Ψυχρολουσία στο Eurogroup: Η Γερμανία ζήτησε ισοδύναμα για το ΦΠΑ στα νησιά!

13/7/18 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 217 εμφανίσεις
ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες, που ήθελαν τον Επίτροπο Μοσκοβισί να «χαϊδεύει» τα αυτιά της κυβέρνησης στο θέμα των συντάξεων, καθώς το Eurogroup, ο ESM και πολύ περισσότερο το Βερολίνο, «τράβηξαν» τα αυτιά του Ε. Τσακαλώτου τόσο ως προς το θέμα των συντάξεων όσο και ως προς τη μονομερή αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Κατ’ αρχάς στο θέμα των συντάξεων, με φόντο τους χρησμούς Μοσκοβισί και το «κλείσιμο» του ματιού στο ενδεχόμενο αναστολής των περικοπών, ο επικεφαλής του Eurogroup- με ομολογουμένως μεγάλη δυσκολία αφού κι ο ίδιος έκανε την Πυθία- μετέφερε το μήνυμα των υπουργών προς την Αθήνα: «Το επόμενο στάδιο είναι σημαντικό για να χτίσει η Ελλάδα αξιοπιστία. Είναι σημαντικό να μείνει στις δεσμεύσεις της για να μην πληγεί η αξιοπιστία. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα», σημείωσε ο Μ. Σεντένο, για να… σιγοντάρει ο Κ. Ρέγκλινγκ που έχει το… πορτοφόλι: «Δόθηκε κάποια δέσμευση από τις ελληνικές Αρχές. Για μένα αυτή η δέσμευση ισχύει».

Αυτό δεν ήταν, όμως, το μόνο μήνυμα στο κατά τα άλλα πανηγυρικό κλίμα, που επιχείρησε να δώσει κυρίως ο Επίτροπος Μοσκοβισί. Από τις δηλώσεις των αξιωματούχων προέκυψε ότι η Γερμανία ήγειρε επιφυλάξεις για την εκταμίευση των 15 δις ευρώ, λόγω της αναβολής κατά ένα 6μηνο στην αύξηση του ΦΠΑ στα τελευταία νησιά του Αιγαίου! Όπως παραδέχθηκε ο Μ. Σεντένο, η Γερμανία ήρε τις επιφυλάξεις της μόνο όταν η ελληνική πλευρά- δηλαδή ο Ε. Τσακαλώτος- δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει το ΦΠΑ στο τέλος του χρόνου, αλλά ότι θα βρει ισοδύναμα για τα 28 εκατ. ευρώ που κοστίζει αυτή η αναβολή!!!

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αφού τελικά οι υπουργοί άναψαν πράσινο φως, συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι αυτά τα 28 εκατ. δεν είναι τίποτα μπροστά στο 3,5% πλεόνασμα. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση πήρε πολύ αυστηρό και συγκεκριμένο μήνυμα πριν φτάσει στον τερματισμό, ενώ η δόση- λόγω των εμπλοκών που προκάλεσε το θέμα του ΦΠΑ- θα εκταμιευθεί στις αρχές Αυγούστου.

Πηγή: Ψυχρολουσία στο Eurogroup: Η Γερμανία ζήτησε ισοδύναμα για το ΦΠΑ στα νησιά! | iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

( 1 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1

  ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
  Συνταξιούχε, Άνεργε, ΑΜΕΑ, Απόδημε Έλληνα και Εργαζόμενε:
  Έλα να δουλέψουμε μαζί για να σταματήσουμε την καταστροφή της πατρίδας μας από την Νέα Κατοχή.
  Γίνε μέλος του δικού σου πατριωτικού κόμματος: ΚΙΝΗ.Σ.Α. (Κίνημα Συνταξιούχων και Ανέργων) συμπληρώνοντας την αίτησή σου με κλικ στο ιντερνέτ:
  https://www.kinisa.gr/page-33.html
  για να συμβάλεις στους πρωταρχικούς μας στόχους:
  1) Ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και κυριαρχίας με Εθνικό Νόμισμα και δικά μας όπλα.
  2) Κατάργηση των μνημονιακών περικοπών και εισφορών που μας φτωχοποιούν μέχρι πείνας.
  3) Προώθηση της οικονομικής και τεχνολογικής μας ανάπτυξης για την μεγαλύτερη δυνατή αυτάρκεια.
  4) Διάσωση όλων των δημόσιων αγαθών και όλης της δημόσιας περιουσίας μας από τα νύχια των σκληρών διεθνών τοκογλύφων και αρπακτικών ΠΡΙΝ
  ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ.
  5) Εσωτερική και Εξωτερική ασφάλεια με διαφύλαξη της Εθνικής μας ομοιογένειας και ομοψυχίας.
  6) Διεκδίκηση όλων των πολεμικών αποζημιώσεων από όλους τους ξένους εισβολείς που μας επιτέθηκαν.
  7) Επιστροφή των ξενιτεμένων νέων μας για να δουλέψουν στην Πατρίδα μαζί με τους συνταξιούχους.
  Διάβασε Περισσότερα στο http://www.kinisa.gr

  Ιωάννης Κόντος
  Ομότιμος Καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης ΕΚΠΑ
  Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΙΝΗ.Σ.Α.

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  18/3/19 | (1 σχόλια)
  ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ* 17.03.2019 : 21:27 Είναι ευτύχημα που για όλους τους Eλληνες υπάρχουν δύο σταθερές πεποιθήσεις που μας βοηθούν να στεκόμαστε όρθιοι σε αυτές τις ζοφερές εποχές της κρίσης. Πρώτον, η πεποίθηση ότι μας ψεκάζουν οι εξωγήινοι και, δεύτερον, ότι ο ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας