Ολοταχώς για οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδα και Αίγυπτος: Τι συμφώνησαν Τσίπρας και αλ Σίσι

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Α) υποδέχεται τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι(Δ), στην 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στην Ελούντα της Κρήτης, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ANDREA BONETTI

OCTOBER 10, 2018

Εντός του έτους πρέπει να κλείσουν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, συμφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Στη διμερή συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας και δεκαπέντε λεπτών, που είχαν, συζητήθηκε, επίσης, πως ο αγωγός Eastmed μαζί με τα ελληνικά κέντρα LNG θα αποτελέσουν την κύρια ενεργειακή δίοδο εξαγωγών φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα, πέραν της τριμερούς, να δημιουργηθούν και νέα σχήματα συνεργασίας των τριών με άλλες χώρες.

10/10/2018 13:33 ΑΠΕ-ΜΠΕ – του απεσταλμένου μας Ν. Λιονάκη Αθήνα, Ελλάδα

Πηγή: Ολοταχώς για οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδα και Αίγυπτος: Τι συμφώνησαν Τσίπρας και αλ Σίσι https://hellasjournal.com/2018/10/olotachos-gia-oriothetisi-aoz-ellada-kai-aigyptos-ti-symfonisan-tsipras-kai-al-sisi/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα