Όχι στον σκοταδισμό και τον αντισημιτισμό

11/7/18 | 1 σχόλια | 0 απαντήσεις | 720 εμφανίσεις

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Η “Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;” καταδικάζει το νέο  βανδαλισμό εις βάρος μνημείου στον χώρο του ΑΠΘ, το οποίο υπενθυμίζει την μακραίωνη παρουσία του ισραηλιτικού πληθυσμού στην Θεσσαλονίκη και την βία με την οποία ξεριζώθηκε από την ανθρωποφάγα ναζιστική μισαλλοδοξία και απανθρωπία.

Ο νέος βανδαλισμός στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε -διόλου τυχαία- τις μέρες κατά τις οποίες η Θεσσαλονίκη ενθυμείται την μαύρη επέτειο της συγκέντρωσης των Ισραηλιτών της πόλης στην πλατεία Ελευθερίας το 1942 και την επιχείρηση εξευτελισμού και απανθρώπισής τους από τους Γερμανούς Ναζί, που τελικώς οδήγησε τους συμπολίτες μας στα κρεματόρια και στον αφανισμό.

Η “Κίνηση” θεωρεί ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στην ιστορική λήθη είναι αγώνας για την δημοκρατία, την ελευθερία και την πρόοδο της Θεσσαλονίκης, συγχρόνως είναι ένας  διαρκής αγώνας για την μύηση των πολιτών της και, κυρίως, της νέας γενιά της, στα πανανθρώπινα ιδανικά της ανεκτικότητας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης των ανθρώπων.

Η “Κίνηση: Ποια πόλη μας αξίζει;» δηλώνει δημοσίως ότι ο αγώνας ενάντια στο φαινόμενο του αντισημιτισμού, αποτελεί σταθερό προσανατολισμό της στην κατεύθυνση μιας Θεσσαλονίκης, δημοκρατικής χωρίς μισαλλοδοξία, ανεκτικής με διαθρησκευτική συνεργασία, κοσμοπολίτικης με έμφαση στα ιδιαίτερα ιστορικά χαρακτηριστικά της.

Η “Κίνηση:Ποια πόλη μας αξίζει;” καλεί την χριστιανορθόδοξη μητρόπολη Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο να καταδικάσει από τον άμβωνα όλες τις σκοταδιστικές εκδηλώσεις αντισημιτισμού, οι οποίες γίνονται υπό χριστιανοθρησκευτικό μανδύα -όπως φαίνεται από τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι στον χώρο του ΑΠΘ- και να αποστασιοποιηθεί ρητά και κατηγορηματικά από τις αντισημιτικές πρακτικές περιθωριακών παραφασιστικών και φασιστικών οργανώσεων.

 

 

Category: Ειδησεις

( 1 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Χρήστος says:

  Με τόσο φανατισμό που έχει η περίοδος όλα μα ς φαίνονται εχθρικά και οι εύκολοι και γρήγοροι εχθροί είναι οι Εβραίοι.
  Τους έχουμε σε πρώτη ζήτηση ανοησίας.

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  20/4/19 | (1 σχόλια)
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ  19.04.2019 : 21:05 Οχι ότι περίμενα να το δω σε έγγραφο της ΕΥΠ, με την υπογραφή του διοικητή της από κάτω, για να πεισθώ ότι το περιβόητο σχέδιο «Πυθία», για τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή του Ακάματου, ήταν ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας