Ανατροπή τώρα, πριν τις επικίνδυνες εξελίξεις.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία. Όσο ισχυροί και αν εμφανίζονται να είναι οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό των Σκοπίων, τα προβλεπόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν…

 Η συμφωνία θα κυρωθεί με βάση τον «οδικό χάρτη» που απεδέχθησαν και οδήγησε στην «συμφωνία των Πρεσπών»… Και η ώρα που θα αναλάβουν δράση οι ισχυροί εθνικισμοί, οι οποίοι βρίσκονται σε υποβόσκουσα σύγκρουση στη Βαλκανική, δεν πρόκειται να αργήσει.

Η υπογραφή του κ. Κοτζιά, δεν αποκατέστησε καμία «κλονισμένη κανονικότητα», και προφανώς δεν συνέβαλε στην αποκατάσταση καμιάς «διαταραγμένης ισορροπίας»που αποτιμάται προσχηματικά σε ορίζοντα εικοσιπενταετίας.

Η υπογραφή του κ. Κοτζιά, επιχειρεί να προσδώσει διεθνή νομιμότητα σε μια στρεβλή εκδοχή της ιστορίας, η οποία επίσημα βρίσκεται σε ισχύ τα τελευταία 120 χρόνια. Και με αυτή του την πράξη, επαναφέρει το δυναμικό περιβάλλον της Βαλκανικής, στην προ των γεγονότων του Ίλιντεν εκρηκτική δεκαετία.

Πρόκειται για μια ενέργεια που ισοδυναμεί με βιασμό της ίδιας της ροής της ιστορίας… Για πράξη εχθρική – υπονομευτική σε βάρος όλων των λαών της Βαλκανικής… Για ενέργεια που ναρκοθετεί ευθέως τη σταθερότητα, και ενεργοποιεί κανόνες γενικευμένης αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.

  • Σε αυτό ακριβώς συνίσταται, ο ύποπτος και πολλαπλά επικίνδυνος ρόλος του κ. Κοτζιά, και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η υπογραφή του κ. Κοτζιά, όχι μονάχα δεν συνέβαλε στην εξομάλυνση μιας εκκρεμότηταςστις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά αντιθέτως είναι μια υπογραφή εθνικής μειοδοσίας με την οποία μετέτρεψε το κατασκευασμένο υπαρξιακό πρόβλημα του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο ήταν ΜΟΝΟ δικό του πρόβλημα, σε πραγματικό πρόβλημα για τη χώρα μας, αναβαθμισμένο ποιοτικά, ισχυροποιημένο θεσμικά, οχυρωμένο με στοιχεία που επιδιώκουν να του δώσουν υπόσταση με αναγωγές διεθνούς δικαίου. Και όλα αυτά κατά τρόπον που ναρκοθετούν πλέον και το ίδιο το αδιαπραγμάτευτο της εδαφικής μας ακεραιότητας.

  • Σε αυτό ακριβώς συνίσταται και ο αντεθνικός ρόλος του κ. Κοτζιά, στο πλαίσιο της επικίνδυνης «εργολαβίας» που του έχει ανατεθεί και την οποία πασχίζει να φέρει σε πέρας το ταχύτερο δυνατόν, αδιαφορώντας προκλητικά για το βαρύτατο εθνικό τίμημα.

Οι Ευρωνατοϊκοί φίλοι μας πίεσαν για να υπάρξει ΑΥΤΗ η λύση ΚΑΙ ΟΧΙ οποιαδήποτε λύση. Και ο πολλά βαρύς κ. Κοτζιάς, υποχώρησε και ενέδωσε, ακριβώς σε αυτό που δεν έπρεπε στο όνομα καμίας σκοπιμότητας να ενδώσει. (Αυτός είναι και ο λόγος που οι Αμερικανοί ανησυχούν για την πιθανότητα άμεσης ανατροπής αυτής της κυβέρνησης, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της “συμφωνίας των Πρεσπών”).

Έτσι… Ένα πρόβλημα το οποίο μέχρι τώρα το είχαν τα Σκόπια ΚΑΙ ΜΟΝΟ τα Σκόπια, με την απαράδεκτη υπογραφή του κ. Κοτζιά, έγινε πρόβλημα της Ελλάδας ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Βαλκανικής, και μάλιστα με την πιο επικίνδυνη εκδοχή που θα μπορούσε να έχει σε βάθος δεκαετιών.

Μετά την 17η Ιουνίου, οι εξελίξεις επιταχύνονται δραματικά. Οι αφορισμοί και το ανάθεμα στην κυβέρνηση των ανδρεικέλων, εκτονώνει την οργή αλλά δεν συνιστά λύση. Η πληγή που άνοιξαν στη Βαλκανική, απειλεί με ακρωτηριασμούς και πολύ επικίνδυνες όσο και απρόβλεπτες εξελίξεις.

  • Η υπογραφή του Κοτζιά, ενεργοποίησε μια επικίνδυνη γεωπολιτική άβυσσο, που θα καταπιεί ανθρώπινες ζωές… Θα ποτιστεί με πολύ αίμα…

Αυτή η πληγή αν δεν κλείσει τώρα… Θα ολοκληρώσει τον κύκλο της μ έναν τρόπο δραματικό… Κι αυτό που θα αφήσει πίσω της, θα είναι το τέρας που εκκολάπτεται για περισσότερο από έναν αιώνα.

Κι αυτή είναι μια εξέλιξη, που δεν πρέπει να την επιτρέψουμε, στο όνομα καμιάς ανοχής, και δεν υπάρχει κανένα πολιτικό αντιστάθμισμα επαρκές για να την ισοσκελίσει.

Τα ανδρείκελα πρέπει να ανατραπούν ΤΩΡΑ… Και μαζί μ αυτά, να πεταχτεί οριστικά στα σκουπίδια το έκτρωμα των Πρεσπών. Είναι η μοναδική απάντηση την οποία οφείλει να δώσει συσπειρωμένη η Ελληνική κοινωνία, σε ολόκληρη τη Διεθνή κοινότητα, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά της να μην αποδεχτεί κανένα νομικοπολιτικό τετελεσμένο, που θα βιάζει την ιστορική και πολιτισμική της παρακαταθήκη.

Ο πολιτικός αγώνας του λαού μας, πρέπει να δυναμώσει ΤΩΡΑ… Και ενισχυμένος πολιτικός αγώνας, δεν σημαίνει συναγωνισμός κραυγών, ύβρεων, αλαλαγμών, αφορισμών και πανηγυρτζίδικων πολιτικών συνθημάτων.

Ενισχυμένος πολιτικός αγώνας, είναι αυτός που θέτει με συνολικό και ασυμβίβαστο τρόπο το αίτημα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ… Είναι ο αγώνας που θέτει το συνολικό πρόβλημα τηςΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, οριοθετώντας το στίγμα μιας διαφορετικής πορείας για τον τόπο… Είναι αυτός που αποσαφηνίζει ότι τα σύνορα στη Βαλκανική είναι αδιαπραγμάτευτα, γι’ αυτό και είναι εξίσου αδιαπραγμάτευτη η πραγματική ιστορία των λαών που την συναπαρτίζουν και ο απόλυτος σεβασμός σε αυτήν.

Αν η επικίνδυνη γεωπολιτική άβυσσος που άνοιξε η πολλαπλά ύποπτη και παντελώς απαράδεκτη τακτική Κοτζιά, δεν κλείσει τώρα και κυρίως αν δεν κλείσει με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο, θα εξελιχθεί σε επικίνδυνη νεοπλασία στο πλαίσιο των Ελληνοαλβανικών σχέσεων, και σε επιθετικό καρκίνωμα στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στη Θράκη.

Οι επιλογές που έχουμε δεν είναι πολλές. Οι καθημερινές εκδηλώσεις αντίστασης, πρέπει να μετατραπούν σε πραγματικό χείμαρρο πολιτικής ανατροπής… Σε έναν αγώνα έντιμο, διαρκή, στοχευμένο, ασυμβίβαστο, υποδειγματικό, ικανό να αποδείξει στην Υφήλιο πως ένας αποφασισμένος λαός γράφει Ιστορία, με οδηγό την αγάπη για την πατρίδα του, και καταλύτη το σεβασμό στην πολιτισμική και την ιστορική του παρακαταθήκη.

Σε αυτόν τον αγώνα, προφανώς και δεν χωρούν οι τσαρλατανισμοί και οι κάθε λογής γραφικότητες. Είναι αγώνας για την πατρίδα μας, για την Δημοκρατία και την Ειρήνη, και για να είναι υποδειγματικός, δεν μπορεί να είναι ανεκτικός στη νοσηρότητα, και στην πολιτική εμπάθεια ανεγκέφαλων και γραφικών καρικατούρων.

Η “ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ” δείχνει το δρόμο και τη βάση της πολιτικής ενότητας που θα δημιουργήσει τους όρους της πραγματικής πολιτικής ανατροπής. Δείχνει το δρόμο για την συγκρότηση του πολιτικού ΕΑΜ, που θα ενδυναμώσει το νέο ΕΑΜ μέσα στην κοινωνία. Οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ΚΑΙ απόλυτοι… Σε αυτό τον αγώνα…

  • Προσωπικά πολιτικά μαγαζιά…
  • Πολιτικές συμπεριφορές που αποπροσανατολίζουν…
  • Υπογραφές που υποβαθμίζουν την πολιτική πάλη σε απλό εκλογικό σχεδιασμό παλαιάς κοπής…
  • Δημοψηφίσματα που παγιδεύουν…
  • Και ανοχή σε κάθε λογής πολιτικές καρικατούρες, που αποπροσανατολίζουν το λαό και διασφαλίζουν με την ανεξέλεγκτη δράση τους  χρόνο στους μειοδότες, προκειμένου να οχυρώσουν την κατάπτυστη πράξη τους…

Είναι πρακτικές που δεν συνιστούν απλά απερίσκεπτη διαχείριση… Συνιστούν στάση αντικειμενικής πλέον συνενοχής, σε ένα έγκλημα με μη ανατρέψιμες προεκτάσεις.

Τώρα όλοι ξέρουν η οφείλουν να ξέρουν το ρόλο που τους έχει ανατεθεί από την ίδια την ιστορία. Σε καμιά μεταμέλεια πλέον δεν αφήνουν ζωτικό χώρο οι ίδιες οι εξελίξεις.

Αν αυτή η μάχη χαθεί τώρα… Τότε δεν θα υπάρξει χώρος για το ακαταλόγιστο, σε κανέναν από τους συνενόχους σ αυτή τη βρώμικη υπόθεση.

Τόσο απλά… Τόσο ξεκάθαρα… Αλλά και τόσο απόλυτα… Όπως αξίζει άλλωστε να λέγονται οι αλήθειες, στις κρίσιμες καμπές της ιστορίας.

 

 

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν δεν διεξαχθούν 2 μαζικότατα συλλαλητήρια ανά εβδομάδα εντός Ιουλίου στο Σύνταγμα, αν δεν παραιτηθούν βουλευτές της αντιπολίτευσης (είναι αστείο το επιχείρημα της κάλυψης των εδρών, ποιοι θα είχαν το θράσος να καταδεχθούν να υποκαταστήσουν τους παραιτηθέντες;) δεν θα αλλάξει τίποτα.
    Ήδη έχουν δημιουργήσει παράθυρο τετελεσμένων οι κυβερνώντες.

  2. Μέχρι χθες, μπορούσε η Ελλάδα να βάλει βέτο στην πρόσκληση τού ΝΑΤΟ στα Σκόπια. Δεν το έκανε και τώρα προσκλήθηκαν. Το παραμύθι τελείωσε. Η Ελλάδα, ασχέτως με το αν το κοινοβούλιό της εγκρίνει ή όχι την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα ερωτηθεί για τίποτε πια από το ΝΑΤΟ.

    Τώρα μπορεί να ανακόψει μόνον την ευρωπαϊκή ένταξη τήε γείτονος, αν δεν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις.

    “Όσο ισχυροί και αν εμφανίζονται να είναι οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό των Σκοπίων, τα προβλεπόμενα βήματα θα ολοκληρωθούν…”

    Συμφωνώ.

    “Τα ανδρείκελα πρέπει να ανατραπούν ΤΩΡΑ…”

    Πώς;

    Συμφωνώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα