Η ΝΔ του Κυριάκου σαν τρελό φορτηγό

7/7/18 | 4 σχόλια | 0 απαντήσεις | 401 εμφανίσεις

Η άκαμπτη αντιπολιτευτική συμπεριφορά του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, θυμίζει ένα φορτηγό με σανιδωμένο το γκάζι και κολλημένο το τιμόνι, να τρέχει ασυγκράτητο. Ούτε να φρενάρει μπορεί, ούτε και να στρίψει. Επένδυσαν όλο το κεφάλαιο τους στο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα ήταν μικρή παρένθεση, στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και στην εξαφάνιση της Αριστεράς, ως ανίκανης να κυβερνήσει κανονική χώρα. Φρόντισαν, μάλιστα, να αφήσουν ανολοκλήρωτο το δεύτερο μνημόνιο και τα ταμεία άδεια.

Η ενέργεια αυτή κόστισε τα capital controls. Κάθε μέρα όλοι σχεδόν οι πολίτες στην ουρά για να λάβουν το όριο των 60ευρώ! Και όμως. Ποιος να φανταζόταν ότι μετά από λίγο στο δημοψήφισμα, αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες των συστημικών δυνάμεων της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ, όχι μόνο δεν τρόμαξαν τον ελληνικό λαό, αλλά τον θύμωσαν. Ποιος να πίστευε ότι το 61,3% των πολιτών στις συγκεκριμένες συνθήκες θα έλεγε όχι στον εκβιασμό;

Και από τότε, η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, έχει κολλήσει στην ίδια κασέτα. Μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 4 Ιουλίου δήλωσε: «Αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία. Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, και μόνη λύση οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν».

Αυτή είναι δήλωση, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, τη συμφωνία για το χρέος, τη συμφωνία για το «μακεδονικό ζήτημα»; Αυτή θα είναι μέχρι να γίνουν εκλογές η απάντηση για ότι συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο σήμερα; Το δογματικού χαρακτήρα αφήγημα, για ένα μικρό κόμμα όπως για παράδειγμα το ΚΚΕ, δεν έχει καμία σημασία αφού στο κόμμα αυτό δεν ενδιαφέρονται να βρουν λύσεις. Για ένα φιλελεύθερο μεγάλο κόμμα, πυλώνα του κοινοβουλευτικού συστήματος, αυτός ο δογματισμός, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

Σανίδα σωτηρίας η περικοπή των συντάξεων

Και είναι σοβαρό, διότι έχει ποντάρει στην αποτυχία των άλλων που δεν έρχεται. Και καθώς δεν έρχεται δημιουργεί, πανικό και υστερία. Αναπάντητο το ερώτημα. Πως θα κερδίσουμε τις εκλογές, αν ο Τσίπρας καταφέρει και τελικά δεν μειωθούν οι συντάξεις; Το σκέφτηκε και ο κύριος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης και εγκάλεσε δημοσίως τον επίτροπο Μοσκοβισί ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη χρειαστεί να μειωθούν οι συντάξεις!

Προηγήθηκε η προσπάθειά του κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, να πείσει τόσο τον Γερμανό υπουργό οικονομικών Όλαφ Σόλτς όσο και την καγκελάριο Μέρκελ, να πιέσουν για περικοπή των συντάξεων! Και μετά; Μετά μαζί με τη Φώφη κατέθεσαν πρόταση νόμου να αποφασιστεί εδώ και τώρα ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν! Για ποιο λόγο; Για να εξοργίσουν το Βερολίνο και να επιμείνει στην περικοπή! Απίστευτοι.

Πως θα τερματίσει σε αυτόν τον πολιτικό αγώνα ο αρχηγός της ΝΔ αν, όταν γίνουν εκλογές, η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι καλύτερη; Τι θα μπορεί να λέει για την υπεροχή των ιδεών του κόμματός του σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική. Πως θα πείσει ότι αυτός και το κόμμα του θα τα καταφέρουν καλύτερα με την χώρα απελευθερωμένη από τις ασφυκτικές διαταγές των δανειστών; Δύσκολο. Η τελευταία ελπίδα του ήταν να αναλάβει τη διακυβέρνηση με νέο μνημόνιο ώστε η πολιτική που θα εφαρμόζει να χρεώνεται στους κακούς ξένους.

Διεθνής απομόνωση

Μόνο που οι κακοί ξένοι, εντός και εκτός Ευρώπης, έχουν πλέον εξοργιστεί με τη συμπεριφορά της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Όταν πολύ περισσότερο η ΕΕ δοκιμάζεται από ακραία εθνικιστικά, βαθύτατα αντιδραστικά και ρατσιστικά κύματα ξενοφοβίας, με εχθρό αυτή τη φορά, στη θέση των Εβραίων τους μετανάστες, η ΝΔ οδηγείται, αν δεν έχει ήδη οδηγηθεί σε απομόνωση από τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα.

Με λίγα λόγια, επειδή γίνεται όλο και πιο φανερό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει την παραμικρή ιδέα, ούτε και το κόμμα του διαθέτει το δυναμικό για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Καμία λύση, σε ότι τον αφορά δεν θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές αν το τρελό φορτηγό δεν σταματήσει πριν τον γκρεμό!

slpress..gr

Category: Ειδησεις, Προτεινόμενα άρθρα

( 4 σχόλια )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Γιώργης says:

  Διαφωνώ και συμφωνώ αλλά σε διαφορετικά επίπεδα αναφοράς.

  1. Διαφωνώ ως προς την βιοπολιτική της αέναης μιζέριας της ΕΕ (που κάποτε λογιζόταν ως …ευρωιερατείο ενώ τώρα προφανώς οι εντολές του Μοσκοβισί είναι κάτι σαν Ιερή Αγελάδα όπως για τους φίλους μας τους Ινδούς).
  Η ΕΕ ατύχησε ενώ αποτελεί χρυσή ευκαιρία περιφερειακού αντισταθμίσματος (πολιτικού, κοινωνικού, πολιτισμικού, γεωπολιτικού, εμπορικού, αναπτυξιακού κλπ)να κυβερνηθεί από μια εκδοχή της Γερμανικής πολιτικής που δεν γνωρίζει όρια στην διαχείριση της δύναμής της και επί Μέρκελ επαναφέρει άτυπα (παρά την αποτελεσματικότητα του γερμανικού κράτους και την αξιόλογη διοικητική πολιτική) τον ζωτικό χώρο της Νέας Ευρώπης του Χίτλερ αλλά στην οικονομική σφαίρα αυτή την φορά.
  Άλλωστε οι πόλεμοι πλέον είναι κυρίως οικονομικού χαρακτήρα και ανέκαθεν είχαν υπόβαθρο απάνθρωπο.
  Η Μέρκελ πρεσβεύει την προτεκτορατοποίηση των χωρών της ΕΕ τις πολλές ταχύτητες και τον “αριστερό” νεοφιλελευθερισμό δια της κινητικότητας της ανθρώπινης εργασίας και των κεφαλαίων.
  Επομένως ακόμα και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για προσωπικές σκοπιμότητες ήγειρε φωνή αντίδρασης απέναντι στον Μοσκοβισί είναι καλό.
  Όπως φυσικά έπραξε και η Φώφη Γεννηματά.

  2. Που συμφωνώ.
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που αδυνατεί να αποκοπεί από τη νοοτροπία του “τζακιού” και να πετύχει με όρους ανθρωποκεντρικού Έλληνα πολιτικού.
  Και το να προέρχεται κανείς από πολιτικές οικογένειες δεν είναι κακό απαραίτητα.
  Το όνομα είναι πολλές φορές ευλογία, πολλές φορές και κατάρα ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και την ευθύνη.
  Για παράδειγμα ο sir Βασίλειος Μαρκεζίνης διακρίθηκε ως οικουμενικός Έλληνας και ΣΑΦΩΣ υπερέβη την κληρονομιά του ονόματος, με την αξία του.

  Α. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνει να κατανοεί ούτε την ελληνική κοινωνία, ούτε να εκτιμά το ιστορικό της βάθος.
  Οι αντιλήψεις του θυμίζουν μια επιστράτευση της αλήστου μνήμης “εκσυγχρονιστικής” εθνομηδενιστικής εποχής.
  Τόσο ως κυρίαρχος πολιτικός λόγος όσο και ως “αντιλαϊκισμός” που επενδύεται με υπόρρητη χλεύη για την κοινωνία.
  Χωρίς καν να δικαιούται να διατυπώνει αυτή την κρίση (από τι άλλωστε, από το έργο του;;; σε καμία περίπτωση..).
  Άλλωστε δεν φαίνεται να κατανοεί και την σημασία της εθνικής ταυτότητας.

  Β. Λειτουργεί ως μνημονιακότερος του μνημονίου.
  Πάλι η ίδια μορφή κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου “Εκσυχρονιστικού” λόγου.
  Δοκιμάστηκε το πείραμα αυτό, ήδη από το 2010 μειώθηκαν συντάξεις, επλήγησαν οι αξιοκρατικές δομές της δημόσιας διοίκησης, κόπηκαν επιδόματα ανεργίας κλπ, η κατάσταση πήγε κατά διαόλου.

  Β1. Τώρα ενώ οι περιώνυμοι “θεσμοί” αξιώνουν αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων 1 προς 1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντελώς αυθαίρετα αξιώνει 1 προς 5, και φυσικά χωρίς να τίθεται το ζήτημα απόλυσης υπαλλήλων που δεν κάνουν την δουλειά τους.
  Παλαιοκομματικός δηλαδή ως προς την διαχείριση του υπάρχοντος δυναμικού και νεοφιλελεύθερος ως προς την ανανέωση της δημόσιας διοίκησης και δη στην εποχή που η αξιοκρατία πλήττεται στην χώρα.

  Αν μετά από μια μαύρη περίοδο συριζαίας διακυβέρνησης ο Τσίπρας έχει 20% στις δημοσκοπήσεις και δεν έχει ήδη πέσει, οφείλεται στο ότι δεν έχει αντίπαλο.
  Αν είχε αντίπαλο θα είχε πέσει ήδη από καιρό.

  Προοπτική για ανάταξη της χώρας δεν κομίζει κανένας γιατί όλους τους ενδιαφέρει η αναπαραγωγή του δόγματος “σοκ και δέος” η διαχείριση της μιζέριας και φυσικά η προσαρτηματική σχέση με τις υπερεθνικές ελίτ.

  Δυτυχώς για όλους αυτούς (ευτυχώς για την κοινωνία)οι εποχές που λχ ένας Σόρος έπαιζε τις οικονομίες των χωρών στα ζάρια και ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα-φούσκα εξυπηρετούνταν από την παράλληλη αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας φαίνεται να εκπνέει.

  Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας, ο ΓΑΠ, ο Σημίτης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ο ένας φυσική συνέχεια του άλλου.
  Οι διαφορές είναι επουσιώδεις και φυσικά απλώς αντικατοπτρίζουν μια μίζερη πραγματικότητα.
  Αν αναλογιστούμε κάτι κομματίδια ανάξια λόγου και κραυγές τότε κατανοούμε και γιατί συντηρούνται αυτές οι “επιλογές” για την κοινωνία.
  Για τον ίδιο λόγο που δεν πέφτει ο Τσίπρας ..μέχρι να έρθει η ώρα λόγω αδιεξόδου.
  Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα δυστυχώς…

  Ο πρώτος σοβαρός υποψήφιος που θα αξίωνε ένα φιλελεύθερο κοινωνικό κράτος δικαίου με ένα νέο σχέδιο για την ανάταξη της κοινωνικής και δημογραφικής καταστροφής (χωρίς να κομίζει ότι θα αλλάξει τον λαό) και με πατριωτική θεμελίωση, όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό της παρακμής θα αφανιζόταν για πλάκα και στο προσκήνιο θα επαναρχόταν ξανά η πολιτική και άρα ο σκοπός της: ο άνθρωπος εν προκειμένω ο Έλληνας, για τον οποίο τόσο αδιαφορούν (επιεικώς)…

 2. 2
  Γιώργης says:

  Για να μην λησμονήσω “καθρέφτης” του πολιτικού συστήματος, και της παλαιοκομματικής λογικής του (μοριοδοτήσεις, στατικά κριτήρια, υποχώρηση της αξιοκρατικής κρίσης, και άλλα πολλά) ήταν ως υπεσ ο Παυλόπουλος και φυσικά λόγω -στην καλύτερη περίπτωση- αδυναμίας επιλογής στελεχών από τον Κώστα Καραμανλή.

 3. 3
  Γιώργης says:

  Στον ίδιο ορίζοντα ευθύνη φέρει και ο Α. Σαμαράς για την έλλειψη οξυδέρκειας ως προς την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης δείγμα ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, οφείλουν οι ηγέτες να ξέρουν να επιλέγουν και στελέχη, συμβούλους κλπ

 4. 4
  Σ.Α.Ν says:

  Ολα τα περιεγραψε και τα αναλυσε με λεπτομερειες ο εγκριτος δημοσιογραφος -Συριζαικης κοπης και απο αλλα αρθρα του,- αλλα παρελειψε το σπουδαιοτερο για την πορεια της συγκυβερνησεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Αξιωματικης Αντιπολιτευσεως στο διαστημα μεχρι τις εκλογες.
  Και αυτο το σπουδαιοτερο ειναι η Συμφωνια Κοτζια-Δημητρ-ωφ , παρουσια των κ.κ. Τσιπρα -Ζαεφ , με αποδοχη και του κ. Καμμενου, η οποια ”αναποδογυρισε την μπαγκα”απο τοτε, που επανειλημμενως ο κ. Μητσοτακης -εντος, εκτος- δηλωσε οτι δεν θα την ψηφισει στην Βουλη, αν την φερει η κυβερνηση προς κυρωση καθως και οτι δεν θα την φερει προς κυρωση μετα τις εκλογες που θα ειναι κυβερνηση , οποτε μη κυρωθεισα Συμφωνια ειναι για την Ιστορια σαν το Σχεδιο Αναν και το πανηγυρι των Πρεσπων θα ληξει.
  Αφηστε που εχουμε και την υποσχεση οτι θα ριξει την κυβερνηση και ο κ. Καμμενος, προ της κυρωσεως της -οποτε θα προκασλεσει προωρες εκλογες- γιατι θεωρει ΚΑΚΗ αυτην την Συμφωνια.
  Μαυτα και μαυτα να ειναι βεβαιος ο κ. ααρθρογραφος και οι ομοφρονές του ,οτι ο Ελληνικος λαος και κυριως οι Βορειοι συνελληνες θα αφησουν στις επομενες εκλογες -χωρις φτερα- τους Συριζανελ , ιδιαιτερα αν φερουν για κυρωση αυτην την επαισχυντη για τα εθνικα μας θεματα Συμφωνια στην Βουλη και εισηγηθουν την κυρωση τους.
  Μπορει να περισσεψαν οι φτωχοι στην ενδοξη Ελλαδα μας ,αλλα λιγοστεψαν και οι αριστεροι ,διεθνιστες και κοσμοπολιτες ,αλλα και οσοι εμειναν δεν αποφασισαν να χαρισουν το υπερ παντων ονομα,-Μακεδονια- εθνοτητα και γλωσσα στους Σλαβους με το δειγμα του κρατους που διαθετουν εδω και 28 χρονια και οι οποιοι μπροστα στο διλημμα να ξαναψηφισουν Συριζα για να κυρωσει την Συμφωνια με τα Σκοπια θα δωσουν και αυτοδυναμια στο εθνικοπατριωτικο κομμα και τον κ.Μητσοτακη , που και το 1991-93 και το 2008 παλαιψε με επιτυχια και εβαλε στην γωνια το θρασιμι του Πανσλαβισμου και του Κομμουνισμου, γιαυτο και στο εξης η συγκυβερνηση θα κινηθει με τον νομο των πιθανοτητων, οσο διατηρει τους δυο βουλευτες της δεδηλωμενης .
  Μη ξεχναμε οτι με 150 βουλευτες επεσε η κυβερνηση του αειμνηστου Μητσοτακη τον Σεπτεμβριο του 1993.
  Τοτε ηταν ο κ. Συμπιλιδης τωρα δεν γνωριζουμε τα ονοματα των δυο-τριων ,που σιγουρα το 2μηνο του καλοκαιριου θα υποστουν για το Σκοπιανο και ”μπουλιγκ” απο τις οικογενειες και τους φιλους τους.

Back to Top

Leave a Reply

 

Το σχόλιο της ημέρας

  18/3/19 | (1 σχόλια)
  ΠΑΝΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ* 17.03.2019 : 21:27 Είναι ευτύχημα που για όλους τους Eλληνες υπάρχουν δύο σταθερές πεποιθήσεις που μας βοηθούν να στεκόμαστε όρθιοι σε αυτές τις ζοφερές εποχές της κρίσης. Πρώτον, η πεποίθηση ότι μας ψεκάζουν οι εξωγήινοι και, δεύτερον, ότι ο ...

Ροή ειδήσεων
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας