«Αυτήν την φορά δεν επρόκειτο για ρατσιστική επίθεση αλλά για επικίνδυνη βλακώδη εφηβική ενέργεια»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Του Αλκη Καλλιαντζίδη  Οικονομολόγου  [email protected]  www.kalkis.eu

Στις 2-8-2018 αναφέρθηκα στο ρεπορτάζ του ανταποκριτή της LE MONDE στη Ρώμη, Jérôme Gautheret, αναφορικά με την εκτόξευση αυγού στο μάτι της  ιταλίδας αθλήτριας δισκοβολίας,  Daisy Osakue καθώς επέστρεφε βράδυ στο σπίτι της  την Κυριακή 29 Ιουλίου, στο Moncalieri, μια μικρή πόλη κοντά στο Τορίνο. https://www.anixneuseis.gr/?p=193689

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε πολύ θόρυβο στην Ιταλία, όμως ο αρμόδιος εισαγγελέας του Τορίνο, που ερεύνησε την σχετική καταγγελία της αθλήτριας,  απέκλεισε το ενδεχόμενο του «ρατσιστικού κινήτρου», όπως αναφέρει η ίδια δημοσιογραφική πηγή του ηλεκτρονικού LE MONDE σε νεότερο ρεπορτάζ της στις 3-8-2018.

Συγκεκριμένα η είδηση αναφέρει επί λέξει : «η Daisy Osakue, νιγηριανής καταγωγής Ιταλίδα, δέχθηκε ένα αυγό στο μάτι της στις 29 Ιουλίου. Αλλά το ρατσιστικό κίνητρο της επίθεσης δεν έγινε αποδεκτό από τον εισαγγελέα. Τρεις ύποπτοι, έφηβοι, φαίνεται να είχαν επιτεθεί, με παρόμοιο τρόπο και σε άλλους περαστικούς κατά τύχη».

Η εν λόγω υπόθεση προκάλεσε συγκίνηση, όπως ήταν φυσικό, σε όλη την Ευρώπη και συσχετίστηκε με την κατάκτηση της εξουσίας από την άκρα δεξιά του  Matteo Salvini στην Ιταλία και με την ακολουθούμενη ρητορική του. Και τούτο διότι η αθλήτρια είναι μαύρη και η Ιταλία βιώνει μια αύξηση των ρατσιστικών εγκλημάτων και παραπτωμάτων, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν επί 11 φορές  σε 4 χρόνια. Δηλαδή από μόνο 71 περιπτώσεις το 2012έφτασαν τα 803 εγκλήματα μίσους το 2016, σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ.

Η ιστορία συνεχίζει να συγκλονίζει την ιταλική κοινή γνώμη. Η Osakue είπε ότι ήταν πεπεισμένη ότι χτυπήθηκε «ως μαύρη γυναίκα» : «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το χαρτί του ρατσισμού ή του σεξισμού, αλλά, κατά τη γνώμη μου, έψαχναν κάποιο έγχρωμο πρόσωπο. Αυτή είναι μια περιοχή όπου υπάρχουν  έγχρωμες ιερόδουλες  και με πέρασαν για μια από αυτές». Πολλά ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Le Monde, είχαν κάνει νύξη για τις υποψίες της. Αλλά η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε αυτή την εβδομάδα, έρχεται να αμφισβητήσει αυτήν την εκδοχή.

Εντοπίστηκαν 3 ύποπτοι, όμως το ρατσιστικό κίνητρο αποκλείστηκε

Ο εισαγγελέας του Τορίνο δεν αποδέχθηκε την Τρίτη 31 Ιουλίου το ρατσιστικό κίνητρο της επίθεσης, ιδίως επειδή ο ίδιος τρόπος επίθεσης, με ένα αυγό που ρίχτηκε από κινούμενο αυτοκίνητο, χρησιμοποιήθηκε και πάλι λίγα λεπτά αργότερα της επίθεσης στην Daisy Osakue, και εναντίον ενός λευκού άνδρα. Επικαλείται δε κι άλλες επιθέσεις του ίδιου τύπου, μερικές ημέρες νωρίτερα κατά γυναικών, αλλά και εκτόξευση αυγών επίσης ενάντια σε οίκο ευγηρίας.

Την περασμένη Πέμπτη, εντοπίστηκε ένα όχημα και τελικά η αστυνομία οδηγήθηκε ενώπιον τριών υπόπτων,  εκ των οποίων και στον 19χρονο γιο δημοτικού συμβούλου του Δημοκρατικού Κόμματος  (!) μιας κωμόπολης κοντά στο Τορίνο. Αυτός παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης, μαζί με δύο φίλους του, τουλάχιστον σε 7 παρόμοιες επιθέσεις. Τα θύματά τους επιλέχτηκαν τυχαία από τους νεαρούς άνδρες.

Η Daisy Osakue φοβήθηκε ότι θα έπρεπε να ακυρώσει τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που θα γίνει στην Ελλάδα, αφού έλαβε κορτιζόνη για το μάτι της κι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ντόπινγκ, αλλά πέτυχε τελικά μια παρέκκλιση και θα μπορούσε να αγωνιστεί, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica .

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενάντια «στις ψευδείς ειδήσεις» (fake news) που κατακλύζουν σήμερα κυρίως τα κοινωνικά δίκτυα, κι όχι μόνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΙΔΗ.
    ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ , ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΥΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΥΡΥΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΝΘΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ , ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΞΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΒΑΛΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ. ΣΑΛΒΙΝΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ-ΚΑΘ Ο ΛΕΓΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ- , ΠΑΡ’ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΥΠΕΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΕΓΧΡΩΜΗΓ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΥΛΑ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

    • Τρελλός δε φαίνεται να είσαι συνομιλητή μου, οπότε σε προτρέπω να μελετήσεις το ευρωβαρόμετρο σχετικά με τις βασικότερες ανησυχίες των πολιτών της Ένωσης!

      Επίσης, το να αποκαταστεί κάποιος την αλήθεια, δε σημαίνει πως θα πρέπει να του κολλήσουμε τη ρετσινιά του μη καλό ανταποκριτή.
      Αυτό το ζήτημα έπαιξε πανευρωπαικά και για το τί συμβαίνει στην Ιταλία ιδίως, το τελευταίο διάστημα με επιθέσεις ακόμη και με όπλα σε κεντρική πλατεία, είναι πραγματικά στο πυρήνα όλων των Ευρωπαικών κοινωνιών για το άμεσο μέλλον.

      • Απολογουμαι για την οξυτητα του σχολιου μου στον κ.αρθρογραφο, ομως η καταφορα εναντιον του,-αλλα και αλλων- δεν ειναι η ενημερωση για τα ψευδη,η, μη γεγονοτα, αλα η πρεμουρα μεταδοσεως , με τις απαξιωτικες-μεχρι και υβριστικες- φιοριτουρες εις βαρος των ”Δεξιων΄΄ Ιταλων (κ.Σαλβινι τωρα) Αυστριακων, Πολωνων , Ουγγρων κλπ κυβερνητικων πολιτικων και φυσικα και των Ελληνων (λεγε με Μητσοτακη κλπ) , που θα προκυψουν απο τις επομενες εκλογες .
        Προκληση και παρακληση για διαλυση των αυταπατων και των μονιμων αριστεροστροφων ιδεοληψιων ιδιως απο τους ηλικιαν εχοντας συνανιχνευτας.
        Υ.Γ Μη μου πειτε οτι δεν σας αρεσε το ”ξεδοντιασμα της παθουσας” απο τον κ. Σαλβινι;;;.

    • Στο σπίτι του κρεμασμένου ψηφιακού ψευδώνυμου δεν μιλάνε για σχοινί αλήθειας.

      Η ταπεινότητά μου την αλήθεια την αποκατέστησε πάραυτα, αν και ο Σαλβίνι βρίθει ρατσιστικών εξάρσεων του παρελθόντος και του παρόντος.

      Εσείς, κύριε ή κυρία, έχετε την παρρησία να απαλλαγείτε από τον ψευδώνυμο ψηφιακό σας μανδύα ;

      Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

      • Κατα την λογικη σας ,αγαπητε κ.Καλλιαντζιδη, καθε ψευδωνυμος στο διαδικτυο δεν γραφει αληθειες.
        Καμια ομως απο τις δικες μου αληθειες δεν αντικρουσατε, ουτε διαψευσατε εσεις ο επωνυμος.
        Αν ημουν ο μονος ψευδωνυμος θα σας εκανα την χαρη.
        Ως τοτε θα τολμω να παρεμβαινω , οταν διαπιστωνω οτι τα ψεμματα πετουν σαν τις ακριδες και υπαρχει διαθεση απαξιωσεως και με βαρεις χαρακτηρισμους μαλιστα ανθρωπων -ασχετως κομματικης τους τοποθετησεως- οχι απο τις πραξεις τους αλλα απο τις προθεσεις τους γιατι μου ειναι φιλτατοι ολοι οι συνανιχνευτες ,αλλα παντα φιλτατη η αληθεια, ιδιαιτερα αν την εβιωσα κιολας.
        Καλη συνεχεια.

  2. Αντιθέτως, πιστεύω στη σιωπηλή πλειοψηφία των Ιταλών πολιτών, που αν και αγανακτισμένοι με την οικονομική δυσπραγία θα βρουν με τον καιρό και τη βοήθεια αστείων πολιτικών τύπου Σαλβίνι και Γκρίλο και Τσίπρα και Πολάκη και εκατοντάδων άλλων παντού στην Ευρώπη, τη σοβαρότητα και την επιθυμία για συμμετοχή στα σημαντικά ζητήματα που τους/μας αφορούν!
    Πιστεύω ακόμη και στη δική μας κοινωνία, ασχέτως εάν υπάρχουν πολλοί που επενδύουν έστω και εμμέσως σε ενέργειες τύπου ξυλοδαρμού του Δημάρχου Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση με παριστάμενους όλους τους αστέρες της δημόσιας σφαίρας, που κόπτονται για δημοκρατία και συμμετοχή και βασανίζονται για το αύριο του τόπου!

    • Συμφωνω μαζι σας για τους Ιταλους, γιατι εχουν μια Βορεια Ιταλια εξευρωπαισμενη και εκβιομηχανισμενη πληρως 60 τοσα χρονια και το κυριωτερο -ισως και εσεις συμφωνησετε με αυτο- δεν περασαν 22 χρονια απο το 1981 μεχρι το 2011 απο αυτοδυναμες κυβερνησεις του γνωστου ΠΑΣΟΚ, ουτε και απο την 4ετια -κοντα- των κληρονομων τους στο Συριζα. Εδω η ”ασθενεια” των συνελληνων οπαδων τους ισως ειναι αθεραπευτη και θα κρατησει μεχρι το 2060 ,τωρα μαλιστα που μεταναστευει ολη η σιωπηλη πλειοψηφια και μαλλον” ριχνει πετρα πισω της”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα