ΕΕ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις!…

14/9/18 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 456 εμφανίσεις

[Η γερμανική Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω του διαπλεκόμενου με τον διαβόητο Σόρος Ευρωκοινοβουλίου – τα παιχνίδια του οποίου στην Ουγγαρία ματαιώθηκαν – και με τη βιομηχανία της προσοδοφόρου ‘’φιλανθρωπίας’’ των ΜΚΟ, απειλεί, μετά την πρόσφατη απόφαση, την Ουγγαρία, κράτος-μέλος της ΕΕ, με στέρηση του δικαιώματος ψήφου στους κόλπους της. Το Ευρωκοινοβούλιο αναγορεύθηκε σε πολιτικό δικαστήριο, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον πρωθυπουργό μιας κυρίαρχης χώρας και του έδωσε μόλις έξι λεπτά(!) για να απολογηθεί. (Σε αντιδιαστολή, δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου το χρόνο στον ευρωπαϊστή κ. Τσίπρα – τελευταία μετάλλαξη – να αναπτύξει το όραμά του για την Ευρώπη!…) Η κατηγορία τύποις μεν αντιδημοκρατικά μέτρα – πριν πέντε μήνες επανεκλέχτηκε με 49%! – , ουσία δε η υπεράσπιση της ταυτότητας της χώρας με  την άρνηση του κ. Ορμπαν να επιτρέψει να κατακλυσθεί η χώρα του από παράνομους μετανάστες. Είναι και εκείνη η διαρκής υπόμνησή του για το χριστιανικό παρελθόν της Ευρώπης, που όταν την ακούει το κογκλάβιο των Βρυξελών ανεβάζει πίεση. Και για τα καθ’ ημάς, σ’ αυτή την αλλοίωση της ταυτότητας της χώρας είχαν την ευκαιρία να ομονοήσουν άλλη μια φορά ο ηγέτης της ‘’συμβατής’’ Αριστεράς κ. Τσίπρας και ο φιλόδοξος κ. Μητσοτάκης, ομογάλακτοι αδελφοί, τέκνα των ‘’Φώτων’’ όπως το έπραξαν και στην πατρίδα μας… Το κείμενο που ακολουθεί είναι του Ζουλιέν Ωμπέρ, Γάλλου βουλευτή του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί. Ε. Δ.Ν. ]

Οι ευρωβουλευτές επέλεξαν να ανοίξουν μια κρίση την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, εγκρίνοντας ένα ψήφισμα που ενεργοποιεί τη λεγόμενη διαδικασία του άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας. Διαπιστώνοντας απειλή κατά του κράτους Δικαίου στη χώρα που διοικείται από τον Βίκτορ Ορμπαν, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν (με 448 ψήφους υπέρ και 197 – με πλειοψηφία των δύο τρίτων) να εγκαινιάσουν τη μακρά διαδικασία στο τέλος της οποίας είναι θεωρητικά δυνατό να χάσει ένα Κράτος το δικαίωμά του να ψηφίζει στην Ενωση.

Λέμε «θεωρητικά» διότι, στην πραγματικότητα, η Πολωνία, σύμμαχος της Ουγγαρίας, μπορεί να αντιταχθεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αυτή η υπόθεση κυρώσεων, που παρουσιάστηκε εσφαλμένα ως αγώνας του καλού κατά του Κακού, μοιάζει περισσότερο με πολιτική κίνηση εν όψει των ευρωεκλογών παρά οτιδήποτε άλλο. Με ενορχήστρωση των ευρωπαϊκών “αξιών”, τις οποίες επικαλείται ο καθένας χωρίς να προσπαθεί ποτέ να τις κατονομάσει.

Αυτή η διαδικασία φαίνεται και νομικά περίεργη: η λήψη μιας τέτοιας απόφασης με βάση μια «απειλή» και όχι γεγονότα, δεν μπορεί παρά να ανοίξει την πόρτα σε πολλές ερμηνείες, ακόμη και σε υστεροβουλίες. Ο χρόνος ομιλίας που δόθηκε στον Βίκτορ Ορμπαν να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπορεί επίσης να φαίνεται πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ταπείνωση που υπέστη.

Πάνω απ ‘όλα, αυτή η περίπτωση αποκαλύπτει τις αμφισημίες του σημερινού ημι-ομοσπονδιακού οικοδομήματος: είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Βίκτωρ Ορμπαν εκλέχθηκε από τον ουγγρικό λαό. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες από τις πολιτικές του επιδέχονται κριτική – κυρίως η στάση του απέναντι στα μέσα ενημέρωσης και τους δικαστές – η Ουγγαρία παραμένει κυρίαρχη χώρα. Το πραγματικό ερώτημα λοιπόν δεν είναι να συζητήσουμε για το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία αλλά να γνωρίζουμε ποιος νομιμοποιείται να επιβάλει κυρώσεις στις δημόσιες πολιτικές μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης ενός κυρίαρχου κράτους, εφόσον οι αποφάσεις της Ουγγαρίας δεν θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη στην Ευρώπη.

Το ερώτημα είναι ακόμη πιο θεμιτό, δεδομένου ότι παρόμοια μέτρα που ελήφθησαν κατά της Πολωνίας στα τέλη του 2017 δεν πέτυχαν ουσιαστικές αλλαγές ούτε ως προς την ουσία ούτε στη μορφή, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει αποδυναμωθεί εσωτερικά. Εγκρίνοντας αυτό το ψήφισμα, η Ευρωπαϊκή Δεξιά επικυρώνει τον κώδικα ανάλυσης του Εμμανουέλ Μακρόν που επιδιώκει να δημιουργήσει έναν διαχωρισμό μεταξύ των αποκαλούμενων εθνικιστών και των ευγενών προοδευτικών. Η ανάλυση των ψήφων δείχνει επίσης ότι η παγίδα λειτούργησε: διασπάστηκαν εκατέρωθεν μιας γραμμής Ανατολής / Δύσης, μεταξύ εκείνων που κατανοούν την σκληρότητα του Ορμπαν στο θέμα της μετανάστευσης και εκείνων που αισθάνονται πιο απομακρυσμένοι από αυτές τις προβληματικές.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην περίπτωση αυτή θεωρεί ότι είναι δικαστής. Ένας πολιτικός δικαστής. Όλα αυτά μπορούν τελικά να οδηγήσουν στον κατακερματισμό του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, επειδή κανένα κυρίαρχο κράτος δεν θα δεχτεί ένα τέτοιο καθεστώς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, αν θέλουμε να οικοδομήσουμε την Ευρώπη χωρίς ορισμένες από τις ενδιαφερόμενες χώρες, τότε θα πρέπει να αποδεχτούμε την πολιτική συρρίκνωση της ΕΕ.

Συνεπώς, πρέπει να προτείνουμε επειγόντως έναν άλλο τρόπο με τις χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, κατανοώντας ότι ο περίφημος «εθνικισμός» δεν είναι τίποτε άλλο από την επιστροφή των συνόρων μπροστά σε ένα πρωτοφανές κύμα μετανάστευσης που απειλεί τη σταθερότητα των Ευρωπαϊκών κοινωνιών. Οι “ευγενείς φεντεραλιστές” καταπατούν το δικαίωμα των λαών για  αυτοδιάθεση και ο αποκαλούμενος μακρονικός προοδευτισμός κινδυνεύει να επιταχύνει την διάλυση της ΕΕ.

Πηγή: http://www.lefigaro.fr/vox/politique/2018/09/12/31001-20180912ARTFIG00322-julien-aubert-les-sanctions-contre-la-hongrie-ne-peuvent-conduire-qu-a-la-fragmentation-de-l-europe.php

Η ομιλία του κ. Ορμπαν

Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητοί βουλευτές,

Γνωρίζω ότι έχετε ήδη κάνει την κρίση σας, γνωρίζω ότι η έκθεση θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία σας και γνωρίζω ότι η γνώμη σας δεν θα αλλάξει με την παρέμβασή μου. Ωστόσο, ήρθα εδώ μπροστά σας επειδή δεν πρόκειται να κρίνετε μια κυβέρνηση αλλά μια χώρα και έναν λαό. Θα κρίνετε μια Ουγγαρία που είναι μέρος της οικογένειας των χριστιανικών λαών της Ευρώπης 1000 χρόνια τώρα. Μια Ουγγαρία που με το μόχθο της και όταν ήταν απαραίτητο, με το αίμα της, έλαβε μέρος στη συγγραφή της τεράστιας ευρωπαϊκής μας ιστορίας. Μια Ουγγαρία που επαναστάτησε και πήρε τα όπλα ενάντια στον μεγαλύτερο στρατό της εποχής του, τον Σοβιετικό στρατό, υπέστη ένα μεγάλο μαρτύριο για ελευθερία και δημοκρατία και, όταν ήταν απαραίτητο, άνοιξε τα σύνορά της στους συντρόφους της στην ατυχία της Ανατολικής Γερμανίας.

Η Ουγγαρία αγωνίστηκε για ελευθερία και δημοκρατία της. Στέκομαι εδώ και βλέπω ότι όσοι κατηγορούν την Ουγγαρία είναι αυτοί που έχουν κληρονομήσει τη δημοκρατία, οι οποίοι ποτέ δεν χρειάστηκε να αναλάβουν προσωπική ευθύνη στο όνομα της ελευθερίας και είναι εκείνοι που σήμερα θέλουν να καταδικάσουν τους Ούγγρους μαχητές της ελευθερίας, δημοκράτες και αντι-κομμουνιστές.

Αγαπητοί βουλευτές,

Βρίσκομαι σήμερα εδώ και υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, διότι για τους Ούγγρους, η ελευθερία και η δημοκρατία, η ανεξαρτησία και η Ευρώπη είναι θέματα τιμής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας δηλώνω ότι η έκθεση ενώπιον σας περιμένει την τιμή της Ουγγαρίας και του ουγγρικού λαού. Οι αποφάσεις που αφορούν στην Ουγγαρία λαμβάνονται από τους Ούγγρους κατά τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Δεν θα βεβαιώσετε  τίποτε λιγότερο από το ότι ο ουγγρικός λαός δεν είναι αξιόπιστος για να καθορίσει τα δικά του συμφέροντα.

Πιστεύετε ότι γνωρίζετε καλύτερα από τους Ούγγρους τι είναι καλό για αυτούς.

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πω ότι η έκθεση συνιστά ασέβεια προς τους Ούγγρους, είναι απόδειξη ότι χρησιμοποιείτε δυο μέτρα και δυο σταθμά, ότι κάνετε κατάχρηση εξουσίας, ότι υπερβαίνεται τις αρμοδιότητές σας και η μέθοδος αποδοχής παραβιάζει τη συμφωνία μας.

Αγαπητοί βουλευτές,

Για εμάς στην Ουγγαρία η δημοκρατία και η ελευθερία δεν είναι πολιτικά αλλά ηθικά ζητήματα και εσείς είστε στο σημείο να εκφράσετε την ηθική κρίση της πλειοψηφίας σας και να κολλήσετε μια ετικέτα σε μια χώρα και έναν λαό.

Λαμβάνετε μεγάλη ευθύνη για τη λήψη, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απόφασης να αποκλείσετε έναν ευρωπαϊκό λαό από τη λήψη αποφάσεων στην Ευρώπη.

Θα στερούσατε την Ουγγαρία από την εκπροσώπηση των δικών της συμφερόντων στην ευρωπαϊκή οικογένεια στην οποία ανήκει.

Έχουμε και θα έχουμε συζητήσεις.

Έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για τον χριστιανικό χαρακτήρα της Ευρώπης, το ρόλο των εθνών και των εθνικών πολιτισμών.

Βλέπουμε διαφορετικά την αρχή και την αποστολή της οικογένειας και η αντίθεση μας είναι μετωπική στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Αν θέλουμε πραγματικά την ενότητα στην ποικιλομορφία μας, τότε οι διαφορές δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως πρόσχημα για τον στιγματισμό μιας χώρας και τον αποκλεισμό της από τη λήψη κοινών αποφάσεων.

Ποτέ δεν θα μειωνόμασταν εκείνους που δεν συμφωνούν μαζί μας.

Κύριε Πρόεδρε,

Θέλουν να αποκλείσουν μια χώρα που επίσης παρείχε σαφή απάντηση στις ευρωπαϊκές εκλογές. Το 2009, το 56% και το 2014, το 52% ψήφισαν υπέρ μας.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Είμαστε το πιο επιτυχημένο κόμμα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι σοσιαλιστές και οι φιλελεύθεροι αντίπαλοί μας, φυσικά, δεν είναι ενθουσιασμένοι με την επιτυχία μας, αλλά το να εκδικούνται τους Ούγγρους επειδή δεν τους έδωσαν την πλειοψηφία δεν δείχνει ούτε σεβασμό, ούτε είναι ευρωπαϊκό. Επιπλέον, η έκθεση αυτή γράφτηκε από άτομα που δεν είχαν σαφή εικόνα για ορισμένα βασικά γεγονότα. Όπως αναγνωρίζει η έκθεση, ακύρωσαν την αποστολή αντιπροσωπείας στην Ουγγαρία, δηλαδή ότι θα αποφασίσετε χωρίς σωστή και οφειλόμενη διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών.

Η έκθεση περιέχει 37 σοβαρά πραγματικά σφάλματα και κάθε βουλευτής έλαβε χθες ένα έγγραφο 108 σελίδων από εμάς.

Αγαπητοί βουλευτές,

Η Ένωσή μας διατηρείται ενωμένη από το γεγονός ότι οι συζητήσεις μας πλαισιώνονται από κανόνες, εγώ ο ίδιος για λογαριασμό της Ουγγαρίας συνήψα συμφωνίες και έκανα συμβιβασμούς με την Επιτροπή, σχετικά με το δίκαιο των μέσων ενημέρωσης, το νομικό σύστημα, ακόμη και σε ορισμένα σημεία του συντάγματός μας.

Αυτή η έκθεση καταπατεί τις συμφωνίες προηγούμενων ετών. Αλλά αν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, τότε γιατί να κάνουμε συμφωνίες με οποιοδήποτε ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο; Αυτό που κάνετε είναι ένα σκληρό χτύπημα για την Ένωση και τον εποικοδομητικό διάλογο.

Αγαπητοί βουλευτές,

Κάθε έθνος και κράτος μέλος έχει το δικαίωμα να καθορίσει πώς να οργανώσει τη ζωή του στη χώρα του. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και μόνο εμείς θα αποφασίσουμε με ποιον θα ζήσουμε. Δημιουργήσαμε ένα φράγμα και σταματήσαμε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Υπερασπιστήκαμε την Ουγγαρία και υπερασπιστήκαμε την Ευρώπη.

Σήμερα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια κοινότητα καταδικάζει τους συνοριοφύλακές της.

Κύριε Πρόεδρε,

Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Θέλουν να καταδικάσουν την Ουγγαρία επειδή οι Ούγγροι αποφάσισαν ότι η πατρίδα μας δεν θα γίνει χώρα μετανάστευσης. Με τον οφειλόμενο σεβασμό, αλλά με τη μέγιστη αποφασιστικότητα, απορρίπτω τις απειλές των δυνάμεων υπέρ της μετανάστευσης, τον εκβιασμό τους και την δυσφήμισή τους κατά  της Ουγγαρίας και των Ούγγρων, όλα βασισμένα σε ψέματα.

Σας ενημερώνουμε με σεβασμό, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρετε, ότι η Ουγγαρία δεν υποκύπτει στον εκβιασμό, η Ουγγαρία θα υπερασπιστεί τα σύνορά της, θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της, αν χρειαστεί, και εναντίον σας.

Εμείς οι Ούγγροι είμαστε έτοιμοι για τις ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου έτους, όπου τελικά οι άνθρωποι θα μπορέσουν να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης και θα μπορέσουν να επαναφέρουν τη δημοκρατία στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Mετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://lesobservateurs.ch/2018/09/12/viktor-orban-denonce-le-chantage-de-lue-discours-complet/

 

 

Category: Διπλωματία

( 1 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν says:

  Ομιλια πρωθυπουργου , που ειτε μας αρεσει ,ειτε οχι ειναι η επιτομη των επιχειρηματων ενος αναξαρτητου κρατους στην Ευρωπαικη Ενωση , ο οποιος εξελεγη με μεγαλο ποσοστο απο πολιτες σε πολυκομματικες εκλογες και τους οποιους τωρα εκπροσωπει .
  Θα μπορουσε να εκφωνηθει και απο τον κ. Τσιπρα στο ιδιο κοινοβουλιο προ της αναγγελιας του δημοψηφισματος , που επακολουθησε – ομιλια που θα ικανοποιουσε ολους Ελληνες και θα περιττευε την διεξαξωγη του δημοψηφισματος.
  Μαλλον,ομως, δεν επελεγη και γιατι δεν μπορουσε να καταγραψει και να επικαλεσθει ο αριστερος Ελλην λογογραφος του την δισχλιετη Χριστιανικη ορθοδοξια των Ελληνων απο της πρωτης ιδρυσεως της εκκλησιας των Φιλιππων- Καβαλας -της μονης και Ελληνικης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ απο τον Αποστολο μας Παυλο, αλλα και γιατι ηταν υπερβεβαιος οτι δεν θα κερδιζε το δημοψηφισμα, εξ’αιτιας του οποιου κατερρακωθη το κυρος και της κυβερνησεως του και της Ελλαδος , για την μοναδικη στα χρονικα της πολιτικης Ιστοριας ολων των κρατων αντιδημοκρατικη μετατροπη του ΟΧΙ σε ΝΑΙ αυθωρει μετα το δημοψηφισμα.
  Τον Ουγγρικο λαο και τον πρωθυπουργο του ,που εκπροσωπει τον μισο -ισως και περισσοτερο- και που πηρε ανω του 30% των ψηφων των ευρωβουλευτων, θα πρεπει να τον υποληπτονται ολοι οι αλλοι Ευρωπαικοι λαοι, γιατι απεδειχθη οτι ειναι φιλελευθερος και ειναι ο πρωτος που επανεστατησε το 1956 εναντιον του κομμουνιστικης Σοβιετικης Ενωσεως και του Στρατιωτικου Συμφωνου της Βαρσοβιας και ηταν οι προγονοι των ευρωβουλευτων των κρατων της ελευθερης τοτε Ευρωπης που τους χειροκροτουσαν ασταματητα, ενω τωρα οι απογονοι τους τους μεμφονται με απαξιωτικους χαρακτηρισμους και επιθετα.
  Ομως οι φιλελευθεροι λαοι ”δεν μπαινουν σε γυαλα” εσαει.
  Παραδειγμα και ο Ελληνικος λαος , που υστερα απο 400 χρονια Τουρκοκρατιας με την Ελληνο-Ορθοδοξια μπροστα βγηκε στην επιφανεια της θαλασσης και θα ξαναβγει , παρ’οτι αγωνιζονται ”τσακαλια και αρκουδες” να του επιφερουν ανοια για την Ιστορια και την Θρησκεια του.
  Υπομονη ,γιατι και ο Χριστος βαδιζει μεν αργα ,αλλα δεν μας ξεχνα στραυρωμενους -μερα που ειναι- . Θα ηχησουν ξανα οι σαλπιγγες . Απλως εκτιθενται -μερικοι δε ανεπανορθωτως – Ελληνες και κυριως ξενοι πολιτικοι , που μας χειροκροτουσαν στην 10ετια του 1940 , για την πιστη μας στα ιδεωδη της ελευθεριας και τωρα μας μετεδωσαν ”τον αθεραπευτο Σκοπιανο ογκο και μας ξαναδεσαν ενα γορδιο δεσμο” για τα βραχυχρονια σχεδια τους , γνωριζοντας οτι δυσκολα γεννιεται ξανα ενας Μακεδων Μ.Αλεξανδρος .
  Εχει ΟΜΩΣ κανεις το δικαιωμα να αφαιρεσει την προσδιοκια του θαυματος απο τις καρδιες των ανθρωπων;;;.

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  18/4/19 | (3 σχόλια)
  Διαλύουν τα πάντα και ήρθε η σειρά της παιδείας. Πέρα απο τις κατά καιρούς δηλώσεις προθέσεων του υπουργού παιδείας, οι οποίες προκάλεσαν μέχρι και γέλωτα επιχειρούν με νομοσχέδιο δύο πράγματα, σε βάρος της παιδείας: -Πρώτον να κερδίσουν ψήφους. -Δεύτερον να την ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας