“Έντονη λογομαχία ” στην αλβανική τηλεόραση για τους Αρβανίτες στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στην εκπομπή «360 μοίρες» που ξεκίνησε στη νέα τηλεοπτική σεζόν , δημιουργήθηκε μια έντονη συζήτηση με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του στούντιο.

Οι καλεσμένοι Σπάρτακ Νγκιέλα, η ιστορικός Έλενα  Κοτσάτσι και ο περιβαλλοντολόγος Σαζάν Γκούρι είχαν μια έντονη σύγκρουση με την ερευνητή της ελληνικής μειονότητας, Παναγιώτη Μπάρκα, σε συζήτηση  με  βαλκανική θεματογραφία , που μεταδόθηκε ζωντανά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου στο τηλεοπτικό κανάλι ‘ Oran News’.

Η θέση του Μπάρκα ότι οι Αρβανίτες είναι Έλληνες που μιλούν αλβανικά, πυροδότησε τη συζήτηση που οδήγησε σε προσβολές και την εγκατάλειψη του στούντιο από τον ερευνητή, Παναγιώτη Μπάρκα.

Ο γνωστός δικηγόρος, Σπάρτακ Νγκιέλα είχε έντονη λογομαχία με τον ερευνητή της μειονότητας.

Η  επεισοδιακή συζήτηση άρχισε γιατί ονομάζεται ένα τμήμα του ελληνικού λαού  ‘αρβανίτες’ και, μάλιστα, υπήρχε ο ισχυρισμός ότι  η «Σκιπέρια» (σημερινή Αλβανία)  ονομαζόταν παλιά ‘Αλμπάνι’ και από εκεί έλαβαν την ονομασία.

Μάλιστα, Ο Νγκιέλα  ισχυρίσθηκε ότι  «τέσσερα εκατομμύρια ’Αλβανοί’  δεν επιτρέπεται να μιλούν αλβανικά στην Ελλάδα».

Αυτό πυροδότησε το έναυσμα  μιας έντονης λογομαχίας καθώς ο Μπάρκα κατηγόρησε τους συνομιλητές του ότι βγάζουν δικά τους  ανιστόρητα συμπεράσματα χωρίς να τα τεκμηριώνουν σε ένα θέμα που αρέσκονται οι Αλβανοί να λένε για τους  λεγόμενους αρβανίτες…

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα