Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΜΠΛΙΑΤΚΑ
Βγήκαν οι βαθμοί. Κάποτε ο ”επιτυχών” και η ”επιτυχούσα”, ο ”αποτυχών” και η ”αποτυχούσα” ήταν ένα πικρό λαϊκό ανάγνωσμα. Ούτως η άλλως η κατινιάρικη μορφωσιολατρεία άλλων εποχών στοίχειωνε την Ελλάδα. Τότε που το πτυχίο το έπαιρνες για τον ..γείτονα ή το έκανες ”ρολό” όπως τραγουδούσε ευφυώς ο μακαρίτης ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Μην έχουμε όμως καμιά παρεξήγηση: Τα συγχαρητήρια παραμένουν. Γι’ όσες και όσους πέτυχαν σε σχολές που ανοίγουν ορίζοντες , Σίγουρα έκαναν μιαν όμορφη και ελπιδοφόρα εκκίνηση. Μέχρι εκεί όμως. Αυτές και αυτοί δεν πέτυχαν δεν έχασαν τίποτα. Ζ
ούμε πια στην εποχή της δια βίου μάθησης , της διαρκούς κινητικότητας σπουδών και εκπαιδευτικού -,επαγγελματικού μέλλοντος. Ακολουθούν μεταπτυχιακά, διδακτορικά , ειδικεύσεις, σεμινάρια και πάει λέγοντας και …σπουδάζοντας! Ψυχραιμία παιδιά, λοιπόν και κανείς πια δεν ”κλαίει” για μια ”χαμένη χρονιά” . Αργοπορίες σε μεταπτυχιακές περιπέτειες έρχονται ούτως ή άλλως, όπως και αλλαγές κατεύθυνσης και νέα πτυχία.
Είναι πολύ ωραία αυτή η διαπίστωση ότι σιγά – σιγά απομακρύνεται η ρετσινιά του ”αποτυχημένου” από μια εξεταστική διαδικασία που είναι , εξάλλου, από κακή έως άθλια και ταλαιπωρεί παιδιά και γονείς. . Το σύστημα πρέπει να αλλάξει όπως και η εμπορευματοποίηση της ”παπαγαλικής γνώσης” και όλα τα άλλα θα τα βρει η νέα γενιά.
Σήμερα -αύριο έξω από την Ελλάδα λόγω των εγκληματικών κυβερνητικών επιλογών που διώχνουν τα καλύτερα μυαλά και αύριο ελπίζω στην όμορφη πατρίδα μας.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάποιος ὑπουργὸς ἀνακρινόμενος γιὰ κάποια € ποὺ βρέθηκαν στὴν τσέπη του εἶχε δηλώσει (συγχωρεῖστε με ἄν δὲν εἶναι ἀληθές, στὸ διαδίκτυο τὸ διάβασα):

    γιὰ τὶς σπουδὲς τῶν παιδιῶν!

    Σὲ μιὰ τέτοια περίπτωση ἄν τὸ παιδὶ καταλήξει στὸ ἐξωτερικὸ ἀποκαθίσταται μιὰ “οἰκονομικὴ” ἀδικία! Μὲ “ξένα λεφτὰ” σπουδὲς σὲ “ξένες χῶρες” πληρωμή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα