“Μακεδονική Εκτροπή” : Γιατί Τσίπρας- Κοτζιάς διαβαίνουν το Ρουβίκωνα της αλλοίωσης του Πολιτεύματος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

του Σάββα Πεταλά*.

“Ο ρόλος του ΠτΔ στην λύση του γόρδιου μακεδονικού δεσμού”

Με βάση τις “διαρροές” της Συγκυβέρνησης, η συμφωνία με την ΠΓΔΜ δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται απλά κακή. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης για αστερίσκους και νομικές επεξηγήσεις εντός της συμφωνίας, δεν αναιρεί το γεγονός ότι  γλώσσα αποκαλείται Μακεδονική όπως και οι Σκοπιανοί “Μακεδόνες”.

Παρόλα αυτά πρόκειται καταρχήν για θεσμική και συνταγματική εκτροπή, χωρίς εξεταστεί  καν το εθνικά επιζήμιο περιεχόμενο της. Πως αλλιώς άραγε μπορεί να περιγραφεί ότι ο Πρωθυπουργός “καπελώνει” θεσμικά την Βουλή η οποία θεωρητικά είναι το όργανο επικύρωσης διεθνών συμφωνιών (άρθρο 28 του Συντάγματος). Ουσιαστικά πρόκειται για υπογραφή οδικού χάρτη πρόσκλησης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε της ΠΓΔΜ,  που παράγει αμετάκλητα τετελεσμένα εάν οι Σκοπιανοί τηρήσουν τα περιγραφόμενα στάδια, ανεξάρτητα αν επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή.!!!

Το ζήτημα λοιπόν είναι γιατί η πολιτική παρέα που κυβερνά υπό τον κ Τσίπρα επιμένει να υλοποιήσει με κάθε μέσο μία εθνικά επιζήμια συμφωνία. Γιατί αγνοεί τις σφοδρές αντιδράσεις του λαού και κυρίως που αποσκοπεί. Με μία πιο ψύχραιμη ματιά, καταλήγουμε ότι ο κ Τσίπρας δεν θεωρεί ότι “αυτοκτονεί” πολιτικά  αλλά αντίθετα ότι εξυπηρετεί πολλαπλούς στόχους που  αφορούν:

1ον) Να ικανοποιήσει τους ξένους παράγοντες που τον έφεραν στην εξουσία και τον στηρίζουν, για να συνεχίσουν να το κάνουν, δίνοντας του παράταση σε  μέτρα περικοπών συντάξεων και διευκολύνσεις για το χρέος, κτλ. Αυτό άλλωστε υποστήριζαν δημοσιεύματα Ελληνικών όσο και Γερμανικών Εφημερίδων, ήδη από τον Απρίλιο. Θεωρητικά η κυβέρνηση με την ανοχή του Βερολίνου θα μεταθέσει τις περικοπές συντάξεων για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και θα επιδιώξει τριπλές εκλογές το Μάιο του ίδιου έτους. Δηλαδή ταυτόχρονη διεξαγωγή εθνικών, αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών. Πρόκειται για στρατήγημα που κατά το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ θα βλάψει την Ν.Δ. αφού εκτιμούν ότι ο θυμός των ψηφοφόρων θα εκτονωθεί στις ευρωεκλογές. Ταυτόχρονα θεωρούν ότι η απλή αναλογική θα αυξήσει τον αριθμό των αυτοδιοικητικών συνδυασμών, γεγονός που λογικά θα βλάψει περισσότερο τη Ν.Δ. Με δεδομένο ότι η κεντροδεξιά  διαθέτει μεγαλύτερη δεξαμενή στελεχών από το ΣΥΡΙΖΑ, θα προκύψουν όχι μόνο αυξημένες τοπικές έριδες αλλά και μεγαλύτερος αριθμός αυτοδιοικητικών υποψηφίων. Κατά συνέπεια τα στελέχη αυτά θα δώσουν βάρος στην προσωπική εκλογική τους ευδοκίμηση σε Δήμους και Περιφέρειες οπότε θεωρητικά η Ν.Δ. θα απολέσει μέρος της εκλογικής επιρροής, στις εθνικές εκλογές.

2ον) Να φουσκώσει τα πανιά της ακροδεξιάς ακόμα και με νέα κόμματα. Είναι προφανές ότι πυροδοτώντας ένα εγχώριο διχασμό Βορρά-Νότου ευνοεί τη δημιουργία νέου κόμματος τύπου Λέγκας, αλλά Ιταλικά, αδυνατίζοντας την Αξ αντιπολίτευση.  Παράλληλα πιστεύει, αν κρίνουμε και από δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου ( Αυγής και  ΕφΣυν),  ότι διασπά το ΚΙΝΑΛ θεωρώντας τους κκ Θεοδωράκη και Παπανδρέου ως εν δυνάμει δεκανίκια ή χρήσιμους πολιτικούς “ηλίθιους”.

3ον) Να φέρει προ του διλήμματος, αφού τα Σκόπια θα έχουν μπει στο ΝΑΤΟ,  τη Βουλή και τον Ελληνικό Λαό να επικυρωθεί μία κακή συμφωνία ή να απορριφθεί και πλέον οι Σκοπιανοί να μην δεσμεύονται από τίποτα.

4ον) Να διατηρηθεί η συγκυβέρνηση μέχρι το Μάιο του 2019 οπότε σε χρόνο βολικό να επιτρέψει στον κ Καμμένο, να καταψηφίσει την συμφωνία , ρίχνοντας τάχα την συγκυβέρνηση. Έτσι ο κ Καμμένος θα συνεχίσει να παριστάνει το “Μακεδονομάχο” αφού προηγουμένως έχει στηρίξει όλη αυτή την αντεθνική μεθόδευση Τσίπρα. Προσδοκά λοιπόν να φουσκώσει τα πανιά των ΑΝΕΛ  και να τους διασώσει πολιτικά, στερώντας έδρες από τη Ν.Δ σκηνοθετώντας σε χρόνο προαποφασισμένο το πολιτικό διαζύγιο με τον Υπ Άμυνας.

5ον) Να “δικαιώσει” και να ξεπλύνει ιστορικά το προπατορικό εθνικό αμάρτημα της προπολεμικής και εμφυλιακής αριστεράς, που αναγνώρισε “μακεδονικό” έθνος. Μία εθνικά επιζήμια πράξη, που αποτέλεσε την θρυαλλίδα για την δημιουργία δήθεν “Μακεδονικού”  κράτους που θα αποσπούσε όλη τη Βόρειο Ελλάδα από την πατρίδα. Όλα αυτά βέβαια προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σχεδιασμός του Τίτο και του  “Παππούλη “Στάλιν με την Σλαβική έξοδο στην Μεσόγειο. Άλλωστε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει ότι αρέσκεται και βολεύεται πολιτικά στην αναμόχλευση των “εμφυλιακών” και “μετεμφυλιακών” παθών. Είναι πλέον η μόνιμη επικοινωνιακή συνταγή, δεδομένου ότι μετά την μνημονική μεταμόρφωση, στερείται αριστερού πολιτικού αφηγήματος. Έτσι εξηγείται πως τόσο ανώδυνα η ομάδα των “53” και τα λοιπά ακροαριστερά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ αν και αντιτίθενται στο ΝΑΤΟ, εντούτοις στηρίζουν πρόθυμα την ένταξη της ΠΓΔΜ ως “Βόρεια Μακεδονία” στο ΝΑΤΟ.!!!

6ον) Να ξεπληρώσει την διαχρονική υποχρέωση και τα άγνωστα πολιτικά γραμμάτια στους Σκοπιανούς που φιλοξένησαν το γραφείο του ΚΚΕ Εσωτερικού, Πολιτικού προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό αν και έχει αποσιωπηθεί ότι  μέχρι το 1974, οπότε νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή , το ΚΚΕ εσωτερικού διατηρούσε τη διεθνή του έδρα στα Σκόπια υπό την προστασία του Τίτο και των Μυστικών Υπηρεσιών των Σκοπίων. Το αρχείο δε με όλα τα ντοκουμέντα είχε παρακρατηθεί από το Κομμουνιστικό καθεστώς μέχρι τη δεκαετία του 80 οπότε με πιθανολογούμενη παρέμβαση ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην Ελλάδα “λεηλατημένο” με πολλά “καυτά” έγγραφα ….. να λείπουν.

Με βάση τα ανωτέρω πρόκειται λοιπόν για μία συνειδητή προσπάθεια του κ Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του να εργαλειοποιήσουν με “μακιαβελικό” τρόπο την εξωτερική πολιτική. Μόνος στόχος τους η παραμονή στην εξουσία με κάθε τίμημα, γεγονός που τους καθιστά επικίνδυνους απέναντι στη χώρα και το πολίτευμα.

Θα θεωρηθεί λοιπόν τουλάχιστον ατυχές η αντιπολίτευση, να μην συμπεριλαμβάνει στο δημόσιο διάλογο τη μεθόδευση Τσίπρα, ως ζήτημα διερεύνησης από εξεταστική επιτροπή και παραπομπής σε ειδικό δικαστήριο.  Δεν μπορεί άλλωστε ορθά να έχει δεσμευτεί η Αξ Αντιπολίτευση για διερεύνηση ευθυνών σε ότι αφορά τα 40 δις ζημιά από το κλείσιμο των τραπεζών, αλλά να εξαιρεθεί ο χειρισμός του διδύμου Κοτζιά & Τσίπρα για το λεγόμενο “Μακεδονικό”.

Τα  κόμματα της Αντιπολίτευσης με προεξέχουσα τη Ν.Δ. έχουν τη ιστορική ευθύνη να θέσουν το ζήτημα στην σωστή Συνταγματική, Πολιτειακή και  Εθνική διάσταση.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύνολο των πολιτικών αρχηγών,  οφείλει να προειδοποιήσει αρχικά ανεπίσημα και εάν απαιτηθεί δημόσια τους κκ Τσίπρα και Κοτζιά.  Οι μεθοδεύσεις τους, για παράκαμψη της βουλής, αποτελούν ορισμό της εσχάτης προδοσίας. Όποιος δε θεωρήσει υπερβολικό τον χαρακτηρισμό δεν έχει παρά να ανατρέξει στο άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα και ειδικά στις παραγράφους 2α & 2β, όπου φωτογραφίζεται ο χειρισμός του πολιτικού Διδύμου Πρωθυπουργού-ΥΠΕΞ . Δηλαδή σφετερισμός της ιδιότητάς ως οργάνου του Κράτους για να αλλοιώσει θεσμούς του πολιτεύματος, αλλά και να επιχειρήσει με τόπο πρόσφορο να αποστερήσει η να παρακωλύσει τη Βουλή από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή.

Επίσης οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης πρέπει να προαναγγείλουν άμεση προσφυγή στο ΣΤΕ σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ α) του Συντάγματος  που προβλέπει αίτηση ακύρωση των εκτελεστών πράξεων των διοικητικών αρχών για υπέρβαση εξουσίας ή για παράβαση νόμου.

Η αξιοποίηση  ακόμα και πρότασης μομφής κατά της συγκυβέρνησης αποτελεί μέρος των διαθέσιμων προληπτικών  πολιτικών ενεργειών. Μία κίνηση ενδεχομένως επιβεβλημένη διότι ακόμα και αν δεν “ρίξει” την κυβέρνηση θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Η πρόταση μομφής θα πρέπει να αφορά όχι μόνο στο περιεχόμενο της συμφωνίας (ονοματολογικό, πρόνοιες για γλώσσα,  εθνικότητα κτλ)  αλλά στον εμπαιγμό της βουλής και το σφετερισμό του πολιτεύματος.  Θα  αποκαλύψει τόσο το ρόλου του κ  Καμμένου σε συμπαιγνία  με τον κ Τσίπρα αλλά και τις φημολογούμενες κρυφές εφεδρείες στα έδρανα της βουλής.  Το σύνολο των βουλευτών και των κομμάτων  της βουλής θα  έρθουν προ των ευθυνών τους, χωρίς το φύλλο συκής, της καταψήφισης της συμφωνίας, κατόπιν εορτής.

Τέλος η αντιπολίτευση πρέπει σύσσωμη να καλέσει τον κ Παυλόπουλο ως ανώτατο πολιτειακό άρχοντα της Χώρας να αναλάβει τις ευθύνες του. Παρά τις όποιες περιορισμένες εξουσίες, το ενδεχόμενο παραίτησης του, αποτελεί σίγουρα ένα υπέρτατο μέσο για να αποτρέψει το εθνικό έγκλημα του κ Τσίπρα. Η προκήρυξη εκλογών όχι μόνο θα οδηγήσει στην αποσύνθεση του πολιτικού εκτρώματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά θα δημιουργήσει και τις συνθήκες για αναζήτηση ευθυνών. Έστω και παρασκηνιακά ο ΠτΔ μπορεί να αναγκάσει τον κ Τσίπρα να αναβάλει την υπογραφή της συμφωνίας ώστε να προηγηθεί η ψήφιση της από την Ελληνική Βουλή. Ενώ κατ’ ελάχιστον η κύρωση από τη βουλή θα μπορούσε να γίνει σε χρόνο προγενέστερο πριν την πρόσκληση των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Σε όσους δε υποστηρίξουν ότι η παραίτηση του ΠτΔ αγγίζει τα όρια του συντάγματος, οφείλω να επισημάνω ότι ο κ Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος αυτή τη φορά, να διαβεί οριστικά και αμετάκλητα το Ρουβίκωνα της αλλοίωσης του πολιτεύματος. Εναπόκειται τελικά στον κ Παυλόπουλο εμπνεόμενος από τον Μέγα Αλέξανδρο, να λύσει τον γόρδιο πολιτικό δεσμό, που ο κ Τσίπρας απεργάζεται για να αδρανοποιήσει την Δημοκρατία μας.

Ο Σάββας Πεταλάς είναι Πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος Παν. Αιγαίου, εργάζεται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας- Μελετητής ενώ έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ως Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει διατελέσει Διοικητής και Πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ρόδου την περίοδο 2012-2015.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα