Πάει πίσω ο ανασχηματισμός -Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ
Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Για την άλλη εβδομάδα, μετατίθεται ο ανασχηματισμός, ενώ η ονοματολογία φέρνει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί και τις ημέρες του Σαββατοκύριακου για να καταλήξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ανατρέποντας τον αρχικό σχεδιασμό που ανέφερε ότι ο ανασχηματισμός θα ανακοινώνονταν ως την Πέμπτη.

Με τη φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση για την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.

Κυβερνητικά στελέχη επιβεβαίωναν ότι ο πρωθυπουργός «δεν βιάζεται» και υποστήριζαν πως ένας από τους λόγους είναι να κάνει προσεκτικές κινήσεις αλλά και να εμπεδωθεί το μήνυμα που έστειλε μέσω του διαγγέλματός του από την Ιθάκη και να μην «καεί» επικοινωνιακά από την αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος.

Ετσι όλα δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός πάει για την ερχόμενη εβδομάδα ή ως το τέλος του μήνα.

Οπως φαίνεται, δεν είναι άσχετη με την καθυστέρηση αυτή και η εσωτερική «μουρμούρα» που έχει ξεσηκωθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος φέρεται να αντικαθίσταται από τον νυν υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αντέδρασε μάλλον οργισμένα, στις διαρροές για καρατόμησή του από το κόμμα. Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στον Ν. Στραβελάκης, ο κ. Ρήγας είπε για τα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από τη θέση του γραμματέα και να αναλαμβάνει θέση στην κυβέρνηση.

«Δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά που αναφέρονται ως δημοσιογραφικές εκτιμήσεις. Είμαι ο γραμματέας του κόμματος εκλεγμένος μετά το συνέδριο και υπηρετούμε συλλογικά με όλα τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος τις αποφάσεις του συνεδρίου».

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του είχε… προλάβει τον κ. Ρήγα, λέγοντας αιχμηρά: «Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις. Τον γραμματέα τον εκλέγει η ΚΕ, τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός. Το βέβαιο είναι ότι θα γίνει ανασχηματισμός».

Είναι προφανές, ότι εφόσον ριφθεί ο κύβος, την τελική απόφαση θα την λάβει ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα εισηγηθεί στην ΚΕ τον αντικαταστάτη του κ. Ρήγα και η ΚΕ θα αποφασίσει την εκλογή του νέου γραμματέα.

Ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης, τον οποίο πληροφορίες θέλουν να αποτελεί το πρόσωπο-κλειδί του επερχόμενου ανασχηματισμού, καθώς η μετακίνησή του στο κόμμα, ξεκλειδώνει «ντόμινο αλλαγών», όχι μόνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετακινηθεί στο κόμμα, αλλά το άφησε… ορθάνοικτο: «Και αν το επιθυμούσα ή δεν το επιθυμούσα (να μετακινηθώ στο κόμμα) δεν θα το συζητούσα σε κανένα ραδιόφωνο. Υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του ειδικού βάρους του κόμματος, υπάρχει και ανάγκη αναδιάταξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο θα υπάρχει και μετά την κυβέρνηση».

Αποκάλυψε δε ότι για το θέμα έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό αναφέροντας χαρακτηριστικά, στο ραδιόφωνο 24/7:

«Μα είναι δυνατόν να μη συζητάμε με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο έχουμε κοινή πορεία, τέτοιες σκέψεις; Τα τελευταία χρόνια υπήρξε βίαιη μετάγγιση στελεχιακού δυναμικού από το κόμμα στην κυβέρνηση».

Πηγή: Πάει πίσω ο ανασχηματισμός -Αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα