Πριν από τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, η Τουρκία ανακοίνωνε ασκήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας στο Αιγαίο. Φωτογραφία Turkish Navy

SEPTEMBER 25, 2018 2

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Σε κλοιό βάζει η Τουρκία το Αιγαίο και την Κυπρο, ενεργοποιώντας τέσσερα πεδία βολής για ασκήσεις στο Κέντρο  του Αιγαίου και ανακοινώνοντας νέες ασκήσεις στις 27 Σεπτεμβρίου εντός της ΑΟΖ της Κυπρου στην περιοχή των Οικοπέδων 4, 5 και 6, ασκήσεις με πραγματικά πυρά (NAVTEX 0952/18). Η Τουρκία έχει ηδη δεσμεύσει μεγάλες περιοχες στην Ανατολική Μεσόγειο σε περιοχές που η ευθύνη έκδοσης NAVTEX και ΝΟΤΑΜs ανήκει στην Ελλάδα και στην Κύπρο για την πραγματοποίηση ασκήσεων τις επόμενες ημέρες.

Η Αθήνα έχει εκδώσει σειρά ΝΟΤΑΜs κηρύσσοντας άκυρες τις τουρκικές δεσμεύσεις  αλλά η Τουρκία επέμεινε στην πραγματοποίηση ασκήσεων στις περιοχές αυτές που επικαλύπτουν το FIR Αθηνών και περιοχές που αφορούν την ελληνικη υφαλοκρηπίδα.

Αποτέλεσμα αυτών των ασκήσεων που πραγματοποιεί η Τουρκία είναι  οι συχνές και κλιμακούμενες προκλήσεις στο Αιγαίο με την παράβαση κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και παραβιάσεις του Ελληνικού Εθνικού Εναέριου χώρου. Η εικονα που παρουσιάζει ο τουρκικός χάρτης με τις δεσμευμένες  περιοχές, λίγες ωρες πριν από την συνάντηση Τσιπρα-Ερντογάν στην Νεα Υόρκη είναι  ενδεικτική των διαθέσεων της Αγκυρας που επιβεβαιώνουν την σκληρή ατζέντα που έχει  επιλέξει η τουρκική ηγεσία.

Εξάλλου μόλις πριν λίγες ημέρες το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας  της Τουρκίας που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ταγιπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύσει τα δικα της συμφέροντα και των Τουρκοκυπρίων».

Η Τουρκία ανακοίνωσε νέες ασκήσεις στις 27 Σεπτεμβρίου εντός της ΑΟΖ της Κυπρου στην περιοχή των Οικοπέδων 4, 5 και 6, ασκήσεις με πραγματικά πυρά (NAVTEX 0952/18).

Πηγή: Πριν από τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, η Τουρκία ανακοίνωνε ασκήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ https://hellasjournal.com/2018/09/prin-apo-ti-synantisi-tsipra-erntogan-i-toyrkia-anakoinone-askiseis-se-aigaio-kai-kypriaki-aoz/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα