Μια φωτογραφία – ζωντανή ποδοσφαιρική Ιστορία, μας εξηγεί τα χθεσινά…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τι να πει κανείς γι’ αυτή την ασπρόμαυρη ιστορική φωτογραφία την οποία ανήρησε στα κοινωνικά δίκτυα ο μεγάλος Πίτερ Σμάιχελ, όπου προσπάθησε να εξηγήσει τα ανάμικτα συναισθήματά του, αφενός για τον αποκλεισμό της εθνικής Δανίας από τις καλύτερες «8» ομάδες του Μουντιάλ και από την άλλη για το ότι η φανταστική εμφάνιση του γιου του, τερματοφύλακα – τι άλλο; – των Δανών, δε συνοδεύθηκε από έναν θρίαμβο.

Η φωτογραφία αποτυπώνει τον Πίτερ Σμάιχελ να κρατάει το μικρό χέρι του μικρού – τότε – γιου του, Κάσπερ, εξερχόμενος από το θρυλικό γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το «Όλντ Τράφορντ», όπου ο πατέρας μεσουράνησε, ενδεχομένως μετά από το πέρας κάποιας προπόνησης…

Είναι μια φωτογραφία η οποία εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο την ένταση με την οποία έζησε ο Πίτερ Σμάιχελ το παιχνίδι, συγκλονίζοντας την ποδοσφαιρική ανθρωπότητα, καθώς κάτω από τα γκολπόστ της εθνικής ομάδας της πατρίδας του καθόταν ο γιος του ο οποίος έχει μεγαλώσει πλέον και του μοιάζει πολύ, σε πολλά.

Ο Κάσπερ μεγάλωσε στο Μάντσεστερ με τον πατέρα του να είναι ποδοσφαιρικό ίνδαλμα όχι μόνο για τους οπαδούς της Γιουνάιεντ, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Η οικογένειά του ήταν πάντα προτεραιότητα και ο μικρός Κάσπερ η χαρά του. Ήταν φυσικό να ακολουθήσει τα βήματα του διάσημου πατέρα του.

Όποιος έχει μεγαλώσει παιδιά, μπορεί να αντιληφθεί τα συναισθήματα του πατέρα Σμάιχελ χθες στο ρωσικό γήπεδο. Μεγάλωσε τον γιο του, τον μύησε στα μυστικά της θέσης του τερματοφύλακα και πλέον αγωνίζεται σε μια πολύ αξιόλογη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, τη Λέστερ, η οποία πήρε πρόπερσι το πρωτάθλημα στη Γηραιά Αλβιόνα.

Μπορεί όλοι να συμφωνούν ότι η αξία του πατέρα Σμάιχελ είναι δύσκολο όχι να τη φθάσει, αλλά και να την προσεγγίσει οποιοσδήποτε, όμως το πάθος και την ηγετική του στόφα , τη βλέπεις καθρεφτισμένη και στον γιο. Αυτό το βλέμμα και τα ουρλιαχτά στην άμυνά του, θυμίζει πολλά στους θαυμαστές του πατέρα του.

Peter Schmeichel

@Pschmeichel1

Lost for words. Can’t be more proud of my country, my son, his teammates, all the staff and our fantastic national coach Åge Hareide. When all the tears have dried out we will realise how well we did 🇩🇰

https://www.defence-point.gr/news/fotografia-zontani-podosferiki-istoria-exigi-ta-chthesina
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα