Σκόπια: Μητροπολίτης καλεί τους πιστούς να μην ψηφίσουν στο Δημοψήφισμα

24/9/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 204 εμφανίσεις

«Να μποϊκοτάρουμε το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου. Ας μείνουμε στα σπίτια μας, ας βάλουμε την Βάσκα Ιλίεβα και να τραγουδήσουμε μακεδονικά (σλαβικά) τραγούδια.

Ακριβώς με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και την 1ηΟκτωβρίου θα έχουμε με υπερηφάνεια ψηλά το κεφάλι», ανέφερε ο μητροπολίτης Αγκάταγκελ (Αγαθάγγελος) στη σημερινή Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου στη πόλη  Βέλες.

Στην αρχή της ομιλίας του προς το ακροατήριο, είπε ότι ίσως είναι μία από τις τελευταίες στιγμές  που οι πιστοί θα ακούν την επωνυμία  «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, ο μακεδονικός λαός θα μαστιγωθεί στην πλάτη του. Δεν θα έχουμε μακεδονικό στρατό, μακεδονική ακαδημία επιστημών και τεχνών και τα εγγόνια θα ντρέπονται για τους παππούδες τους που επέτρεψαν από Μακεδόνες να γίνουν Βορειομακεδόνες».

Μάλιστα, ο μητροπολίτης της εκκλησιαστικής περιφέρειας Βαρντάρσκα δήλωσε ότι πολλοί πιστοί απαγορεύθηκαν να έρθουν στη Λειτουργία και απειλήθηκαν με απόλυση από την εργασία τους, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

Info Max

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

    7/12/18 | (1 σχόλια)
    Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί όσα συμβαίνουν με την «Συμφωνία των Πρεσπών». Το περί δικαίου αίσθημα του λαού έχει εκδηλωθεί καταλυτικά εναντίον της «Συμφωνίας» με τα γιγαντιαία συλλαλητήρια. Από την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, εκδικάζεται στην ολομέλεια ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας