πλέον Υπουργού Εξωτερικών με τον συγκυβερνήτη κ. Καμμένο σχετικά με την διαχείριση των μυστικών κονδυλίων και να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά».

Θεοδ. Παπαθεοδώρου (ΚΙΝΑΛ): «Η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται»

Το iefimerida και οι δημοσιογράφοι του, δημοσιοποίησαν στην κοινή γνώμη αυτό που προήλθε από τον εμφύλιο πόλεμο που επικρατεί στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σχολιάζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με αφορμή την προκαταρκτική έρευνα που διετάχθη με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα μυστικα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

Και προσθέτει οτι οι δημοσιογράφοι έχουν μαζί τους τον κοινή γνώμη απέναντι στους σκευωρούς.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Θόδωρου Παπαθεοδώρου:

«Κάθε φορά που αποκαλύπτεται η όλο και μεγαλύτερη παρακμή της Κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου , κάθε φορά που αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα και τα συμφέροντά της τα υπόγεια κέντρα του Μαξίμου απαντούν με απειλές, διώξεις και συκοφαντίες. Το iefimerida και οι δημοσιογράφοι του δημοσιοποίησαν στην κοινή γνώμη αυτό που προήλθε δυστυχώς από τον εμφύλιο πόλεμο που επικρατεί πλέον στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι ψάχνουν τρόπο να διαχειριστούν την ήττα τους. Η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται το ηθικό των δημοσιογράφων δεν κάμπτεται γιατί έχουν την κοινή γνώμη και τους δημοκρατικούς πολίτες μαζί τους απέναντι στους σκευωρούς».

Γρηγόρης Ψαριανός (Ποτάμι) «Απορώ πώς δεν τους έχουν κλείσει ακόμα φυλακή!»

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός εκφράζει την συμπαραστασή του στο iefimerida.gr και στην δημοσιογραφική έρευνα για το πού διατέθηκαν τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Περιμένουμε από τους 2 υπουργούς, με αγωνία», λέει στην δήλωσή του ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, «να αποκαλύψουν ο ένας στον άλλο, το αληθές ποσό αυτών των κονδυλίων. Για να δούμε ποιος έχει φάει τα πιο πολλά. Η υπόθεση κρεμάται επί ξύλου ακμής όπως είπε ο Πρωθυπουργός. Ας είναι καλά οι δημοσιογράφοι, που απορώ πώς δεν τους έχουν κλείσει ακόμα μέσα!».

Aμυράς: «Το Μαξίμου ειδικεύεται στην ίντριγκα και στο ψέμα»

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με… ξεχωριστό τρόπο εξέφρασε την συμπαράσταση του αναφέροντας με χιούμορ «Καταπληκτικό, βρέθηκε ο νέος κατάσκοπος 007 και είναι Έλληνας: ο Dimitris Takis θα διαδεχθεί τον Daniel Craig στο ρόλο του θρυλικού James Bond μετά από υπόδειξη του Μαξίμου…το οποίο ως γνωστόν ειδικεύεται στην ίντριγκα κ το ψέμα!», ενώ την συνόδευσε με μια φωτογραφία του ηθοποιού.

«Ο Tύπος δεν φιμώνεται, δεν φυλακίζεται» -Το Liberal.gr στηρίζει το iefimerida

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μετά την περιπέτεια που έζησαν τρεις δημοσιογράφοι του «Liberal.gr» και της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου, ήρθε τώρα η σειρά του iefimerida.gr να υποστεί την ίδια μεταχείριση και υφίσταται έρευνα για δημοσίευμα.

Το Liberal.gr υπενθυμίζει σήμερα ότι δουλειά των δημοσιογράφων είναι οι αποκαλύψεις, χωρίς τον φόβο της δίωξης και της ενδεχόμενης φυλάκισης:

Ο Tύπος δεν φιμώνεται, δεν φυλακίζεται

Οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά του και οι πολιτικοί τη δική τους. Δουλειά των δημοσιογράφων είναι η δημοσιοποίηση στοιχείων και έγκυρων πληροφοριών και κρίνονται καθημερινά από τους αναγνώστες, τους ακροατές ή τους τηλεθεατές. Οι πολιτικοί οφείλουν από την πλευρά τους να κάνουν αυτό για το οποίο τους ψήφισαν και τους εμπιστεύθηκαν οι πολίτες.

Το iefimerida έπραξε το αυτονόητο και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης δημοσιοποίησε τα στοιχεία σχετικά με το απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ. Τα λεγόμενα και … μυστικά διότι ουδείς γνωρίζει πως τα διαχειρίζονται οι ηγεσίες των υπουργείων. Το ΥΠΕΞ αποτέλεσε εξαίρεση και τον τελευταίο χρόνο μπήκε στη διαδικασία να στέλνει ενημέρωση στη Βουλή κατ εφαρμογή νόμου που το ίδιο είχε φέρει προς ψήφιση.

Από τη στιγμή που πήρε τα στοιχεία ούτε να αυτολογοκριθεί μπορούσε ούτε να μη τα δημοσιοποιήσει υπό το φόβο της δίωξης και της ενδεχόμενης φυλάκισης που πλέον φαντάζει ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον Ελληνικό Τύπο.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων είναι ένα θέμα που η ίδια η κυβέρνηση άνοιξε και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Με αναφορές υπουργών εντός του υπουργικού συμβουλίου και εκατέρωθεν καταγγελίες για κακοδιαχείριση από δύο κορυφαίους υπουργούς.

Οι διάλογοι και τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο δεν έχουν διαψευστεί. Τα περί χρηματισμού υπονοούμενα για εθνικά θέματα παραμένουν στο προσκήνιο, ενώ ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έδειξε το δρόμο της Βουλής στην οποία κατέθετε το υπουργείο τα σχετικά στοιχεία.

Αν οι αποκαλύψεις ενοχλούν την κυβέρνηση και τον κάθε κυβερνητικό παράγοντα είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον πολιτικό κόσμο και όχι τους δημοσιογράφους και τον Τύπο συνολικά

Υ.Γ. Στο θέμα της αποκάλυψης του iefimerida προκύπτει επίσης ένα βασικό ερώτημα: Πως γίνεται ο πρόεδρος της Βουλής και το Μέγαρο Μαξίμου να ομιλούν για δήθεν στοιχεία και δήθεν απόρρητα και ταυτόχρονα να γίνεται έρευνα για διαρροή απορρήτων;

Τα μηνύματα των δημοσιογράφων στα social media για την αποκάλυψη του iefimerida

Πλήθος δημοσιογράφων με αναρτήσεις στα social media έσπευσαν να συμπαρασταθούν και να εκφράσουν την απόλυτη στήριξή τους στον δημοσιογράφο του iefimerida.gr Δημήτρη Τάκη για το ρεπορτάζ με τους κωδικούς των μυστικών κονδυλίων και την επίθεση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ανακοίνωση του το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε πως βρίσκεται σε πανικό και έκανε λόγο για αθλιότητα του iefimerida με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA.

Πηγή: Κύμα συμπαράστασης κομμάτων, πολιτικών, δημοσιογράφων για την έρευνα σε βάρος του iefimerida.gr | iefimerida.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταπως ”αραδιαστηκαν” κομματα και μεμονωμενοι βουλευτες-δυστυχως και οι αντιπροεδροι της Ν.Δ, ενω το κομμα δεν εξεδωσε ανακοινωση- συμπληρωνουν το καλουμενο δημοκρατικο τοξο ,που εννοειται θα υπερασπιστει τα ευρωπαικα κεκτημενα.
    Για να δουμε θα προχωρησουν παντου και παντοτε ομοφρονουντες σαυτα τα θεματα ,η, απο αυριο θα αρχισουν τα εναπομειναντα αποκομματα της ”Δημοκρατικης Παραταξης”να θελουν ΚΑΙ την στρατηγικη ηττα των ΣυριζΑνελ στις εκλογες ΚΑΙ την μη παλινορθωση της Δεξιας Ν.Δημοκρατιας .
    Στην τελικη. 1.- Να μη παρηγγειλε ουτε προκαταρκτικη εξεταση ο αρμοδιος Εισαγγελευς , ο οποιος μετα απ’αυτην μπορει να εισηγηθει να τεθει η υποθεση στο αρχειο ;;;.
    2.- ο ”συμπαθεις” αλλα βιαστικος δημοσιογραφος κ. Τακης ”δεν ηξερε ,δεν ρωταγε” κανενα εγκριτο νομικο , προτου δημοσιευσει πληροφοριες για ΜΥΣΤΙΚΑ κονδυλια;;;.
    Σημερα αυτα , αυριο μπορει και αλλα απορρητα κρατικα εγγραφα .
    Το κρατος εχει τα χαλια του ,καθως λεγεται , αλλα να μη αυτοπροστατευθει, οταν μερικα θεματα προβλεπονται μαλιστα απο νομους , που προυπηρχαν της κυβερνησεως των ΣυριζΑνελ;;;.;;;. Να σοβαρευθουμε για την Πατριδα και το γενος των Ελληνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα