Ο Τίτο δικαιώνεται

15/9/18 | 7 σχόλια | 6 απαντήσεις | 919 εμφανίσεις

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που κλείνει αύριο Κυριακή τις πύλες της πήγε καλά, οι άνθρωποί της είναι ευχαριστημένοι, αλλά δεν μπορώ να σας πω με ποια κριτήρια καταλήγουν στις εκτιμήσεις τους.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε, άλλη μια φορά, να μην έρχονται πολιτικοί αρχηγοί στα εγκαίνια, αλλά μάλλον κάνει λάθος. Η Έκθεση έχει χάσει τον παλιό χαρακτήρα της, αλλά πάντοτε ήταν μια πολιτικοοικονομκή εκδήλωση. Καθιερώθηκε από το βήμα της να διατυπώνονται οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές των κομμάτων και η κοινωνία να διαδηλώνει τα θέλω της. Μπορεί οι διαδηλώσεις να μην συμβαδίζουν με την ηρεμία που θέλει η οικονομία, αλλά η ΔΕΘ ποτέ δεν ήταν ένα αυστηρά οικονομικό γεγονός, αν και υπήρξε ως τέτοιο.

Στο περίπτερο των ΗΠΑ, που ήταν η τιμώμενη χώρα, συνέρρευσε κόσμος και η κυβέρνηση θα είναι τουλάχιστον ικανοποιημένη από την αντιπροσωπεία που ήρθε από την Ουάσινγκτον.

Ενοχλήθηκαν βεβαίως από τις διαδηλώσεις και –όπως είπε ο Καμμένος– από τα συνθήματα που ακούστηκαν, αλλά ευτυχώς λειτούργησαν τα χημικά που έφεραν μαζί τους οι ΜΑΤατζήδες από την Αθήνα που έδειραν κόσμο και πέταξαν με περισσή ευκολία τα δακρυγόνα τους. Το ξύλο και τα δακρυγόνα, όταν προέρχονται από την «Αριστερά» είναι δικαιολογημένα. Εκείνο που δεν δικαιολογείται είναι να αμφισβητείται η εξουσία της, για την υπεράσπιση της οποίας ανακαλύφθηκε, όψιμα, ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου στον οποίο η ΣΥΡΙΖΑία –κάποτε «ανανεωτική»– Αριστερά καταλόγιζε όλα τα δεινά της χώρας. Η εξουσία είναι γλυκιά και για την κατάκτησή της δικαιολογούνται τα πάντα.

Λίγο η ρευστότητα στην περιοχή, λίγο οι λανθασμένες κινήσεις του Ερντογάν, έχουν βάλει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις σε ερωτικό αστερισμό και αυτό είναι θετικό για την Ελλάδα η οποία δέχεται την τουρκική πίεση χωρίς να μπορεί να αντιδράσει επαρκώς.

Η επαύριον της Διεθνούς Έκθεσης εισάγει τη χώρα στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, απαντούσε στερεότυπα στην ερώτηση για τη θέση του στο Σκοπιανό: «Σε τέτοια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αποφασίζει ο λαός με δημοψήφισμα ή εκλογές».

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός έχει αποκλείσει το δημοψήφισμα ο Π. Καμμένος φαντάστηκε πως οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι θα αντιλαμβάνονταν ότι θα πάμε συντομότερα σε εκλογές.

Στα Σκόπια διενεργείται δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια η Συμφωνία θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Μόλις εγκριθεί από την σκοπιανή Βουλή και γίνουν οι απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές, θα έρθει και στην ελληνική. Είναι μάλλον η στιγμή που ο Π. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ θα εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξουσία. Μια κυβέρνηση χωρίς πλειοψηφία στη Βουλή θα είναι δύσκολο να αντέξει, έστω και αν κανείς δεν ζητήσει εκλογές. Συνεπώς ως την άνοιξη θα ανοίξουν οι κάλπες, πιθανότατα μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές. Η πρόταση αυτή έχει κάποιο όφελος για την κυβέρνηση, η οποία προσδοκά ότι μπορεί μέρος των ψηφοφόρων να εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του απέναντί της στις άλλες δύο, και όχι στη βουλευτική κάλπη.

Σε ό,τι αφορά τώρα το δημοψήφισμα στα Σκόπια, όσοι περιμένουν να μην υπερψηφιστεί η Συμφωνία, καλλιεργούν φρούδες ελπίδες.

Ακόμη και όσοι διαφωνούν και δεν θέλουν να την ψηφίσουν, το πολύ να μην προσέλθουν στις κάλπες. Η δυναμική είναι σαρωτική υπέρ του «Ναι» στη Συμφωνία. Το ερώτημα δε του δημοψηφίσματος, διατυπώθηκε κατά βαλκανικό τρόπο: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με αποδοχή της Συμφωνίας ανάμεσα στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και την Ελλάδα;». Άντε να πεις όχι.

Ακόμη και η εθνικιστική αντιπολίτευση του VMRO δεν ζητά από τους φίλους της να καταψηφίσουν τη συμφωνία, αλλά να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Οι Αλβανοί είναι αναφανδόν υπέρ, το ίδιο και το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Άρα, το ζήτημα που έχει ενδιαφέρον είναι το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες.

Το γεγονός δείχνει πως σε κοινωνίες του είδους των Σκοπίων, αν πέσει επάνω τους η διεθνής κοινότητα με το βαρύ πυροβολικό της, επιβάλλει και τη «δημοκρατική» βούλησή της. Δεν αποκλείεται το ίδιο σκηνικό να βιώσουν και οι Κύπριοι με την ανάληψη μίας ακόμη προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού.

Για να επανέλθουμε στα Σκόπια, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα λέει στις ομιλίες του ο Ζόραν Ζάεφ. Υποτίθεται πως εκείνο που αναγνώρισε με τη συμφωνία η Ελλάδα είναι μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα και όχι εθνότητα, όπως ισχυρίστηκε σε μια από τις ομιλίες του ο σκοπιανός πρωθυπουργός. Αν ο Αλ. Τσίπρας ρωτούσε επιμελείς συνεργάτες του, θα του έλεγαν πως η αναγνώριση γλώσσας και ταυτότητας είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που οδηγούν στην αναγνώριση εθνότητας.

Η Ελλάδα έτσι θα είναι μία από τις χώρες που θα αναγνωρίσει ότι υπάρχει ξεχωριστά μακεδονική εθνότητα, και αυτό θα αποβεί, διαχρονικά, μέγα σφάλμα.

Η σύγχρονη εκδοχή του «Μακεδονικού» ανακινήθηκε από την επιθυμία του Τίτο να προσαρτήσει τη Μακεδονία κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

Ο Τίτο είχε πει στον απεσταλμένο του ΚΚΕ Ανδρέα Τζήμα: «Εάν κυριαρχήσει σε σας η αντίδραση, η Μακεδονία πρέπει να περιέλθει στους κόλπους της Γιουγκοσλαβίας. Αν όμως εφαρμόσετε σωστή πολιτική στο Μακεδονικό Ζήτημα και έχετε την εξουσία στα χέρια σας, τότε για μας θα είναι καλύτερα […]» (Ιάκωβος Μιχαηλίδης, ****Καθημερινή**, 15/2/2009).

Η κυβέρνηση προφανώς επιχειρεί την προσαρμογή στη ρήση του Γιουγκοσλάβου ηγέτη. Ο Τίτο δικαιώνεται.

pontos-news.gr

Category: Κυριο Θεμα, Προτεινόμενα άρθρα

( 7 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Χρίστος says:

  Παντελή το μακεδονικό είναι μια εθνική ήττα που εξελίσσεται εδώ και 300 χρόνια.
  Η υπογραφή της συμφωνίας είναι η αποδοχή της ήττας κι όχι η πρόκληση της ήττας.
  Το χειρότερο σημείο ήταν ο διχασμός του 15 και η αδυναμία του ελληνικού στρατού που δεν μπόρεσε να κρατήσει Θεσσαλονίκη και Μοναστήρι κι έπρεπε να κάνει επιλογή.
  Οι σλάβοι για αιώνες κατέβαιναν και επώαζαν την νεα εθνότητα.
  Το μόνο που έχουμε είναι οι υποσημειώσεις του Κοτζιά στην συμφωνία και η συμπεριφορά των Αλβανών .
  Αλλά εσύ είσαι γνώστης της ιστορίας άμεσα από την πείρα σου τι κάθομαι και γράφω?

  • 1.1
   Επισκέπτης says:

   “Οι σλάβοι για αιώνες κατέβαιναν και επώαζαν την νεα εθνότητα”

   Ποια νέα εθνότητα, Χρήστο; Το παραμύθι με την “Μακεδονία” και τούς “Μακεδόνες” άρχισε πριν 75 περίπου χρόνια. Είχαν ποτέ οι κάτοικοι τής περιοχής ισχυρισθεί ότι είναι διαφορετικό έθνος; Ο ίδιος ο Γκλιγκόρωφ τι έλγε;

   To Σκοπιανό και όχι “Μακεδονικό” (αυτό είναι άλλο ζήτημα) άρχισε μετά την διάλυση τής Γιουγκοσλαβίας (1991). Γιατί τα μπερδεύεις όλα μαζί;

 2. 2
  σ says:

  Γυριζω 300 χρονια πισω ,”που το μακεδονικο ειναι μια εθνικη ηττα ”και φθανω στο σωτηριον ετος 1718, ετος που η Τουρκοκρατια καλυπτε ολη την Βαλκανικη και δεν ειχε υπογραφει ουτε η Συνθηκη του Καιναρτζη , η οποια εδωσε καποια προνομια στους θαλασσινους ρωμηους να κινουνται στο Αιγαιο μας και φυσικα ουτε καν ψηλαφειται και τοτε το ”μακεδονικο”’ , που επισημως ανεφανη με την δημιουργια της Μεγαλης Βουλγαριας δια της Συνθηκης του Αγιου Στεφανου το 1878, την οποιαν ευτυχως ”ψαλλιδισε” η Συνθηκη του Βερολινου του 1881.
  Τα υπολοιπα εγιναν με την επανασταση του Ολυμπου ,τον Μακεδονικο αγωνα , τους δυο Βαλκανικους πολεμους και τον ”εμφυλιο” του 1946-49 , με την Ελλαδα να διατηρει μικροτερο μεν εδαφος της γνωστης Μακεδονικης γης των Φιλιππου-Μ.Αλεξανδρου, αλλα να μη της ασφισβητουν ουτε πολιτικες, ουτε θρησκευτικες, ουτε ιστορικες και ουτε αρχαιολογικες επιστημες και Αρχες το ονομα της Μακεδονιας των 3000 ετων, μεχρι τις 13/14 Μαιου 2018 , που εκχωρηθηκε αυτο με την Συνθηκη των κ.κ. Δημητρ-ωφ-Κοτζια στα Σκοπια , που -ας μη το ξεχναμε οι Ελληνες (γιατι το δεχονται και οι Σκοπιανοι) οτι μεχρι το 1944 η περιοχη τους στην Γιουγκοσλαβια ωνομαζετο ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ.
  Το ανεξηγητο ειναι πως αυτην την επονειδιστη Συμφωνια την υποστηριζουν αντι να σιωπουν- συνεχωςως την καλυτερη οι συγκυβερνωντες και οι οπαδοι τους και μαλιστα Βορειοελλαδιτες , χωρις αιδω.

  • 2.1
   Χρίστος says:

   …Οι σλάβοι για αιώνες κατέβαιναν και επώαζαν την νεα εθνότητα…

   Αυτό δεν το διάβασες?
   Πόσες φορές γράψαμε ότι η Ελλάδα πάσχει από τον πανσλαβισμό ?
   Οι συνθήκες , όπως και οι νόμοι γενικά, καθιερώνουν γεγονότα που ισχύουν και έγιναν πράξη είτε βίαια είτε ήρεμα στην εξέλιξη του χρόνου.
   Ή μήπως ξύπνησαν κάποιο πρωί και είπαν είμαστε Μακεδόνες?
   Δεν είπα ότι είναι η καλύτερη είπα ότι είναι αποτέλεσμα ήττας άρα?
   Πως αλλιώς λέγεται ?

 3. 3
  δημοσιολόγος says:

  Μία καλή εξέλιξη. Να ξεκαθαρίζει η ήρα από το στάρι σιγά σιγά.
  Εξάλλου τους εωσφοριστές Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο έχουν σταματησει και πολλοί μοναχοί του Αγίου Ορους και κληρικοί σε όλη την Ελλαδα να μνημονεύουν μετά το Κολυμπάρι…

  Κρίση στην Ορθοδοξία:

  Το Πατριαρχείο Μόσχας «έσβησε» το Οικουμενικό Πατριαρχείο με παύση μνημόνευσης του Πατριάρχη

  http://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/712962_ektakto-i-rosiki-ekklisia-diekopse-kathe-synergasia-me-patriarheio

  ε ρε γλέντια!!!!!!!!!

 4. 4
  Χρίστος says:

  σ…δη με τσάτισες.
  Τι είναι δυνατόν να γίνει σε μι α κατάσταση όπου η διεθνής κοινή γνώμη και τα κράτη έχουν αναγνωρίσει την ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ?
  1. Ν αγωνισθούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα αυτή.
  Αυτό ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΦΙΚΤΟ από την διπλωματία μας ΑΡΑ ΗΤΤΑ.
  2. Να ενεργήσουμε σαν κράτος που χάνει μέρος των δικαιωμάτων του σε κάτι , μέχρι τώρα βέβαια σαν ‘κάτι’ εννοούσαμε γη , θάλασσα κάτι μετρήσιμο.
  Ας πούμε λοιπόν ότι είναι μετρήσιμο το όνομα και η ιστορία και διεκδικούμε τα συμφέροντα μας. Η περίπτωση που μένει αφού ηττηθήκαμε στη διπλωματία ( εδώ γίνονται πόλεμοι και οι νίκες δεν αποδίδουν αν δεν δικαιωθούν διπλωματικά) είναι να κάνουμε πόλεμο.
  Δεν αποφασίζουμε πόλεμο για χχχχχχχχ λόγους ΆΡΑ ΗΤΤΑ.
  Τι στην ευχή ψάχνουμε να κάνουμε με τις διαδηλώσεις και τις ‘αιδώς’?
  ΧΑΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!
  Τι δεν καταλαβαίνεις?
  Το μόνο που μένει είναι η διεκδίκηση πολιτικής / στρατιωτικής/ οικονομικής επιρροής επί του κρατιδίου και η εις το μέλλον ενσωμάτωση του γεωγραφικού χώρου που μας ανήκεις , αν γίνει κάποια άλλη κίνηση.
  Είτε φταίει ο διαιτητής είτε οι παίκτες μας ο αγώνας χάθηκε και πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την ρεβάνς.
  Άκου αιδώς.

  • 4.1
   Επισκέπτης says:

   Τα έχω γράψει τόσες φορές, που έχω βαρεθεί πια. Μετά το 1945, η Γερμανία χωρίστηκε σε δύο κράτη, την Δυτική (BRD) και την Ανατολική (DDR). Όλος ο κόσμος, τού ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου, πράγμα που δεν συνέβη με τα Σκόπια, αναγνώρισε την Αν. Γερμανία ως χωριστή κρατική οντότητα, εκτός από την Δ. Γερμανία, η οποία την χαρακτήριζε έδαφός της υπό ξένη κατοχή. Όταν ήλθε το πλήρωμα τού χρόνου (1989), η Δ. Γερμανία (BRD) προσάρτησε την Ανατολική με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς δημοψηφίσματα και τα ρέστα. Θυμάται πια σήμερα κανείς την DDR;

   Ο “μακεδονισμός” των Σκοπιανών έχει γι αυτούς νόημα, μόνον αν τον αναγνωρίσει η Ελλάδα, διαφορετικά θα τούς λέει όλος ο κόσμος “Μακεδονία”, όπως εδώ και τόσα χρόνια και τίποτε άλλο.

   Αν το 2007 δεν είχαμε φύγει από την γραμμή “ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγό του”, αν δεν είχαμε ασχοληθεί περαιτέρω μαζί των, αλλά αρκούμασταν απλώς στο να μην τούς αναγνωρίζουμε (όπως έκανε η Δυτική Γερμανία με την Ανατολική), εφ’ όσον επέμεναν σε όνομα “μακεδονικό”, ουδείς θα τούς αναγνώριζε ως χωριστό έθνος, καταγόμενο από τούς αρχαίους Μακεδόνες και όχι σαν Σλάβους, που είναι. Εμείς θα τούς μπλοκάραμε με βέτο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και όπου αλλού μπορούσαμε και θα βλέπαμε για πόσο καιρό ακόμη θα έμενε το μόρφωμα αυτό στην ζωή, έχοντας μία αλβανική μειονότητα πάνω από 25%, που επιζητούσε πάση θυσία την ένωσή της με την μητέρα-Αλβανία.

   Τώρα, όντως δικαιώσαμε τις προσδοκίες τού Τίτο, που και ο ίδιος τις είχε πια ξεγράψει. Τώρα, οι πουλημένοι που υποστηρίζεις, άνοιξαν τον Ασκό τού Αιόλου για κατοπινές διεκδικήσεις, όπως πάνε να τον ανοίξουν και στην Αλβανία. Τι δεν καταλαβαίνεις;

  • 4.2
   Επισκέπτης says:

   Μία διευκρίνηση: Τα σχόλια “σ” είναι τού ΣΑΝ, όχι δικά μου.

 5. 5
  Σ.Α.Ν says:

  Δεν αποκλειεται να περναει απο το μυαλο των Ελληνων συγκυβερνητων κ.κ. Τσιπρα και Καμμενου και του Ελληνος ΥΠΕΞ κ. Κοτζια οτι οπου ναναι -ισως μετα τις νεες αυτοδιοικητικες εκλογες -θα υπαρξουν Δημαρχοι της Βορειου Ελλαδος και ιδιως της Μακεδονιας να στησουν τους αδριαντες τους για την επωφελη για τα Εθνικα -Μ. Αλεξανδρινα Μακεδονικα συμφεροντα -Συμφωνια των κ.κ. Κοτζιακαι Δημητρ-ωφ, που κατα τον διεθνολογο κ.Καρακωνστανογλου θεωρειται ως προσυμφωνο και μπορει ο πωλητης ΕΛΛΑΣ να μη υπογραψει το οριστικο συμβολαιο πωλησεως του πακετου (ονομα,και τα ανυπαρκτα και μη αναγνωρισθεντα απο ιστορικους αρχαιολογους και γλωσσολογους εθνοτητα και γλωσσα) .
  Τι το φυσικο να δεχθουν οι συγκυβερνωντες την εθνικη τους ευθυνη για την υπογραφη της συμφωνιας και να δεχθουν και τις συνεπειες της στον Ελληνισμο μεταξυ των οποιων και την απορριψη της ;;;.
  Ξεχασαμε οτι μετα την Συνθηκη των Σεβρων του 1920 ο πρωτεργατης της αειμνηστος Ελευθεριος Βενιζελος ουτε βουλευτης εξελεγη στις εκλογες του Νοεμβριου 1920 και οτι η Ν.Δημοκρατια του αειμνηστου Καραμανλη με τον γΕΩΡΓΙΟ Ραλλη υποψηφιο πρωθυπουργο παρ΄’οτι μας εβαλε στην ΕΟΚ εχασε απο το το ΠΑΣΟΚ του Ανδρεα Παπανδρεου.
  Και τωρα η παραδοση θα επαναληφθει και η ανησυχια των συγκυβερνωντων ειναι με ποια διαφορα θα χασουν.

 6. 6
  Χρίστος says:

  Άντε πάλι βάρατα πίσω να τ αρμέξουμε.
  Όταν γινόταν η συζήτηση το 60/70 για την Μακεδονία οι μεν νότιοι χαμπάρι δεν πήραν οι δε δημοκρατικού της ΒΕ τους θεωρούσαν δεξιούς χαφιέδες όσους το συζητούσαν.
  Τώρα που έφτασε η ζημιά να μην διορθώνετε έγιναν όλοι μακεδονομάχοι και μάλιστα σκληροί.
  Όταν ο Αβέρωφ , τα ξαναγράψαμε, δέχθηκε την πίεση της Αμερικής για να σωθεί η Γιουγκοσλαβία να δεχθεί την ονομασία Μακεδονία του κρατιδίου το θέμα σκεπάστηκε.
  Τώρα ωρύονται όλοι.
  Για το ΚΚΕ και την παράδοση της Μακεδονίας δεν χρειάζεται ούτε να το αναφέρουμε τώρα όμως κι αυτοί μιλάνε για την Μακεδονία.
  Όλοι παίζανε την Μακεδονία και τώρα ψάχνουμε λύση και αιδώς σε όσους αντιλαμβάνονται ότι το παιχνίδι χάθηκε.
  Τώρα το μόνο που έχουμε είναι τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας του Κοτζιά.
  Σίγουρα θ α κάνουν λάθη οι γείτονες ήδη ξεσάλωσαν και τότε ελπίζω να μην ξαναποτύχει η διπλωματία και το παιχνίδι των κομμάτων( ο Κούλης απέναντι στην συμφωνία τι άλλο θ ακούσουμε ) να μην είναι τόσο αντεθνικό .
  Όσο για το επιχείρημα της Γερμανίας τι να πω τώρα ήρθες στην Ελλάδα?

  • 6.1
   Επισκέπτης says:

   “Όσο για το επιχείρημα της Γερμανίας τι να πω τώρα ήρθες στην Ελλάδα?”

   Τι εννοείς; Δεν καταλαβαίνω.

   Πότε πιέστηκε ο Αβέρωφ να δεχτεί ονομασία ομοσπονδιακού κρατιδίου τής Γιουγκοσλαβίας; Πότε είχαν αντίρρηση για κάτι τέτοιο στην Αθήνα; Αντιθέτως, αυτό που ξέρω είναι ότι οι Αμερικανοί έβλεπαν κίνδυνο σε μία τέτοια εκ τού πονηρού μετονομασία.

   Για το ΚΚΕ δεν χρειάζεται τίποτε να πεις, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, που πήγες και ψήφισες, εν γνώσει σου ότι πάγια θέση αυτών των αλητών ήταν ότι το μόρφωμα δικαιούται να λέγεται Μακεδονία. Έτσι δεν την έλεγαν πάντα; Ή δεν το ήξερες; Το να τους υπερασπίζεσαι κι από πάνω είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστο. Κρίμα!

 7. 7
  • 7.1
   Σ.Α.Ν says:

   Αν θεωρειται τον Ελληνοαμερικανο κ. Κρις Σπυρου,-τον οποιον ουτε ο ακριτομυθος κ. Κοτζιας δεν επικαλεσθηκε , μεχρι τωρα ,ως εγκυρο και εγκριτο , ζητω που καηκαμε .
   Ολα αυτα ομως εγιναν -αν εγιναν -προ 25 ετων. Τωρα την Συμφωνια της τεντας των Πρεσπων την υπεγραψαν-την μονογραψαν ειπε σημερα ο κ. Καμεννος -οι κ.κ. Κοτζιας και Δημητρ-ωφ ,παρουσια των κ.κ. Τσιπρα και Ζαεφ, χωρις να τους ”στραμπουληξει” κανεις τα χερια τους, γιαυτο και θα περιμεναν οι Ελληνες να ειχαν τουλαχιστον την ”παληκαρια” οι συγκυβερνωντες και ο κ. Κοτζιας να την στηριξουν ως εθνικα επωφελη, χωρις να θελουν να τους ”ραινουν και με ανθη” οι Ελληνες και ιδιως οι Βορειοελλαδιτες.
   Ειναι η μονη Συμφωνια που υπεγραψαν με χαρες , τραγουδια και φαγοποτια , ενω για το 3ο Μνημονιο τους το 2015 και τις οσες αλλες προνοιες του που υπεγραφαν και ψηφιζαν δεν εκρυβαν οτι ”βαλαντωναν” στο κλαμα.
   Και εδω που τα λεμε αυτο ειναι και πολιτικη δειλια .

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  18/4/19 | (3 σχόλια)
  Διαλύουν τα πάντα και ήρθε η σειρά της παιδείας. Πέρα απο τις κατά καιρούς δηλώσεις προθέσεων του υπουργού παιδείας, οι οποίες προκάλεσαν μέχρι και γέλωτα επιχειρούν με νομοσχέδιο δύο πράγματα, σε βάρος της παιδείας: -Πρώτον να κερδίσουν ψήφους. -Δεύτερον να την ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας