Οι δημοσκοπήσεις εκνευρίζουν το Μαξίμου: Φθορά λόγω Σκοπιανού -Ποντάρουν σε συντάξεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

 

Μαξίμου: Στις 5 μονάδες η διαφορά 

Στο Μέγαρο Μαξίμου μελετούν τα ποιοτικά στοιχεία όλων των εταιρειών, καταγράφουν τις γκρίζες ζώνες και συγκρίνουν το ποσοστό της διαφοράς. Η εκτίμησή τους είναι ότι η διαφορά των δύο κομμάτων δεν ξεπερνά τις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida αυτό που τους προβληματίζει περισσότερο- ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δημόσια το υποβαθμίζουν- είναι ότι υπάρχει πολιτικό κόστος λόγω Μακεδονικού.
Την εικόνα, που θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν με καλές ειδήσεις από την πορεία της οικονομίας, με ορόσημο την 21η Αυγούστου που λήγει το Πρόγραμμα.

Αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις

Στο πίσω μέρος του μυαλού τους, τέλος, έχουν την εμπειρία του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις συζητήσεις άλλωστε συνομιλητές του πρωθυπουργού στέκονται στο ότι οι δημοσκόποι έδιναν σχεδόν ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και το αποτέλεσμα τότε ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει πρώτο κόμμα με 7 μονάδες διαφορά ( 34,2% έναντι 27,5% της ΝΔ).

Ζορισμένοι οι βουλευτές – Τονωτικές ενέσεις Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που εκλέγονται στη Βόρεια Ελλάδα, υφίστανται ήδη τις συνέπειες της συμφωνίας. Τα μηνύματα που εισπράττουν στις περιφέρειές τους δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του κόσμου έχει δυσαρεστηθεί.

Τονωτικές ενέσεις θα επιχειρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, όπου και θα μιλήσει στις 7μμ.

«Στη Μακεδονία θα έχουμε πτώση, δεν θα είναι εύκολο» παραδέχονται στις κατ’ιδίαν συνομιλίες τους οι βουλευτές και δεν λείπουν και οι φωνές εκείνες (αν και μεμονωμένες) που λένε ότι όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας για τη συμφωνία στη Βουλή η πρόταση Καμμένου να ψηφιστεί με 180 βουλευτές θα ήταν καλοδεχούμενη.

Ποντάρει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας

Σ’ αυτό το κλίμα, η προεργασία με ορίζοντα την παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ έχει ήδη ξεκινήσει.
Οι κυβερνητικοί ανάβουν στο φουλ τις μηχανές, καθώς η φετινή Έκθεση θεωρείται κομβικό σημείο για να μπορέσει η κυβέρνηση να πάρει τα πάνω της.

Η αναστολή των περικοπών στις συντάξεις, οι φοροελαφρύνσεις 700 εκατ. για το 2019 και 1,5 δις για το 2020, οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι μερικά από τα μέτρα που θα δώσουν τη δυνατότητα για ένα θετικό αφήγημα διευκολύνοντας το Μαξίμου. «Με την έξοδο από το πρόγραμμα και τα πρώτα θετικά μέτρα, θα το γυρίσουμε», λένε πολιτικά στελέχη.

Στο Μαξίμου πιστεύουν πως η διαφορά με τη ΝΔ είναι μικρότερη / Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 iefimerida.gr

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών

    Το πιο ακραίο παράδειγμα αναφοράς για την παλινόρθωση του κανιβαλικού οικονομισμού.

    Αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί π/θ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Τώρα προφανέστατα θα εκλεγεί εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κατάστασης ωμού κομματισμού και ακραίας αναπαραγωγής κοινωνικών ανισοτήταν (παρά τα περί του αντιθέτου θρυλλούμενα πο προπαγανδιστικά αναπαράγει η κυβέρνηση) και πρωτοφανούς αδικίας σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής/θεσμικής και κοινωνικής, οικονομικής ζωής.

    Ένας λόγος που τους προμοτάρουν έξωθεν είναι ακριβώς επειδή η παρούσα κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία μειονεξίας και κανιβαλικής λογικής και αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία επιβολής των πιο σκληρών πρακτικών (υπερταμείο αποικιοκρατίας, πληθυσμιοποίηση της ΕΕ και αποδόμησης των εθνικών ταυτοτήτων, οπισθοδρόμηση κεκτημένων του συνταγματικού κράτους και πάει λέγοντας).

    Πραγματικοί πολιτικοί εφιάλτες.
    Αν είχαν απέναντι μια αξ. αντιπολίτευση της προκοπής ήδη από το 2017 θα ήταν παρελθόν για τον τόπο.

    Τώρα απλώς θα χάσουν καμιά δεκαριά μονάδες διαφορά και απλώς αγωνιούν να εξασφαλίσουν ρόλους για την επόμενη μέρα με πρακτικές κομματισμού και αναπαραγωγής ανισοτήτων ειδικά απέναντι σε όσους δεν είναι κομματικά εγκάθετοι ή τους ασκούν κριτική.

    Μακάρι να ξεσουμπιστούν …χθες αν και δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια ορατή ποιοτική εναλλακτική πρόταση εξουσίας πλην εξαιρέσεων βλ. τύπου Καρκατσούλης αλλά ως εκεί.

    • Δεν έχει σημασία αν είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών (που είναι, hands down που λένε).

      Σημασία έχει η πάστα των ανθρώπων που τους δίνει ένα 25% στις δημοσκοπήσεις. Μετά από όλα όσα έγιναν, η ελληναρία με ένα πεντακοσάρικο τα Χριστούγεννα, χαλαρά θα ξαναψηφίσει τους κατσαπλιάδες του Σύριζα.

      Αυτοί λοιπόν μας αξίζουν (ένθεν & ένθεν).

      • Αυτό το 25% ήτοι το 1/4 σχετικά και σε απόλυτους αριθμούς (επί το σύνολο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους) ούτε καν 1/5 μας καταδυναστεύει με τις επιλογές του ήδη από τον Σεπτέμβριο του ’15.

        Δεν συμφωνώ ωστόσο ότι βάσει αυτών θα κριθεί ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.
        Αυτοί πολύ ορθά αναφέρεις πως σκέφτονται όπως σκέφτονται.
        Το πρόβλημα είναι η ανυπαρξία λύσεων που θα υπερφαλάγγιζαν τις επιλογές αυτού του ενός πέμπτου της ελληνικής κοινωνίας.

        Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.

        Ότι πρέπει να επιλέξουμε αν θέλουμε να καταστραφούμε με αργό ή με ραγδαίο και ριζικό τρόπο.

        Αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα είχε χώρο έκφρασης που να μπορεί να υπερβεί αυτές τις εφιαλτικές επιλογές κάποιων άλλων, δεν θα συζητούσαμε καν σήμερα για αυτό τον πολιτικό βόρβορο που μας καταταλαιπωρεί.
        Γιατί θα υπήρχε έστβ εναλλακτική.

        Και από το 2015 και μετά κατ’ εμέ εκείνες οι δυνάμεις που ορίζουν τις πολιτικές “επιλογές” μας στέρησαν ακόμα και από αυτή την “πολυτέλεια” της διαφορετικής επιλογής που ίσχυε μέρρι πρότινος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα