Σερβία: Αγωγές κατά χωρών του ΝΑΤΟ που την βομβάρδισαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο

12/8/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 182 εμφανίσεις

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αμερική, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία είναι οι πρώτες πέντε χώρες τις οποίες οι Σέρβοι πολίτες θα μηνύσουν: τους πιλότους του ΝΑΤΟ, τους υπουργούς Άμυνας, τους πρωθυπουργούς και τους αρχηγούς κρατών κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου  Πολιτών «Απεμπλουτισμένο Ουράνιο», καθηγητής Στρέτο Νόγκο, είναι ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας για μηνύσεις κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τους Σέρβους πολίτες μας, γράφει η σερβική εφημερίδα ‘Polika’ στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ο Σύνδεσμος εργάζεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σύμφωνα με τον Νόγκο οι πρώτες αγωγές θα κατατεθούν τον Οκτώβριο.

Μεταξύ των περιπτώσεων αυτών είναι μία γυναίκα από την πόλη Κραγκούγιεβατς που ζούσε δίπλα  στο εργοστάσιο της ‘Ζάσταβα’ και υποφέρει από μεταστάσεις καρκίνου μετά τον βομβαρδισμό του εργοστασίου.

Καθηγητές της πυρηνικής ιατρικής έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχει ένας τέτοιος καρκίνος, ο οποίος οφείλεται  σαφώς στο απεμπλουτισμένο ουράνιο που περιείχαν οι νατοϊκές βόμβες κατά την επίθεση της Συμμαχίας στη Σερβία.

Η κάρτα υγείας της, πριν τον βομβαρδισμό ήταν άψογη.  Πέθανε πολύ γρήγορα και ο σύζυγός  κράτησε όλα τα δεδομένα που τεκμηριώνουν την εμφάνιση καρκίνου στη θανούσα.

Ο καθηγητής θα σημειώσει ότι  άλλη περίπτωση είναι μια φοιτήτρια που έγραψε διδακτορική διατριβή για τις συνέπειες της βομβιστικής επίθεσης στο Κραγκούγιεβατς και πέθανε από καρκίνο.

«Αναζητούμε τους γονείς της για μάρτυρες», είπε ο καθηγητής. Θα τονίσει ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, οι  οποίες θα τεκμηριωθούν ώστε να κατατεθούν ως μαρτυρίες.

(Στοιχεία από politika.rs)

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

Ροή ειδήσεων

  15/2/19 | (1 σχόλια)
  Ο Τούρκος πρέσβης, μιλά για άλυτα ζητήματα στο Αιγαίο και εκτοξεύει νέες απειλές καθώς όπως σημειώνει «καμία έρευνα για υδρογονάνθρακες δεν είναι δυνατή ερήμην της Τουρκίας» Σηκώνει ξανά τους τόνους η Άγκυρα έναντι της Αθήνας βάζοντας στο επίκεντρο των αξιώσεων της ...

  15/2/19 | (0 σχόλια)
  Σταύρος Λυγερός Όπως αναμενόταν, έλαβε χώρα μίνι ανασχηματισμός, για την ακρίβεια συμπληρώσεις του κυβερνητικού σχήματος. Αφορμή ήταν η αντικατάσταση του υφυπουργού Εργασίας Ηλιόπουλου, που είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Νοτοπούλου, η οποία είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης. ...

  15/2/19 | (0 σχόλια)
  Του Κώστα Ράπτη Η πολυετής συριακή περιπέτεια της Τουρκίας ξεκίνησε με τη φιλοδοξία της ανατροπής του Μπασάρ αλ Άσαντ και της δημιουργίας ενός οιονεί προτεκτοράτου νοτίως των συνόρων. Οδηγήθηκε στην προσπάθεια αποτροπής της ανάδυσης μιας νέας κουρδικής οντότητας, απειλητικής για ...

  15/2/19 | (2 σχόλια)
  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ Ο Μ.Μπόλαρης, ο Θ.Μωραΐτης, η Μ.Ξενογιαννακοπούλου, ο Π.Κουρουμπλής, ο Α.Τόλκας, η Θ.Τζάκρη Η τελευταία μεταγραφή δύο πρώην συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου στον ΣΥΡΙΖΑ και η ανάληψη υπουργικών καθηκόντων από τους Θάνο Μωραίτη και Αγγελο Τόλκα- τους ...
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας