Μην πειράξετε άλλο τις συντάξεις.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Είναι σαφές ότι η επιμονή όσων πιέζουν για μείωση των συντάξεων δεν έχει να κάνει με καμιά πολιτική ανάπτυξης. Είναι ένα ακόμη τσάκισμα του τμήματος του ελληνικού λαού που εργάστηκε σκληρά και κατέβαλε όσα του ζητούσαν για να έχει στο τέλος του βίου του μια στοιχειώδη δυνατότητα να υπάρξει.
Με άλλα λόγια είναι μια ιδεολογική επιμονή.
Γι αυτό τα κόμματα και οι φορείς που πιέζουν για την επιβολή μιας αντιαναπτυξιακής ιδεολογίας και για την περαιτέρω εξάντληση των οικογενειών (είναι γνωστό πως την περίοδο της κρίσης σε πάρα πολλά σπίτια με πολυάριθμα μέλη το μοναδικό έσοδο ήταν η σύνταξη) ας το σκεφτούν καλύτερα.
Τα κόμματα που άκριτα υπαγορεύουν μια ακραία ευρωπαϊκή επιμονή είναι αυτά που οδήγησαν στη σημερινή κρίση και, το χειρότερο, έφεραν το Συριζα στην εξουσία.
Κατά καιρούς οι δανειστές λένε πως δεν υπαγορεύουν αυτοί τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν αλλά ζητούν, απλώς, περιορισμούς και η κυβέρνηση αναζητά τον τρόπο που θα τους κάνει.
Η κυβέρνηση σήμερα υποστηρίζει πως θα βρει ισοδύναμα, με την περικοπή των συντάξεων, μέτρα.
Γιατί επιμένουν οι κήνσορες της, ακόμη και βιολογικής, εξαφάνισης ενός σημαντικού μέρους του ελληνικού λαού;
Να σημειώσω, τέλος, πως οι συντάξεις μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης μέχρι και στο μισό. Τι άλλο θέλουν;
spot_img

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν αναφερονται στο αρθρο οσοι επιμενουν -πλην του γνωστου Δ.Ν.Τ- στην μειωση των συνταξεων .
    Εξ οσων εδηλωσε η Ν.Δημοκρατια , που θα ειναι η επομενη κυβερνηση ,η, ο κορμος αυτης της κυβερνησεως, δεν ψηφισε και συμφωνει για την μειωση των συνταξεων (κατεθεσε μαλιστα με το Κιν.Αλ και σχετικη τροπολογια , που η συγκυβερνηση δεν θελει να την συζητησει ,μηπως της κλεψουν την δοξα της πανηγυρικης και προεκλογικης αναγγελιας απ’αυτην στην ΔΕΘ της αρσεως,η, αναβολης της διαταξεως , που η ιδια ψηφισε περυσι , δικην γιδας , που απο τοτε ειχε σκοπο να βγαλει προεκλογικως απο το τσαντηρι του Καραγκιοζη ,για να παυσει να παραπονειται συνεχως για την στενοχωρια του χωρου του τσαντηριου και τωρα θα κατευχαριστηθει).
    Συνηθη προεκλογικα κολπακια στο Ελλαδισταν κυριως την 10ετια του 1980 , τα οποια θα επαναφερει στο προσκηνιο η βδελυσσομενη το παληο πολιτικο συστημα συγκυβερνηση, προ του βασιμου φοβου της να μη επανεκλεγει.
    Η συνεχιζομενη απο το 2010 μειωση των συνταξεων ( ενω με κυβερνηση του κ. Κωστα Καραμανλη μετα το 2009 θα παγωναν ,μαζι με τους μισθους για μια 2ετια) εκτιμω πως δεν ειναι ιδεολογικη εμμονη και επιμονη, αλλα ειναι αποτελεσμα ομοφωνης αποφασης των δανειστων εξαρχης , να μη πληρωνει μισθους και συνταξεις η χρεωκοπημενη Ελλας με ΔΑΝΕΙΚΑ, οπως πληρωνε τους διπλασιους μισθους με την ΑΤΑ και τις διπλασιες συνταξεις χωρις ασφαλιστικες εισφορες τα προηγουμενα 30 χρονια.
    Τωρα μετα την ληξη των τριων Μνημονιων θα απαντουν και θα απαντησουν (οι δανειστες) στους ανοιχτοχερηδες Ελληνες ”οικονομικους υπουργους” δεξιους και αριστερους και ανακατα ”δωστε ο,τι νομιζετε περισσοτερο ,εφοσον ΟΜΩΣ εχετε πλεονασμα και πληρωνετε κανονικα τοσο τα τοκοχρεωλυσια των δανειων σας, οσο και τους εσωτερικους πιστωτες σας και φυσικα δεν περνατε το ελλειμμα του 3% του προυπολογισμου σας, οπως ισχυει σε ολα τα υπολοιπα κρατη της ΟΝΕ, γιαυτο και θα μας ελεγχουν ανα 3μηνο.
    Γιαυτο δεν ομιλει τελευταιως ο υπουργος Οικονομικων κ. Τσακαλωτος.
    Αυτο το ψυχρο,αλλα λογικο αιτημα -επιχειρημα ηθελαν ανεκαθεν , θελουν και θα θελουν ολου του κοσμου οι πιστωτες απ’ολους τους δανεισθεντες λαους και κρατη .
    ” Ο,τι απομεινει θα μοιρασετε” , οπως ακριβως μοιραζουν οι Ανωνυμες Ετσιρειες τα κερδη τους στους μετοχους και οι νοικοκυρεμενες οικογενειες στα μελη τους.
    Κομματι δυσκολο να το δεχθουν οι σημερινοι Ελληνες , -ιδιως οι ευαισθητοι αριστεροστροφοι και 30 χρονια ακαματηδες και βολεψακηδες – ,αλλα αυτη θα ειναι η σκληρη πραγματικοτητα μεχρι το 2060, χωρις την νοοτροπια του Καλου Σαμαρειτου ,που θελουμε εμεις απο τους πιστωτες μας .Και παλι να λεμε ευχαριστω ,γιατι μπορει να δουμε και χειροτερα στο γηρασμενο και οκνηρο κρατος μας , με αυτα τα προβληματα που μας περικυκλωνουν.
    Τι αλλο μενει για να βαλουμε κανενα κατοσταρι στις τσεπες μας;;; . Επενδυσεις και δουλειες ,εστω του ποδαριου, οπως οι εκατονταδες χιλιαδες υποδοχεις των τουριστων , κυριως στα νησια , γιατι ξεμαθαμε και να δουλευουμε ,αφηστε που ”σνομπαρουμε” και τις δουλειες , παρ’οτι οι προγονοι μας μας αφησαν ευχη και καταρα να λεμε το”καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη”.

  2. Περαιτέρω μείωση των συντάξεων είναι δολοφονική πράξη έναντι της κοινωνίας.

    Αν θέλουν να ενισχυθεί το ασφαλιστικό σύστημα να δημιουργήσουν κίνητρα και να αξιώσουν έκτακτης προστασίας για τους ανέργους να βρουν εργασία.

    Σε “ελεύθερη” χώρα μια δεκαετία με διψήφιο ποσοστό ανεργίας ισοδυναμεί με εγκληματική επιλογή.

    Αρκετά με το τσεκούρωμα της κοινής λογικής και της στοιχειώδους ενσυναίσθησης σε τούτο το τόπο και αυτό το ολιγαρχικό περιβάλλον που καταδυναστεύει την χώρα.

    • Γιώργη, τα μάτια σου στην Αργεντινή και το αλεξίπτωτο από κοντά διότι η πτώση…έρχεται και θα είναι …απίστευτα απολαυστική γι αυτούς που διαθέτουν κοινή λογική!
      Τραστ μι!

      • Στέφανε …δεν τραστ γιου, για έναν απλούστατο λόγο.

        Και στα 10ευρώ να πέσουν οι συντάξεις δεν θα αντιμετωπιστεί η προβληματική λειτουργία του κράτους και της οικονομίας.

        Αν δεν εμπιστεύεσαι εμένα αλλιώς ‘ιφ γιου ντοντ τραστ μι’ …τραστ την πορεία της τρέχουσας δεκαετίας μετά από δώδεκα αλλεπάλληλες μειώσεις συντάξεων.

        Ο Δημόκριτος είχε πει ότι για τον “ανόητο” δάσκαλος είναι η συμφορά.

        Αν μετά από όσα έχουν συμβεί ως σήμερα δεν έχουν βάλει κάποιοι μυαλό, δεν μπορούμε όσοι διαθέτουμε κοινή έστω λογική να παίξουμε τον ρόλο του αυτοκτονικού χρήσιμου ηλίθιου.

        Σε διαβεβαιώνω λοιπόν ότι όταν οι συντάξεις πάνε στα 300ε πάλι δεν θα αλλάξει η ζωή σου/μου/όμων μας προς το καλύτερο.

        Και πάλι θα σου φταίει ότι …υπάρχουν συνταξιούχοι με προκλητικές απολαβές.

        Αλήθεια ρε Στέφανε, δεν σε είδα ποτέ να ενοχλείσαι με τα προκλητικά βουλευτικά προνόμια.
        Ή θαρρείς ότι η πυραμίδα της διοίκησης δεν διαμορφώνεται από τα πάνω;
        Ας μην μάθουμε την αλφαβήτα εν έτει 2018.

        Αν μη τι άλλο το παράδειγμα του Ιωάννη Καποδίστρια που προσάρμοσε τις συνθήκες της ζωής του στις συνθήκες του βίου των ελλήνων είναι διδακτικό.

        Από εκεί και πέρα όλοι εσείς παραπέμπετε σε κάτι τύπους που θεωρούν πως …αν ληστέψουν την γιαγιάκα με τα “ευρά” θα λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα.

        Πέρα για πέρα αντιαναπτυξιακή και θερμοκέφαλη “λογική”.

        Γι’ αυτό και απέτυχε παταγωδώς/οικτρά…

        ΥΓ
        Νόου …οφένσ για το “Ανόητος” ήταν αν αναγκαία συνθήκη λόγω μεταφοράς της ρήσης

      • Υποσημείωση για τους ανόητους ημιμαθείς.

        Ας μην διανοηθεί κανείς “φωστήρας” να εγείρει το ζητούμενο της αναλογίας εργαζομένων-συνταξιούχων στην …Ευρώπη λόγου χάρη.

        1ον, διότι εκεί ΥΠΑΡΧΟΥΝ εργαζόμενοι και το επίπεδο ανεργίας δεν είναι το ίδιο με την Ελλάδα.
        Άρα;;;

        2ον, κάπως έτσι προκύπτει και η διαφορά των απολαβών των ελλήνων συνταξιούχων που είναι δραματικά χαμηλή.

        3ον, ΔΕΝ ΕΥΘΎΝΕΤΑΙ η συνταξιοδοτική δαπάνη για την ανεργία.
        Αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει εργασία.

        Οι ψευτοφιλελεύθεροι κανίβαλοι απλώς επιζητούν μια “αναδιανομή” σταλινικής έμπνευσης, ήτοι οι άνεεργοι να βρουν “εργασία” από το χαρτζιλίκι του παππού.

        Αν αυτή η ανοησία είναι εμπνευσμένη πολιτική, ας ασχοληθούν με κάτι άλλο που μπορούν να αντιληφθούν και διανοητικά και από άποψη ανθρώπινης συμπεριφοράς από την οποία καταφανώς …βρίσκονται σε κενό.

        • Η διαφορά εδώ έγκειται στο ότι το χαρτζιλίκι ο παππούς θα το μοιράσει ΈΝΤΙΜΑ ενώ το κράτος ή η οικονομική “αγορά” κραιπαλωδώς και εξοντώνοντας τους ανθρώπους (όσοι απομείνουν).

          Θα έπρεπε να έχουν απαγορευθεί δια ροπάλου τέτοιες κανιβαλικές “προσεγγίσεις” της οικονομίας.

          Επαναλαμβάνω, το αποδεικνύει η τεράστια μείωση συντάξεων.
          Δεν άλλαξε τίποτα, αντίθετα χειροτέρεψε η κατάσταση ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ.

          Αρκετά με τις διάφορες σέκτες της κανιβαλικής υστερίας και του ισοπεδωτισμού

          • Ενδιαφέρον!
            Το κράτος μας με το ένα εκατομμύριο υπαλλήλους δεν μπορεί να μοιράζει σωστά τα φράγκα που μαζεύε, οπότε απλώς τα δίνει στους ορθολογικούς συνταξιούχους του να διαμορφώσουν κοινωνική πολιτική!

            Επίσης αφού δεν άλλαξε τίποτε η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και γενικώς των τριανταφεύγα δις Ευρώ έλλειμα του 2009, μια αύξηση στις δαπάνες και ειδικότερα στη συνταξιοδοτική θα έδινε ώθηση στην οικονομία μας!

            ΥΓ: Μην απομακρύνεσαι από το αλεξίπτωτο ούτε για μια στιγμή διότι ποτέ δεν ξέρεις!
            Να το πεις και στους άλλους, τρία εκατομμύρια περίπου ώστε να προλάβουν να το φορέσουν.

            ΥΓ2: Της γιαγιάκας της αγρότισας των 450 Ευρώ δεν χρειάζεται να τα πειράξουν, αν και τα πειράζουν για να μην πειράξουν τα άλλα, αυτών που τσιμπάνε τα χιλιάρικα από τα πενήντα τους και λάμβαναν έως και μια βιομηχανία εφάπαξ.

            ΥΓ3: Το πασοκ είναι εδώ ενωμένο δυνατό!

          • Δεν ανησυχώ.

            Είμαι απόλυτα βέβαιος.

            Όταν θα τελεσφορήσει ο νέος ένοχος και θα ισοπεδωθούν εντελώς οι συντάξεις, θα βρεθεί άλλος ένοχος.
            Άλλωστε 12 περικοπές συντάξεων και …παραδόξως πως μια επένδυση δεν ήρθε στην χώρα.

            Παρόλα αυτά δεν σας φοβάμαι,, κάτι θα βρείτε πάλι ως υπαίτιο γεγονός της κρίσης.

            ΥΓ
            Δεν μου σχολίασες περί βουλευτικών προνομίων και αριθμού υπουργών, αλλά δεν βαριέσαι…
            Μήπως από αυτούς καθορίζεται η δομή της υπόλοιπης διοίκησης;;;

            ΥΓ 2
            Δεν επιχαίρω που δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος και το υποκαθιστούν οι συνταξιούχοι.
            Είναι δείγμα του τι κράτος έχτισε η κομματοκρατική λογική αλλά και πως η μείωση του τακτικού προσωπικού των δ.υ (που δεν είναι σε καμία περίπτωση ….ένα εκατομμύριο) αντί να δώσει λύσεις τις επέτεινε.
            Εικάζω ότι η επόμενη “διασωστική” λογική απίσχνασης της κοινωνίας θα είναι να καταργηθούν και τα υποκατάστατα κοινωνικού κράτους.
            Προς Θεού… ποτέ δεν πρέπει να εξεταστεί η λειτουργία του κράτους, θου Κύριε…

          • “Δεν μου σχολίασες περί βουλευτικών προνομίων και αριθμού υπουργών”

            Σιγά μην απαντήσει. Τού έχω κάνει την ίδια ερώτηση παλιά και πήρα την ίδια ακριβώς απάντηση.

          • Είναι προφανές φίλε Επισκέπτη, ότι η ύπαρξη ενός λχ λοχαγού προϋποθέτει την ύπαρξη …λόχου.

            Η πυραμίδα της διοίκησης διαχέεται από τα πάνω προς τα κάτω.

            Όλο αυτό το σύστημα της ολιγαρχικής λογικής αποστρέφεται την κοινωνία και την αντιμετωπίζει με κουτοπόνηρες τακτικές επιστρατεύοντας πολλές φορές καταστάσεις συλλογικής ενοχοποίησης.

            Γι’ αυτό και είναι εμετική η λογική της μετατόπισης ευθυνών.

            Αφενός λένε ψέματα ότι είναι “λαϊκισμός” το να θίγει κανείς την κορυφή της πυραμίδας από την οποία απορρέουν οι δομές του υπόλοιπου σώβματος της διοίκησης αφετέρου ειδικά στην Πολιτεία, είναι υπό αλλήλων είναι “υπουργοί” εργάζονται με αυτούς τους όρους δεν μπορούν να έχουν προκλητικά προνόμια και απολαβές, δεν είναι ούτε το παράδειγμα των λοχαγών επιτυχημένο αφού δεν έχουμε στρατοκρατική διοίκηση.
            Γι’ αυτό και το παράδειγμα του Ιωάννη Καποδίστρια τους εκθέτει ανεπανόρθωτα.

            Το ανέφερα διότι είναι υπερ-πρόθυμοι να τσεκουρώνουν την υπόλοιπη κοινωνία αλλά απρόθυμοι και αντιδραστικοί στο να εξετάσουν τις δικές τους ατέλειες.

            Το χείριστο όμως όλων, είναι ότι για την κρίση …έφταιγαν οι συνταξιούχοι.
            Με λίγα λόγια αν ένας καπετάνιος οδηγήσει το πλήρωμά του σε ξέρα ευθύνονται …οι επιβάτες του πλοίου.

            Είναι με λίγα λόγια ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι.

            Ευθυνόφοβοι, ανάλγητοι, κραιπαλώδεις ως προς τις ολιγαρχικές τους αντιλήψεις.

            Και οπωσδήποτε φαρισαίοι ως το μεδούλι, ασυζητητί…

          • Και κάτι χρήσιμο που έχει συμβολική σημασία και μάλιστα αναδεικνύει την μεροληψία των πραγμάτων.

            Σε αρκετά άρθρα επισημαίνεται ΟΡΘΩΣ ότι τα φαινόμενα συριζανέλ δεν έσκασαν “μύτη” από το πουθενά.
            Κάποιοι τους έδωσαν χώρο…

            Στην κυβέρνηση Παπαδήμου (δεν αναφέρομαι στην τεχνοκρατική ικανότητα του ανθρώπου) βρέθηκαν πάλι καμιά 50αριά υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί..

            Κάποιοι εξ αυτών που σήμερα παρίστανται ως …τιμητές των πάντων και εγκαλούν την κοινωνία επειδή “δεν έχει καταλάβει ακόμα” (έτσι λένε) είναι υπερβολικά υπέρμαχοι του να πέσει τσεκούρι παντού στο κράτος.

            Αναρωτήθηκαν ποτέ αυτοί οι κύριοι τι σημαίνει η ύπαρξη ενός υπουργείου για την υπόλοιπη διοίκηση;

            Αντιλαμβάνονται ότι ένας επιπρόσθετος υπουργός εκτός από πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος που επιβαρύνει την κοινωνία επιφέρει και πρόσθετες ανάγκες ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ;;;
            Με ποιο θράσος την ίδια στιγμή που αυτοί διακονούν υποτίθεται ένα εξαιρετικά -για τα δεδομένα της χώρας- πολυμελές υπουργικό σχήμα εγκαλούν τους υπόλοιπους για τον αριθμό των δ.υ που είναι μάλιστα και κάτω του μ.ο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ;;;
            Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν το μέγεθος της υποκρισίας…

            Αυτοί είναι διάφοροι νεοφιλελεύθεροι (ουδόλως φιλελεύθεροι) που μέσ στις υπερπατριωτικές τους κορώνες είναι φανατικά προσηλωμένοι στις περικοπές άκριτα/αυθαίρετα παντού.
            Επειδή τους φταίνε οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι άνθρωποι της πραγματικής ανάγκης, οι δ.υ (και όχι το πως λειτουργεί η δ.δ) αλλά ..ποτέ οι ίδιοι!

            Ε, μια αποστροφή (για να το θέσω κομψά) είναι να μας πιάνει όσο να ‘ναι…

    • Συνέχεια, έχουμε γεράσει μαζί εδώ μέσα..τώρα το κατάλαβες;

      Εσυ το έγραψες ε;…
      μμμ Περαστικά μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα