Να προετοιμαζόμαστε για μια νέα εποχή ενδοβαλκανικών ανταγωνισμών.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Η Ελλάδα που δεν είχε κανένα λόγο να υπογράψει τέτοια συμφωνία πρέπει να προετοιμάζεται για μια νέα εποχή ενδοβαλκανικών ανταγωνισμών», εκτιμά ο Κωνσταντίνος Γρίβας, αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων #livemedianews

spot_img

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολυ καλο το ”μηνυμα” του κ. Γριβα -συνεπωνυμου ηρωων (σαν τον Γριβα Διγενη τον Αρχηγο της ΕΟΚΑ), αλλα ο ιδιος ”εζυγισθη και ευρεθη ελλιποβαρης” , αφου καθηγητης ων της Στρατιωτικης Σχολης των Ευελπιδων δεν καταφερε να πεισει τον Προισταμενο του ΥΠΕΘΑ κ. Καμμενο -και αυτος να απαιτησει- να συμπεριληφθει στην διαπραγματευτικη ομαδα του ΥΠΕΞ κ. Κοτζια για την Συμφωνια ,που διχασε τους Ελληνες και αναδιεταξε το ενδοβαλανικο στατους κβο , της επομενης 10ετιας.
    Δεν τον βλεπω να μακροημερευει ως καθηγητης στην Σ.Σ.Ε ,γιατι περαν των αλλων θα θεωρηθει οτι ”ενσπειρει ζιζανια” στους ευελπιδες εις βαρος της Συμφωνιας και φυσικα εις βαρος και των κ.κ. Τσιπρα και Κοτζια. Φυσικα θα επανελθει στην θεση του μετα τις εκλογες , τις οποιες θα χασουν οι ΣυριζΑνελ.
    Υ.Γ Μακαρι να τον ακολουθησουν σε τετοιες ”αξιολογησεις” της Συμφωνιας και αλλοι λειτουργοι του Υπουργειου Εθνικης Αμυνης ”ενστολοι” και πολιτικοι υπαλληλοι.
    Παντως ο Ελληνικος λαος και η Ελληνικη ιστορια κρατουν μολυβι και χαρτι και γραφουν και τους μεν και τους δε.

    • “συνεπωνυμου ηρωων (σαν τον Γριβα Διγενη τον Αρχηγο της ΕΟΚΑ)”

      Αυτές τις περιττολογίες τι τις θέλεις, για να γεμίζεις το κείμενο;

      ”εζυγισθη και ευρεθη ελλιποβαρης” Από ποιον, εσένα; Τον ξέρεις τον Γρίβα;

      “καθηγητης ων της Στρατιωτικης Σχολης των Ευελπιδων δεν καταφερε να πεισει τον Προισταμενο του ΥΠΕΘΑ κ. Καμμενο”

      Προϊστάμενος τού Γρίβα ο Καμμένος; Από πού κι ως πού;

      Άρες μάρες …

          • Ποιος προσλαμβανει τους πολιτες ,που διδασκουν σαυτην την Στρατιωτικη Σχολη Ευελπιδων,που απο το 1998 με νομο του Τσοχατζοπουλου εγιναν και καθηγητες και την οποιαν Σχολην επισκεπτεται και ελεγχει δια του Αρχηγου του ΓΕΣ ο εκαστοτε Υπουργος Εθνικης Αμυνης , που τωρα ειναι ο κ. Καμμενος;;;.

          • Ο Γρίβας είναι καθηγητής ΑΕΙ και διδάσκει σε διάφορες σχολές. Δε έπεται ότι επειδή διδάσκει και στην ΣΣΕ γίνεται υπάλληλος τού ΥΕΑ! Έλεος, ρε φίλε, μη θέλεις να έχεις πάντα την τελευταία κουβέντα, σαν πεισματάρικο παιδάκι.

          • Έχει χώρο για απάντηση, αλλά ένας γερο-ξεκούτης, που δεν μπορεί να μάθει, παρά με δυσκολία, πώς κάνουν παραγράφους με το μαγικό ‘enter’, πώς να τούς βρει;

            “αλλα ο κ. Γριβας δεν ειναι καθηγητης σε αλλο Πανεπιστημιο”

            “Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών” (εδώ).

            “Διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και είναι τακτικός διαλέκτης στη Σχολή Εθνικής Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας” (εδώ).

  2. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πώς θα αποφεύγαμε τους εθνικούς ανταγωνισμούς σε περίπτωση που η όποια κυβέρνησή μας δεν προχωρούσε σε αυτή ή όποια άλλη διευθέτηση.

    Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω το πως οι εσ τετρακόσια που θέλει να αγοράσει η Τουρκία θα τη φέρουν σε ρήξη με τις νατοικές υποχρεώσεις της ενώ δεν θα συνέβαινε το ίδιο όταν αγοράσαμε εμείς του ες τριακόσια και επικαλεστήκαμε την Τουρκία ως αντιδρώντα σε κείνη την αγορά.

    • Δεν αγοράσαμε εμείς τους S300 (τότε), αλλά η Κύπρος. Η οποία δεν είναι στο ΝΑΤΟ και ουσιαστικά δεν αγόρασε, αλλά “προσπάθησε” να αγοράσει τους S300.

      Αυτό θα άλλαζε εντελώς το status quo στο νησι, δεδομένου ότι οι Τούρκοι θέλουν να έχουν το νησί σε μόνιμη ομηρία… ο Nicholas Burns απειλούσε τότε θεούς και δαίμονες, με αποτέλεσμα οι πύραυλοι να καταλήξουν στην Κρήτη (αν θυμάμαι καλά).

      • Τους αγοράσαμε τελικά ήηη προσπαθήσαμε;

        Την απάντηση τη δίνεις μόνος σου όμως το ζήτημα είναι άλλο, τί επιπλοκές είχε αυτή η κίνηση και πώς εμείς όλοι στο παρόν επενδύουμε στο ακριβώς ίδιο σενάριο το οποίο θα καταστήσει την Τουρκία εχθρό των ΗΠΑ..

        Προφανώς θέλω να καταδείξω τη γελοιότητά μας εάν δεν το κατάλαβες και τη γελοιότητα των παπαγάλων δημοσιολογούντων αναλόγως της γραμμής που παίρνουν όταν αναλύουν τα ζητήματα.
        Αδιαφορώ το πού βρίσκονται οι ες τριακόσια!

    • Ο,τι και να γραφεί ως απαντηση στην πρωτη ερωτηση σας θα θεωρηθει συνομωσιολογια, οπως ολες οι προβλεψεις των πασης φυσεως αναλυτων. Μια τετοια προβλεψη μπορει να γινει απο το γεγονος, (εφοσον φυσικα ισχυσει και με την δικη μας κυρωση αυτη η Συμφωνια-προσυμφωνο με τους Σκοπιανους)- αυτοι πια ως κρατος Μακεδονων -το Βορειοι ειναι φυλλον συκης-,η, αλλοι γεωπολιτικοι παικτες να ενδιαφερθουν και για τους αλλους Μακεδονες -οπως ορκισθηκασν με την Ψευδεπανασταση του Ιλιντεν το 1904 οι Πανσλαβιστες -, με το προσχημα οτι τα ανθρωπινα δικαιωματα τους καταπατωνται απο την Ελλαδα-στο βορειο τμημα της οποιας κατοικουν Μακεδονες(οχι Ελληνες), την Βουλγαρια,-στο δυτικο τμημα της οποιας (Πιριν)επισης κατοικουν Μακεδονες (οχι Βουλγαροι)και κατι λιγοι-Μακεδονες,( οχι Αλβανοι), που κατοικουν σε μια μικρη περιοχη-κοντα στις Πρεσπες- της Αλβανιας , ΟΠΟΤΕ ,η, με ψηφισματα ενσωματωσεως ,η, λογω ”καταπατησης” των ανθρωπινων δικαιωματων τους να γεννηθει -το ”φυσιολογικο” για τα διεθνη δεδομενα- ενα νεο κρατος , που θα περιλαμβανει τα εδαφη του Αρχαιου Βασιλειου της Μακεδονιας μεχρι το 335 π.Χ, που αυτο το Βασιλειο ως Ελληνικο επεκρατησε με τον Φιλιππο στη συνεχεια μεχρι της Ρωμαιοκρατιας σε ολοκληρη την Ελλαδα .
      Αποτελεσμα ;;;. Μια ΕΛΛΑΣ -απο την Θεσσαλια και κατω- και μια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , οπως ηταν και οι δυο περιοχες των Ελληνων , με τους ιδιους Θεους ,τους Ολυμπιακους αγωνες τους και τον ιδιο πολιτισμο, προ του 335 π.Χ .Δυο κρατη , που και τα δυο κρατη μαλλον θα ειναι προτεκτορατα.
      Εξ αλλου κατι αναλογο εγινε και το 1916 , οταν της ”Αμυνης τα παιδια διωξανε τον Βασιληα”και δημιουργηθηκαν τα δυο Ελληνικα κρατη των Αθηνων και της Θεσ/νικης για τις αναγκες των Βενιζελικων συμμαχων του Α’Παγκοσμιου πολεμου.
      Οι ”ντεμεκ” μεγαλοι γεωπολιτικοι παικτες τα μελετουν και τα εφαρμοζουν,οταν βρισκουν τις ευκαιριες- ορατε στην Κυπρο το 1974- .
      Ξεχνιεται η διανομη των σφαιρων επιροης με τα ποσοστα τους σε πακετο τσιγαρων στην Γιαλτα το 1945 απο τους τρεις νικητες του Ναζισμου;;;.
      Οσο για την Τουρκια αυτη εκφευγει μετα την Κεμαλικη νικη το 1922 στην Μ.Ασια της συνηθους συμπεριφορας των Δυτικων κρατων και εκμεταλλευομενη την δυνατοτητα του ελεγχου των Στενων Βοσπορου και Ελλησποντου ” χορευει στο ταψι” ΝΑΤΟ και Ρωσια και γιαυτο με την Ελλαδα μας -που αρχισε να συρρικνωνεται ηθικως και πραγματικως-, θα ασχοληθουν προσεχως οι συμμαχοι και εταιροι, λογω των υδρογοναθρακων των Αιγαιου και της Ανατολικης Μεσογειου .
      Ας αναλογισθουμε ομως, αν δεν παραχωρουσαμε την Ανατολικη Θρακη αμαχητι-και ειχαμε την μια πλευρα των Στενων- , βασει της αλλης επαισχυντης Συνθηκης των Μουδανιων του Σεπτεμβριου του 1922 , με κυβερνηση των Βενιζελοκινηματιων Γονατα, Παγκαλου και Πλαστηρα και με την στρατια του Εβρου εξω απο την Κων/πολη ,αυτοι που στην συνεχεια εκτελεσαν και τους εξι στο Γουδι και με κλεισμενα τα στοματα των εκτελεσθεντων αποτελειωσαν τον εθνικο διχασμο που ειχαν αρχισει να υφαινουν απο το 1915 και τον οποιον εκτοτε ”μπαλωνουν” -ανα 10ετια σχεδον- για να ”αλληλοσφαζομαστε” μεταφορικως και πραγματικως.
      ”Τωχει η κουτρα μας να κατεβαζει ψειρες” ,η, εχουμε δυο-τρεις Αλικιβιαδηδες πολιτικους ανα αιωνα;;;.

      • Σαν,
        γιατί να θεωρηθεί συνωμοσιολογία;

        Τί σχέση έχει η διευθέτηση αυτή με το ζήτημα των όποιων βαλκανικών εθνικισμών;
        Έτσι πως το αναλύει ο Γρίβας εννοεί πως οι σκοπιανοί πλέον διαθέτουν νομιμοποίηση σε όποια επεκτατική πολιτική τους μα και πότε σταμάτησανα να καλλιεργούν τέτοιες πολιτικές από τη στιγμή της ανεξαρτησίας τους;

        Περί του ζητήματος να παρακολουθήσεις/τε την οπτική του Σφέτα, που κάποτε ήταν σταθερός στο ιστολόγιο και τώρα τον έφαγε η μαρμάγκα…

        • Απο πότε χρονολογουνται οι μηδιζοντες -και επι χρημασι μαλιστα-(αναφερατε τον κ. Σφετα -να ηταν ο μονος- για το Σκοπιανο) στην Ελλαδα ;;;.
          Μα ως τοτε ,που ο Φιλιππος ο Μακεδων εφθασε μεχρι την Κορινθον και ο γιος του Μ.Αλεξανδρος μας πηγε ολους-πλην Λακεδαιμονιων- στην Ανατολη ,καταλυσαμε το κρατος των προαιωνιων εχθρων Περσων και φθασαμε μεχρι την Ινδια.
          Οι Σκοπιανοι οντως θα διαθετουν νομιμοποιηση πλην ειναι αδυναμοι, αλλα οπως και στην Ουκρανικη κριση αλλοι θα παιζουν τα αντιρωσικα οργανα και μπορει εμεις να λασπωθουμε απο τα βουβαλια , που θα παλαιβουν στον Βαλκανικο βαλτο για να στεριωσει,η, να μη στεριωσει νεο Βαλκανικο κρατος, με το ιστορικο ονομα Μακεδονια , που απο το 1878 το ειχαν σχεδιασει οι Σλαβοι και τωρα μαλλον θα τους προλαβουν οι αντιπαλοι τους.
          Υ.Γ Μπορει για τους δυο μας να μη θεωρηθει συνομωσιολογια ,αλλα για τους διαπραγμετευτες της Συμφωνιας και τους υποστηρικτες τους πως να το δεχθουν ως ενδεχομενο;;;. Δηλαδη δεν προβλεψαμε πως με τα ιδια τα χερια μας θα βγαλουμε τα ματια μας ;;;
          Μηπως κατι αναλογο δεν καναμε με την εσπευσμενη αποβαση στην Σμυρνη το 1919 , χωρις να υπολογισουμε οτι μπορει-σιγουρα ελεγε ο Μεταξας-να ηττηθουμε ατιμωτικα και να αναγκασθουμε να εγκαταλειψουμε προαιωνιες Ελληνικες ετιες, οπως και εγινε το 1922;;;.
          Ξεερετε ποιο ηταν το Βενιζελικο επιχειρημα-συνθημα για εκεινη την εκστρατεια . ” Η ΤΩΡΑ ,Η ΠΟΤΕ”.
          Σας θυμιζει κατι απο το σημερα;;;.

      • Σε παραπέμπω παράπανω, στο δεύτερο σχόλιό μου..

        Προς όλους τους συνομιλητές:

        Το ζήτημα είναι να μεταφέρουμε την όποια πληροφορία ως παπαγάλοι ή να αναλύσουμε τα γεγονότα;
        Δηλαδή τώρα γίνεται ήρωας ο σούπερ φιλοδυτικός Κληρίδης και προδότης ο σουπερ κκες Σημίτης;
        Ή όπως έγινε με τον σουπερ δυτικό προδότη Αναστασιάδη και τον σουπερ ήρωα Παπαδόπουλο και αργότερα ο πρώτος ψηφίστηκε ως πρόεδρός της Κύπρου και μάλιστα σε κατάσταση κρίσης;

        Να σοβαρευτούμε λέω!

        • Το ζήτημα είναι να πληροφορηθούμε και όχι να επιβάλουμε την όποια άποψή μας. Οι περιπτώσεις Ελλάδος Τουρκίας είναι διαφορετικές. Οι ΗΠΑ διαφωνούν με την αγορά των S-400 από την Τουρκία, ενώ συμφωνούσαν (για να ικανοποιήσουν την Τουρκία) με την αγορά των S-300 από την Ελλάδα, αντί τής Κύπρου. Τι δεν καταλαβαίνεις;

          • Από πού προκύπτεί πως οι ΗΠΑ συμφωνούσαν με την αγορά των πυραύλων και όποιων άλλων οπλικών συστημάτων από τη Ρωσία;

          • “ενώ συμφωνούσαν (για να ικανοποιήσουν την Τουρκία) με την αγορά των S-300 από την Ελλάδα, αντί τής Κύπρου”

  3. Παρεμπιπτόντως, άριστη ανάλυση από τον κ. Γρίβα – αλιεύω 2 σημεία….

    1. Νέο & πλήρες γεωστρατηγικό μέγεθος, η “Βόρεια” Μακεδονία (γκουχ, γκουχ)
    2. Η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει αυτό.

    Πράγματι, αλλά μιλάμε για κολλημένα πουλητάρια κνίτες, που περίμεναν για μια τέτοια ευκαιρία όλο τον 20ό αιώνα… και η πανέξυπνη η ελληναρία, τους την πρόσφερε απλόχερα.

  4. Δεν εχω χωρο για απαντηση στον κ. Επισκεπτη, αλλα ο κ. Γριβας δεν ειναι καθηγητης σε αλλο Πανεπιστημιο , αλλα -οπως και ο ιδιος γραφει για τον εαυτο του-” ειναι αναπληρωτης καθηγητης Γεωπολιτικης στην Σ.Σ.Ε (Στρατιωτικη Σχολη Ευελπιδων)” και φανταζομαι εκει οτι, δεν προσλαμβανεται με κληρωση εν αγνοια του Υπουργειου Εθνικης Αμυνης (ΥΠ.ΕΘ.Α και οχι Υ.Ε.Α ,που σημαινει υποψηφιος εφεδρος αξιωματικος).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα