Υποβάθμισαν την Τουρκία S&P και Moody’s

18/8/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 83 εμφανίσεις

Οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s και Moody’s υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Τουρκίας, επικαλούμενοι την αστάθεια της λίρας και προβλέποντας ύφεση για το επόμενο έτος.

Ο οίκος Standard & Poor’s έριξε την Τουρία κατά μία βαθμίδα, στο B+ από το BB-, διατηρώντας «σταθερή» την προοπτική της. Όπως σημειώνει στην ανάλυσή του, η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για επικείμενη ύφεση και για αύξηση του πληθωρισμού στο 22% τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Από την πλευρά του ο Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της Τουρκίας στο Ba3 από Ba2 και ανακοίνωσε ότι θεωρεί πλέον την προοπτική της «αρνητική». Ο οίκος επισημαίνει τις έντονες ανησυχίες για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, καθώς και την έλλειψη ενός  αξιόπιστου σχεδίου για την αντιμετώπιση των αιτιών της οικονομικής κρίσης.

slpress.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

    23/9/18 | (2 σχόλια)
    Η πολιτική πρέπει να έχει αρχές αλλά δεν είναι ούτε κατηχητικό ούτε δωμάτια ύπνου. Την ώρα που ο Τσίπρας δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις η αντιπολίτευση καθεύδει. Στο κοινωνικό υποσυνείδητο, όμως, εγγράφεται πως ο μεν προσπαθεί ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός