Η φαρσοκωμωδία του Ράμα στην Δρόπολη – «Εγώ Εντβίνι δεν ξέρω ελενικά» (βίντεο)

22/5/18 | 0 σχόλια | 0 απαντήσεις | 183 εμφανίσεις
 Μια αναβίωση, σε σύγχρονα πλαίσια, της ομιλίας του Ενβέρ Χότζα το 1978 είχαμε σήμερα στο χωριό Γράψη του Μειονοτικού Δήμου Δρόπολης.

Θεωρητικά η σημερινή εκδήλωση γινόταν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον νέο νόμο για τις Μειονότητες.

Σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο της μίας ώρας το μόνο θέμα που δεν συζητήθηκε ήταν ο νόμος για τις μειονότητες παρά τον τίτλο της εκδήλωσης στην οποία είχαν κληθεί παράγοντες της Μειονότητας και η «ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ».

Αντί αυτού οι κυβερνητικοί παράγοντες έστησαν μία προεκλογική εκδήλωση με τοπικά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δημοτικούς υπαλλήλους και εμμίσθους του αλβανικού κράτους γενικότερα. Στο πάνελ της εκδήλωσης βρίσκονταν η Υφυπουργός Εξωτερικών με καταγωγή από την Δρόπολη, Αρτεμίσα Ντράλο, η Υπουργός Πολιτισμού Μιρέλα Κουμπάρο, ο Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Μπουσάτι και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Αντίθετα, οι “παρευρισκόμενοι” έλαβαν τον λόγο κυρίως για να πλέξουν το εγκώμιο του πρωθυπουργού και να τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του στην Δρόπολη.

Ενώ σε κάποιους εκπροσώπους της Μειονότητας δεν δόθηκε ο λόγος ενώ ο Δήμαρχος Δρόπολης και ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου, ανάλωσαν τις τοποθετήσεις τους για να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ιδιαιτέρως για την προσφορά τους στην περιοχή. Για κάποιον που δεν ξέρει αλβανικά, μπορεί να κρίνει παρακολουθώντας το βίντεο, από τις φορές που ακούγεται η λέξη “faleminderit” από τα στόματα των εν λόγω τοπικών αρχόντων.

Από την πλευρά του πάνελ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ντιμίτρι Μπουσάτι, χωρίς να πει κάτι καινούριο απηύθυνε έναν σύντομο και σοβαρό χαιρετισμό ξεκινώντας μάλιστα στα ελληνικά “Γεια σας, Καλημέρα”.

Αντίθετα, η ελληνικής καταγωγής υπουργός εμφανίστηκε σαν άβουλη σημαιοφόρος της Αλβανικής Κυβέρνησης στους Μειονοτικούς παρευρισκόμενους.

Την παράσταση βέβαια την έκλεψε ο Έντι Ράμα όχι μόνο ως πρωθυπουργός αλλά με τον ειρωνικό τρόπο που απευθυνόταν στους παρευρισκόμενους ακόμα και σε αυτούς που τον ευχαριστούσαν για την συνεισφορά του ή έπλεκαν το εγκώμιο άλλων στελεχών του.

Χαρακτηριστική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, Παναγιώτης Μπάρκας, τον οποίον δύο λεπτά μετά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας τον διέκοψε λέγοντας του: «Θα μας κάνεις καμία κριτική τώρα; Δεν χρειάζονται τόσες πολλές φιλοφρονήσεις».

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

Το σχόλιο της ημέρας

  20/6/18 | (0 σχόλια)
  Το αν η κυβέρνηση συνέδεσε τις επικίνδυνες παραχωρήσεις προς τα Σκόπια με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, θα το μάθουμε κάποια στιγμή και πολύ σύντομα. Σήμερα η έγκυρη ιστοσελίδα euro2day έχει ένα δικό της ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ...

Ροή ειδήσεων

  22/6/18 | (0 σχόλια)
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ Θερμή χειραψία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας Ν. Κοτζιά και Ντιτμίρ Μπουσάτι κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στην τρίτη διάσκεψη για τη σταθερότητα και την ασφάλεια, στη Ρόδο. Προς συμφωνία διευθέτησης των διμερών διαφορών τους, εντός ...

  22/6/18 | (0 σχόλια)
  ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΘΥΡΑΜΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Τσακαλώτος και Μοσκοβισί συζητούν / Φωτογραφία: European Union 22|06|2018 10:04 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ενεργοποιείται η διαδικασία της ενισχυμένης μεταμνημονιακής επιτήρησης Εμφανώς ανακουφισμένοι εμφανίστηκαν ο Ε. Τσακαλώτος και ο Γ. Χουλιαράκης, μετά από το ολονύχτιο θρίλερ ...

  22/6/18 | (0 σχόλια)
  Αναφορές στα αποτελέσματα του Eurogroup και την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια «φιλοξενούνται» στο σύνολο των μέσων του γερμανικού Τύπου. Οι πρώτες αντιδράσεις έχουν ως εξής: Dpa (γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων): Τέλος στην επιχείρηση διάσωσης της Ελλάδας - το τελευταίο ...

  22/6/18 | (0 σχόλια)
  Συνεδρίαση-θρίλερ μετά τις γερμανικές ενστάσεις οδήγησε τελικά σε συμφωνία για την Ελλάδα. Για ιστορική στιγμή μιλούν Σεντένο, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ. Το 2033 οι πρώτες πληρωμές για τα δάνεια του EFSF. Δημοσιεύθηκε: 22 Ιουνίου 2018 - 01:13 euro2day.gr Σε 10ετή επιμήκυνση και ...
Καιρός


Το σκίτσο της ημέρας