Άλλο για κλάματα και άλλο …Don’t Cry for Me Argentina

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΜΠΛΙΑΤΚΑ

Μπάλα και ηθική και πολιτική και επικοινωνία και ολίγος χαβαλές. Μήπως άλλωστε έτσι δεν γίνεται, στα μπαρ, τα καφέ και τις πλατείες όλης της γης κάθε τέσσερα χρόνια; με όλα τα παγκόσμια κύπελλα ;

Να πω κι εγώ κάτι όπως βγαίνουν από σκόρπιες σκέψεις:

H Αργεντινή μου προκάλεσε πιο πολύ θλίψη παρά συμπάθεια που ως εκπεσούσα ”ντίβα” δικαιούται. Δεν είναι ακριβώς ότι πιο ”πρεστιζάτο” να βουτά και να μη σηκώνεται , κάνοντας καθυστέρηση ολόκληρος Μέσι .

Ούτε συναρπάζει η εικόνα ολόκληρου του πάγκου να χειρονομεί ζητώντας λήξη του αγώνα για να λυτρωθεί.

Ο προπονητής είναι μάλλον κλασική περίπτωση μετριότητας που ακριβώς επειδή υπολείπεται του μεγέθους και του ονόματος – της ομάδας, του κόμματος, της κυβέρνησης , της εταιρείας κ.λ.π.- που ηγείται, βγάζει νάζια και ”αυτοαναφορικότητα”.

Δεν έχει το large και την απόσταση από τα γεγονότα που χαρακτηρίζουν τον πραγματικά σπουδαίο στον τομέα του άνθρωπο. Παρέταξε μια μέτρια ομάδα χωρίς συνοχή. Έτσι βλέπουμε τον …Ταλιαφίκο και τον Μέσα . Ενώ στον πάγκο είναι ο Ντιμπάλα και ο Αγκουέρο . .

Όσο για το επαναλαμβανόμενο σόου κλάψας και ”μαγκιάς” με το μεσαίο δάχτυλο από τον Μαραντόνα, τον οποίο διαρκώς σημάδευε η κάμερα, τι να πει κανείς. Ας πάει σε κανένα σήριαλ δακρύβρεκτου κιτς . Πάντως τον ”μύθο” του δεν τον βοηθάει με αυτά τα καμώματα που όλοι είδαμε κατ’ επανάληψη. Γενικά τώρα, όλα τα παραπάνω για Αργεντινή δεν μου κάθονται. Όταν θυμάμαι Πασαρέλα, Αρντίλες , Κέμπες και τον ”φιλόσοφο” Χόρχε Βαλντάνο, όπως τους καμάρωνα στις οθόνες της νεοφερμένης τότε στη Θεσσαλονίκη του καλοκαιριού του 1978, έγχρωμης τηλεόρασης, θλίβομαι πραγματικά.

Ο Κώστας Μπλιάτκας είναι δημοσιογράφος.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα