Το λανθασμένο επιχείρημα του ΥπΕξ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ν. Λυγερός

Όταν οι ελληνικές εταιρείες εξηγούν στην κυβέρνηση ότι θα χάσουν το brand name Μακεδονία αν κυρωθεί το Προσύμφωνο που υπέγραψαν οι αρχηγοί της ομάδας διαπραγμάτευσης, ο ΥπΕξ δίνει ως απάντηση το εξής λανθασμένο επιχείρημα: τα Σκόπια που ονομάζονται τώρα Μακεδονία, θα ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία και κατά συνέπεια αυτό αποτελεί μια επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας και κατά συνέπεια της κυβέρνησης. Μόνο που εσκεμμένα παραλείπει να διευκρινίσει ένα σημείο που αλλάζει τα πάντα. Η Ελλάδα ποτέ δεν αποδέχτηκε την ονομασία Μακεδονία για τα Σκόπια έτσι ώστε τα νέα δεδομένα να αποτελούν μια καλυτέρευση των προηγουμένων. Τα Σκόπια σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά στα Ηνωμένα Έθνη και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναγνωρίζονται αποκλειστικά με την ορολογία FYROM. Έτσι η πραγματική αλλαγή είναι από FYROM να γίνει Βόρεια Μακεδονία, πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο για τις αξίες μας. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι από το παράνομο Μακεδονία, με την κυρωμένη Συμφωνία θα περάσουμε στο νόμιμο Βόρεια Μακεδονία. Συνεπώς έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες αφού από την αποκλειστική χρήση σε νομικό επίπεδο της λέξης Μακεδονίας, δηλαδή του brand name. Η Συμφωνία αν επικυρωθεί θα παράγει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για τα προϊόντα και τις εταιρείες μας. Διότι επίσημα η Ελλάδα θα αποδέχεται σε αυτή την περίπτωση ότι η FYROM θα έχει δικαιώματα «μακεδονικά» και θα μπορεί να ζητά μέσω προσφυγών και απελευθέρωση από την αποκλειστικότητα των ελληνικών εταιρειών.

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με ποσα τετοια τηλεγραφικης μορφης -μαλιστα- μηνυματα θα ”ανοιξουν τα ματια τους ” οι υποστηριζοντες την υπογραφεισα Συμφωνια με τα Σκοπια, οταν μαλιστα εκπροσωπουν και το αρμοδιο για τις εξωτερικες υποθεσεις μας Υπουργειο, που σιγουρα χανει την εγκυροτητα του οταν δεν απαντα στις ευλογες ανησυχιες του οχι τυχαιου Ελληνος πανεπιστημιακου κ. Νικου Λυγερου.
    Ενταξει, ας μη ανοιξει διαλογο το ΥΠΕΞ μαζι του,αλλα ας αναθεσει την αντικρουση-διαλυση του συγκεκριμενου -σημερα- προβληματισμου του στην ομαδα των πανεπιστημιακων ,- τα ονοματα των οποιων μας τα γνωσατοποιησε- ,για να απαντησουν αυτοι στον κ. Λυγερο.
    Να ζητουσαμε απο την Δημοσια τηλεοραση να καλεσει τον κ. Λυγερο -για να τον ”ανακρινει” και να ενημερωθει και ο Ελληνικος λαος και κυριως οι επιχειρηματιες για την πραγματικοτητα και την εγκαιρη προετοιμασια τους προς κατοχυρωση των Μακεδονικων επωνυμιων των προιοντων τους -ειναι βεβαιο οτι δεν θα συμβει.
    Τι απομενει. Να πιστευουν οι ενδιαφερομενοι επιχειρηματιες και ολοι οι Ελληνες και κυριως ολοι οι Μακεδονες,- οπου γης- τον κ. Νικο Λυγερο -με το κοφτερο μυαλο- και να τον ανακηρυξουν ολες οι πρωτευουσες των Νομων των τριων Περιφερειων της Μακεδονιας μας επιτιμο δημοτη τους -το ολιγωτερο- και γιατι οχι να τον εκλεξουν οι Θεσσαλονικεις Δημαρχο τους ,με την υποστηριξη ολων των κομματων , πλην των ΣυριζΑνΕλ της πολεως τους -που ηταν ειναι και θα ειναι πρωτευουσα πολη ολων των Μακεδονων.
    Θετω πρωτος την υπογραφη μου στην εκκληση στον ιδιο να δεχθει να δωσει υποψηφιοτητα Δημαρχου στην Θεσσαλονικη μας και σε ολα τα κομματα -πλην των προαναφερθεντων δυο- για στηριξη του, και θα εξασφαλισει σιγουρα ποσοστο ανω του 85% .
    Για τον κ. Μπουταρη θα μιλαμε τωρα;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα