Αντί 500 καφέδες στο Μανχάτταν, επέλεξες 500 σκοπιές για την Κύπρο! Περήφανος Πολίτης!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Εθνοφρουρός Άρης Αντωνιάδης ορκίζεται “μαχητής” στην Ε.Φ. της Κύπρου.. Φωτογραφία Νίκος Σάββα

SEPTEMBER 5, 2018 Του Δρ. ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη Hellas Journal

-Γιε μου ξύπνησες να πας σκοπιά;

– Ναι.

-Γιε μου τελείωσες τη σκοπιά;

– Ναι.

Οκ γιε μου, πήγαινε να κοιμηθείς ακόμη 2-3 ώρες. Όπως το υπολόγισα, στους 14 μήνες θητείας, η πιο πάνω συνομιλία έγινε περίπου 500 φορές (2-3 φορές τη μέρα, όσες περίπου και οι σκοπιές). Οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας σε Κύπρο και ΗΠΑ το επιβεβαίωναν μέσα από τις μηνιαίες καταστάσεις λογαριασμού. Το ίδιο και ο Μαρκ Ζάγκεμπερκ, ιδρυτής της facebook (messenger)! Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Ίσως καμιά αν απομονώσουμε το πιο πάνω.

Αν όμως δούμε τις “επιλογές”, τότε ίσως έχει κάποια σημασία. Ιούνης 2017: Μπορεί να έρθει στις ΗΠΑ για σπουδές. Έχει το δικαίωμα της πράσινης κάρτας. Έχει το δικαίωμα να είναι δίπλα στον πατέρα του με όλα τα σχετικά χαρτιά. Μπορεί να μην υπηρετήσει στο στρατό. Σχετικό άρθρο: ΕΔΩ

5 Ιουλίου 2017: Πύλη ΚΕΝ Πάφου: Κουράγιο γιε μου. Κάνεις το σωστό. Τιμάς την πατρίδα μας. Θα το περάσουμε μαζί, έστω κι από απόσταση.

5 Ιουλίου 2017 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2018:

Το “repeat” (επανάλειψη) του CD σταθερό! Γιε μου ξύπνησες να πας σκοπιά (ή θαλαμοφύλακας); 500 φορές ΝΑΙ! Ίσως και να σκεφτόταν κάθε φορά: “να’ τον πάλι, καραούλι”. Τι να κάνουμε, κάποιοι καραούλι στη σκοπιά και κάποιοι καραούλι στην “έγνοια”!

Σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου 2018: Χαλάλι τα 500 “βασανιστικά” ξυπνήματα της περηφάνιας. Χαλάλι το ταλαιπωρημένο “αθλητικό” πόδι που δεν ζήτησε ούτε μια μέρα αναρρωτητικής άδειας. Περηφάνια για την κατεχόμενη πατρίδα μας, περηφάνεια για την σημαία μας, περηφάνια για τον εαυτό σου, την οικογένεια και κυρίως την μαγκιά της επιλογής σου. Αντί 500 καφέδες στο Μανχάτταν, έβγαλες 500 σκοπιές για την πατρίδα! Τι άλλο να ζητήσω! 500 φορές ξύπνιος για την Κύπρο μας με ένα περήφανο απολυτήριο στο χέρι! Καλός Κύπριος Πολίτης γιε μου.

Σε μια πατρίδα που σχεδόν όλα “χαρίζονται”, εσύ το κέρδισες με τσαμπουκά, δεν στο χάρισε ΚΑΝΕΙΣ. Φίλοι για πάντα με το τραγούδι που θα μας δένει πάντα! Ο πατέρας σου!

Υ.Γ.1: Καμιά απόσταση δεν έχει τη δύναμη να ξεριζώσει την σπορά της πίστης και της ΥΓΙΟΥΣ αγάπης για την πατρίδα.

Υ.Γ. 2: Η λέξη “κίνητρο” είναι η “βενζίνη” μιας επιχείρησης ή ενός κράτους. Καιρός η πολιτεία να κατανοήσει την έννοια αυτής της λέξης!

Dr. Nicos Antoniades Adjunct Assistant Professor City University of New York (CUNY) / College of Staten Island (CSI) Political Marketing Consultant Editor ikypros.com and LA Voice https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

Πηγή: Αντί 500 καφέδες στο Μανχάτταν, επέλεξες 500 σκοπιές για την Κύπρο! Περήφανος Πολίτης! https://hellasjournal.com/2018/09/anti-500-kafedes-sto-manchattan-epelexes-500-skopies-gia-tin-kypro-perifanos-politis/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να ναι καλά και ο λεβέντης που υπηρέτησε την πατρίδα και ο πατέρας του που τον καμαρώνει! Με τέτοια συνείδηση κρατάει ακόμη και η Κύπρος και η Ελλάδα μας. Να τον έχει γερό ο Θεός και καλή επαγγελματική σταδιοδρομία στο εξής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα