Καμμένος: Ο Τσίπρας ήξερε για το Plan B, αλλά δεν το είχε εγκρίνει

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Πάνος Καμμένος /Φωτογραφία: Intime News

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος υποστήριξε σήμερα, αναφερόμενος στο plan B για την ΠΓΔΜ που εξέφρασε στις ΗΠΑ, ότι το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν το εγκρίνει, ενώ επανέλαβε πως δεν μίλησαν στο τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα ο κ.Καμμένος μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε «Την ξέρει την πρόταση μου ο πρωθυπουργός, αλλά δεν την έχει εγκρίνει. Θα ήταν μία εναλλακτική σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών δεν προχωρούσε. Εγώ έκανα μία προσωρινή λύση αν δεν βρεθεί λύση στο Σκοπιανό».

Παράλληλα ο κ.Καμμένος πρόσθεσε «πήγα ως υπουργός Εθνικής Αμυνας. Οσον αφορά τα θέματα εθνικής άμυνας ήταν όλα συμφωνημένα. Αλλά ως κυβερνητικός εταίρος από τη στιγμή που αρνήθηκα τη συγκεκριμένη συμφωνία όπως ήμουν υποχρεωμένος κατέβασα μια πρόταση. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τι πρόταση έχουν;».

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως με τον πρωθυπουργό υπάρχει συνεννόηση για τα θέματα άμυνας. «Δεν κάθεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και κάνει πολεμικά σχέδια στο γραφείο του, όλα περνούν από το ΚΥΣΕΑ».

Το ήξερε ο Τσίπρας το Plan B, δεν το εγκρίνει

Αναφερόμενος στο Plan B ο Πάνος Καμμένος είπε «από την πρώτη στιγμή θέσαμε την άρνησή μας στο όνομα της «Μακεδονίας» και το ξεκαθαρίσαμε και στον πρωθυπουργό. Δεν δεχόμαστε την παραχώρηση του ονόματος.
Παρά τη θέση μας αυτή και χωρίς να την αλλάξουμε, δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει ένα διάλογο για να προχωρήσει σε μία λύση το θέμα. Στη συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε. Είναι η επίσημη θέση του ΥΠΕΞ και της κυβέρνησης και εμείς είπαμε πως σαν κυβερνητικός εταίρος ότι δεν θα την στηρίξουμε.
Πήγα στο Στέιτ Ντιποάρτμεντ ως  ΥΠΕΘΑ και αφού τα λύνουμε τα θέματα Άμυνας έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω γιατί δεν συμφωνώ με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η θέση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία των Πρεσπών όπως την εκφράζει ο ΥΠΕΞ, αλλά εγώ δεν θα την ψηφίσω. Το 70% των Σκοπιανών δεν θέλει τη συμφωνία.
Στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι μία άρνηση και όταν είσαι με έναν εταίρο στη χώρα, στη δική σου άρνηση έπρεπε να κάνω και μία δική μου πρόταση.
Την ξέρει την πρόταση μου ο πρωθυπουργός, αλλά δεν την έχει εγκρίνει. Θα ήταν μία εναλλακτική σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών δεν προχωρούσε. Εγώ έκανα μία προσωρινή λύση αν δεν βρεθεί λύση στο Σκοπιανό.
Εκπροσώπησα την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Αμυνας
Ξεκαθάρισα πως η θέση αυτή είναι η θέση του κόμματος μου και δεν θα ψηφίσω τη συμφωνία να έρθει, που πιστεύω ότι δεν θα έρθει. Είπα έντιμα πως η κυβέρνηση έχει επίσημη θέση τις Πρέσπες.

Οι συμφωνίες για τις βάσεις 

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος μίλησε και για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα δημιουργηθούν νέες βάσεις, απλώς στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιηθούν οι βάσεις από τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα ο κ.Καμμένος είπε:
«Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Βρεθήκαμε μαζί για τρεις κοινούς σκοπούς:
Την έξοδο από τα μνημόνια
Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής που κατάργησαν δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας
Την ανάπτυξη της χώρας
ποτέ δεν είπαμε πως ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ ταυτιστήκαμε πολιτικά. Συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης και δεν βρεθήκαμε μαζί για να του κρύψω τα υποβρύχια όπως ο Σαμαράς του Βενιζέλου, αλλά για να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι βάσεις του θανάτου,. Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της χώρας. Είμαστε στο ΝΑΤΟ, άρα δεν μιλάμε για βάσεις που έρχονται να υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία.

Στη Λάρισα βρίσκεται το ΑΤΑ και η 1η Στρατιά. Εκεί υπάρχουν ΝΑΤΟϊκές δομές. Σε αυτό το πλαίσιο θα φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ. Θα θέλαμε να είναι στη Σμύρνη;
Δεν υπάρχει νέα βάση. Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται βάση της νατοϊκής μας συμφωνία.
Στον Βόλο στα ελικόπτερα συνεκπαιδευόμαστε. Το να υπάρχουν και 350 οικογένειες που θα αφήσουν και πέντε δεκάρες στο Βόλο δεν είναι κακό, θα βοηθήσει την περιοχή.
Στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα λιμάνι που θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορές στα Βαλκάνια. Θα προτιμούσαμε να γίνει η διευκόλυνση από την Βαρνα και να είναι η Βουλγαρία ο εταίρος των συμμάχων;
Στην Κάρπαθο το αεροδρόμιο έγινε με νατοϊκά χρήματα. Θα μπορούν να γίνουν προσγειώσεις όπως στο Κανάβεραλ».

«Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι»

Απαντώντας στον Νίκο Φίλη, αναφορικά με τη σύγκριση Καμμένου-Σαλβίνι που έκανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε «οι ΑΝΕΛ στήριξαν το θέμα των προσφύγων, γιατί η Ελλάδα δεν είναι χώρα τυχαία στο χάρτη της Ευρώπης. Οι Έλληνες εκπροσωπούν τον πολιτισμό δεν μπορούν να πνίξουν παιδάκια και να δολοφονήσουν εγκύους στη θάλασσα.
Η Ελλάδα με τη στάση της στο προσφυγικό χαίρει της εκτίμησης σε όλο τον κόσμο.
Αρα οι ΑΝΕΛ με τον Σαλβίνι δεν έχουν καμία σχέση».

«Η πλειοψηφία θα αποφασίσει αν θα υπάρξει διαζύγιο»

Ο κ.Καμμένος σε ερώτηση αν οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, αλλά και για το αν θα στηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ είπε πως η πλειοψηφία θα αποφασίσει αν θα υπάρξει διαζύγιο.
«Αν η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφασίσει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο.
Οτι η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για το όνομα της Μακεδονίας φάνηκε από δυο πράγματα. Αφενός ότι δέχθηκε το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Αφετέρου έκανε πρόταση δυσπιστίας τον Ιούνιο και θέλει να κάνει και το Δεκέμβριο, γιατί θέλει να ρίξει την κυβέρνηση για να μην πάρουν οι συνταξιούχοι την σύνταξη ολόκληρη, να μην πάρουν τα αναδρομικά οι στρατιωτικοί. Η άλλη λύση που λένε για Σαλβίνι είναι να δίνουν υπουργό τον Πλεύρη και τον Βορίδη. Τον Αδωνι Γεωργιάδη με τα μαθήματα στην Ελληνική Αγωγή περί αρείας φυλής υπουργό της κυβέρνησης.
Την πρόταση δυσπιστίας που η ΝΔ θέλει να φέρει αποκομμένη από τη συμφωνία των Πρεσπών, εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι μέχρι να έρθει τέτοιο πράγμα στη Βουλή θα είμαστε στην κυβέρνηση.
Αν γίνουν τα πάνω κάτω και σήμερα βρεθούν 11 αποστάτες και ψηφίσουν στην ΠΓΔΜ κατά της απόφασης του λαού των Σκοπίων και ψηφίσουν τη συμφωνία και κάνουν συνταγματικές αλλαγές, και έρθει η συμφωνία στην Ελλάδα και δούμε ότι ισχύει η συμφωνία γιατί δεν φέρει την υπογραφή του προέδρου της ΠΓΔΜ και δεν συμμετείχε το 50% του λαού.
Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συμφωνίας ο κ.Ζάεφ παραβίασε τη συμφωνία μίλησε για εθνότητα, αντί να μιλήσει για αυτό το οποίο υπεγράφη. Βγήκε προκλητικά και προκάλεσε με αλυτρωτικά ζητήματα τη χώρα.
Αν βρεθούν οι αποστάτες, ψηφίσουν μία, ψηφίσουν δύο, γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές και στη συνέχεια αν επανέλθουν οι όροι που έχουν παραβιαστεί και έρθει η συμφωνία στη Βουλή, τότε εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση».

Επίθεση στη ΝΔ

Στη συνέχεια ο ΥΠΕΘΑ προχώρησε σε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ με αφορμή τη συζήτηση για το Μακεδονικό. «Αν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση ο Μητσοτάκης για να γλιτώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη Νοβάρτις και τον Μαρινάκη δεν θα του κάνουμε τη χάρη».

Από την ΕΦΣΥΝ δεν με πήραν ένα τηλεφώνημα να με ρωτήσουν

Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε ακόμα και στη διαμάχη που έχει με την εφημερίδα ΕΦΣΥΝ, μετά το δημοσίευμα για τα περί τηλεφωνήματος με τον πρωθυπουργός  και είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που δεν μίλησε με τον πρωθυπουργό. «Ηταν η πρώτη φορά που δεν μιλήσαμε με τον κ. Τσίπρα από την Αμερική και είδα να γράφονται και πρωτοσέλιδα.
Οταν η ΕΦΣΥΝ στηρίζει ένα τηλεφώνημα που δεν έγινε ποτέ, εκνευρίστηκα. Δεν μας πήρε ένα τηλ να μας ρωτήσει. Στήριξε ένα ρεπορτάζ σε ένα τηλ. που δεν έγινε ποτέ για να προκαλέσει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε ηλιθιότητες.
Γράφουν ψέμματα γιατί θέλουν να προκαλέσουν, θέλουν να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την αριστερά, έβαλαν αυτόν τον φουκαρά από τα Τρίκαλα, τον Παπαδόπουλο να με χτυπήσει ο οποίος είχε φέρει κάτι ρουσφέτια στρατιωτικά και του είπα αγόρι μου φύγε δεν κάνουμε πλέον ρουσφέτια.

Με τον Τσίπρα έχουμε μια έντιμη σχέση που δεν μπήκε κανείς ανάμεσά μας.

Στην πολιτική εκλέγομαι 14 φορές με σταυρό. Με τη ΝΔ 11 φορές και με τους ΑΝΕΛ 5 μαζί με τις ευρωεκλογές. Δεν κρύβομαι σε ψηφοδέλτια επικρατείας. Οι ΑΝΕΛ θα είναι στις επόμενες εκλογές και θα είμαστε και πιο ισχυροί».

Πηγή: Καμμένος: Ο Τσίπρας ήξερε για το Plan B, αλλά δεν το είχε εγκρίνει | iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μαυτα και μαυτα ο κ.Καμμενος με τις ιδιαιτερες σχεσεις του με τους συμμαχους μας Αμερικανους-που αδηλον γιατι ”επεκοινωνησαν” πληρως το δικο του πλανο Β για τα Σκοπια και στην συγκεκριμενη μαλιστα συγκυρια- εξελισσεται απο το 2012 ως ο ανακωτοσουρας των δυο πολιτικων κομματων της τε Ν.Δημοκρατιας και του Συριζα, στον οποιον εξ’αιτιας του ξεχωρισαν ηδη απο χθες οι δυο τασεις του (προεδρικοι για την παση θυσια εξουσια και οι αλλοι για την Αριστερα του μελλοντος) και , που μετεκλογικως στην αντιπολιτευση θα χωρισουν οπωσδηποτε.
    Θα ξαναζησουμε και στον Συριζα το θεαμα του ΠΑΣΟΚ με τους Τσοχατζοπουλικους και Σημιτικους του 1996, με τους προεδρικους-σημιτικους του Συριζα να συμπραττουν στον μεγαλο κυβερνητικο συνασπισμο υπο τον κ. Μητσοτακη ,-κατα πως οριζεται απο τωρα στας γραφας των Ευρωαντλαντικων συμμαχων μας- και την Αριστρερα του περιπου 10%-οπως παντα να αντιπολιτευεται μαζι με την Δεξια της Δεξιας, που και αυτη -συνολικως -θα εγγισει επισης το 10% του εκλογικου σωματος.
    Τοτε ,φυσικα, ο κ. Καμμενος θα ”καμωνεται” ,αλλα και θα ειναι ο καταλυτης ολων αυτων των εξελιξεων, που θα ομαλοποιησουν καπως την πολιτικη ζωη του Ελληνικου κρατους.
    Ως τοτε φυσικα ολοι θα ριχνουν τις ασφαιρες βολες τους για να ακουγονται και να επιβιωνουν, κατα την μακραν -ουδεις το πιστευει- προεκλογικη περιοδο , που σιγουρα θα συντομευθει ,αν σταματησουν οι εξελιξεις στα Σκοπια και αρχισει να συζητειται το πλανο Β των ΑμερικανοΚαμμενων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα