Ερντογάν δεν σεβάστηκε τον Ομπάμα και τον Τραμπ: Θα σεβαστεί Αναστασιάδη και Γκουτέρες;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η φράση «να φοβάσαι αυτό που εύχεσαι» φαίνεται ότι ισχύει κάθε φορά που επιδιώκεται, μέσα από ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, να λυθεί το Κυπριακό.

Από την προσδοκία οδηγούμαστε συνεχώς στην απογοήτευση, η οποία όμως είναι ταυτισμένη με θλιβερές υποχωρήσεις που ανατρέπουν τις αρχικές θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όταν ξεκινάει μια νέα διαπραγμάτευση. Ούτε τα παθήματα γίνονται μαθήματα και ούτε ειπώθηκε ποτέ «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».

Όλα αυτά τα χρόνια, παρά τις επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες προσπάθειες, λόγω των πάγιων τουρκικών στόχων για έλεγχο της Κύπρου (με διαιώνιση του στάτους κβο ή με λύση που θα εξασφαλίζει τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας), η εκάστοτε ηγεσία στη Λευκωσία επιμένει βασικά στην ίδια αδιέξοδη πορεία, εξυπηρετώντας έτσι τους τουρκικούς σχεδιασμούς και νομιμοποιώντας τη διχοτόμηση.

Επιπλέον, διαβάζοντας και ακούγοντας δηλώσεις παραγόντων του τόπου δίνεται η εντύπωση ότι ανά πάσα στιγμή το Κυπριακό μπορεί να λυθεί αν το θελήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Βέβαια, το ερώτημα είναι: τι είδους λύση θέλουν αυτοί που προβάλλουν τέτοιου είδους απόψεις;

Τώρα, θα επιχειρηθεί ξανά στο περιθώριο της 73ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μέσα στην τελευταία εβδομάδα του τρέχοντος μηνός, να ξαναστήσουν πανομοιότυπο σκηνικό. Κάθε φορά εισάγουν και καινούργιες ορολογίες στη διαδικασία, όπως «στρατηγική συμφωνία», για να προσδώσουν μια άλλη δυναμική.

Οι Τούρκοι και οι τρίτοι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και προς ποια κατεύθυνση θα οδηγήσουν τις διεργασίες. Οι δικοί μας επιμένουν να εθελοτυφλούν.

Τον Μάρτιο του 2012, ο Ερντογάν όταν συναντήθηκε με τον Ομπάμα στη Σεούλ, σε σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια, του είχε ανακοινώσει ότι θα άνοιγε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Τον περασμένο Ιούλιο, υποσχέθηκε στον Τραμπ, σε συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, ότι θα απελευθερώσει τον πάστορα Άντριου Μπράνσον, αν ο Αμερικανός ηγέτης βοηθούσε ώστε το Ισραήλ να απελευθερώσει μια Τουρκάλα που κατηγορείτο για τρομοκρατία.

Ο Ερντογάν λοιπόν κορόιδεψε δυο Αμερικανούς Προέδρους, συνεχίζει να εξοπλίζει τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, εξισλαμίζει μεθοδικά τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, φυλακίζει χιλιάδες συμπατριώτες του ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, εξοντώνει τους Κούρδους και παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Πώς είναι δυνατόν να σεβαστεί μια συμφωνία στο Κυπριακό, ειδικά όταν οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο στις αποφάσεις της κεντρικής ομοσπονδιακής Κυβέρνησης;

Ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας δεν σεβάστηκε τον Ομπάμα και τον Τραμπ, θα σεβαστεί τον Αναστασιάδη και τον Γκουτέρες; Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς

Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Πηγή: https://hellasjournal.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα