Το παρασκήνιο της παραίτησης Κοτζιά -Το συζητούσε όλη νύχτα με συνεργάτες του

17/10/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 285 εμφανίσεις
ΓΙΑΤΙ ΕΠΊΣΠΕΣΥΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο υπουργός Νίκος Κοτζιάς μετά τη θυελλώδη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχθηκε επίθεση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και δεν έλαβε τη στήριξη που ανέμενε από τον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πάνος Καμμένος φέρεται να κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ. Ο Νίκος Κοτζιάς θεώρησε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και η κυβέρνησή του, δεν τον κάλυψαν μετά την επίθεση του κ. Καμμένου στα θέμα του καθηκόντων του, η οποία «άγγιξε τον πυρήνα της προσωπικότητάς του».

Το παρασκήνιο της παραίτησης 

Ο Νίκος Κοτζιάς εκνευρισμένος χθες εγκατέλειψε την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου πριν αυτή ολοκληρωθεί, αν και αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ακολούθως ο υπουργός Εξωτερικών κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και παρέμεινε για αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση του να παραιτηθεί στους συνεργάτες και τους συνομιλητές τους ήδη από χθες το βράδυ. Μάλιστα, είχε διαμηνύσει την πρόθεσή του και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνομιλητές του καθόλη τη διάρκεια της νύχτας που είχαν εικόνα των αποφάσεων και των προθέσεων του Νίκου Κοτζιά, θεωρούσαν την παραίτησή του δεδομένη.

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είχε θέσει την Πέμπτη ως όριο για τις αποφάσεις του, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση ή η απόρριψη όρων της Συμφωνίας των Πρεσπών (τα της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια). Ωστόσο φαίνεται ότι οι σημερινές διαρροές που έγιναν για την επίθεση που δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς για θέματα μυστικών κονδυλίων, αλλά κυρίως το παράθυρο που άφησε ορθάνοιχτο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ερωτώμενος σχετικά, απάντησε «όποιος έχει δυσφορία ας κατέβει από το τρένο», ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και επέσπευσε τις αποφάσεις του ΥΠΕΞ.

Νίκος Κοτζιάς /Φωτογραφία: Intime News-Λιάκος Γιάννης

Πηγή:  iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

    20/4/19 | (1 σχόλια)
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ  19.04.2019 : 21:05 Οχι ότι περίμενα να το δω σε έγγραφο της ΕΥΠ, με την υπογραφή του διοικητή της από κάτω, για να πεισθώ ότι το περιβόητο σχέδιο «Πυθία», για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή του Ακάματου, ήταν ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας