Mία κοινωνικοπολιτική προσέγγιση του φαινομένου της βίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος, Ελεύθερος Επαγγελματίας     lastpoint.gr/

Με αφορμή τον προπηλακισμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, βρίσκω την ευκαιρία μέσα από αυτό το άρθρο να διατυπώσω και να αναπτύξω τις απόψεις μου πάνω στο φαινόμενο της βίας, σε όλες τις μορφές της, με τις οποίες έχει γαλουχηθεί η ελληνική κοινωνία, και θα αναπτύξω τους λόγους όπως τους αντιλαμβάνομαι εγώ!

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση, θα πρέπει να καταδικάσουμε την πράξη αυτή, τόσο προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και κάθε παρόμοια πράξη προς τον οποιοδήποτε, όσο και να κάνουμε μια ανάλυση στην δήλωση του πρωθυπουργού, ώστε να κατανοήσουμε γιατί είναι διχαστική και πως παρακινεί τους πολίτες να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες, εναντίων πολιτικών του αντιπάλων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε τα εξής:

“Αυτοί που επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι, που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους”

Η δήλωση αυτή επικοινωνιακά χωρίζεται σε δυο σκέλη.

Το πρώτο αφορά τον διαχωρισμό των πράξεων βίας, εφόσον προέρχεται από αγανακτισμένους και συγκεντρωμένο πλήθος, δικαιολογώντας ταυτόχρονα τις επιθέσεις παλαιότερα σε πολιτικούς όπως ο Χατζηδάκης και ο Κουμουτσάκος, αλλά και το χειρότερο δικαιολογεί τον εμπρησμό της Μαρφίν (συγκεντρωμένο πλήθος), το χειρότερο είναι πως με το ύφος του, υποκινεί σε τέτοιες πράξεις παρακινώντας τους οπαδούς του. Το δεύτερο σκέλος είναι η ταμπέλα ακροδεξιός τραμπούκος, που έβαλε σε όσους πήραν μέρος στην επίθεση! Έτσι στοχοποιεί αυτούς που έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις από εκείνον, υποδεικνύοντας τους ταυτόχρονα ως στόχο επίθεσης στους δικούς του.

Ο πρωθυπουργός της χώρας υποκινεί βία εναντίων Ελλήνων πολιτών! Αυτεπάγγελτα πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας για δηλώσεις παρακίνησης σε πράξεις βίας και για διχασμό των πολιτών. Με διχαστικές δηλώσεις παύει αμέσως να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

Από την στιγμή που παύει να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων όπως ορκίστηκε, διατηρεί παράνομα την θέση που έχει και πλέον πέφτει στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας να τον καθαιρέσει από τα καθήκοντα του, προκαλώντας εκλογές.

Η απαράδεχτη και προκλητική συμπεριφορά του Τσίπρα και του κάθε τυχοδιώκτη λαϊκιστή πολιτικού βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην πρωτόγονη και ζωώδη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε η ύπαρξη βίαιων συμπεριφορών, είναι η ελπίδα του, ότι πιθανόν θα διασωθεί και θα επιστρέψει πολιτικά.

Που οφείλεται αυτό;

Ο Έλληνας βρίσκεται ακόμα στην βάση αναγκών του Maslow και αυτό γιατί δεν επιχείρησε ποτέ στην ιστορία του να ανεβεί κλίμακα. Εφόσον ικανοποιεί τις κατώτερες του ανάγκες, (τροφή, νερό, στέγη, ύπνος και σεξ) έχει όλα τα προβλήματα του λυμένα και δεν τον ενδιαφέρει να προχωρήσει στις πιο πάνω κλίμακες ολοκληρώνοντας τον εαυτό του, δηλαδή στην αυτοπραγμάτωση!

Ο παραπάνω λόγος είναι η αιτία της ζωώδης συμπεριφοράς των περισσότερων πολιτών αυτής της χώρας, γιατί δεν μπήκαν ποτέ στην διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης, εφησυχάζοντας μόνο με τα δεδομένα τους.

Η κατώτερη βαθμίδα της πυραμίδας των αναγκών, βρίσκονται αυτές που ικανοποιούνται από το ένστικτο επιβίωσης. Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτήν, δρα ακριβώς όπως ένα ζώο. Ομαλοποιείται, γίνεται βίαιος χωρίς συγκροτημένη σκέψη. Ένα τέλειο θύμα στον βωμό του κάθε λαϊκιστή.

Την βία αυτή και τα ξεσπάσματα τα βλέπουμε συνεχώς και σε πολλές μορφές!

Στον δρόμο κατά την οδήγηση, ενδοοικογενειακή βία, όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό, οπαδική βία, ακόμα και η κάθε μορφή εκφοβισμός η bullying, είναι ένα είδος βίας! Και εντοπίζονται σε κάθε στρώμα της ελληνικής κοινωνίας…
Με αυτόν τον τρόπο επιστρέφουν στην πρωτόγονη και ζωώδη κατάσταση, εφαρμόζοντας το δίκιο του ισχυρού!

Η λύση;

Μα φυσικά η ενημέρωση και εκπαίδευση! Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να δει και να μάθει να εφαρμόζει την πυραμίδα αναγκών στην πράξη, έχοντας την ως κανόνα. Πέρα του ατομικού επιπέδου, θα φανούν τα αποτελέσματα και στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία!

Η βία δεν είναι νοοτροπία τελικά, αλλά άγνοια και έλλειψη παιδείας, την οποία εκμεταλλεύονται οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν τον λαϊκισμό! Θα νικηθεί με την εκπαίδευση και την φιλοσοφία!

Εφόσον προχωρήσουν στις παραπάνω βαθμίδες, αναπτύσσουν περισσότερο τον εαυτό τους, εκπολιτίζονται και φιλοσοφούν την ζωή, αφανίζοντας τα κατώτερα ένστικτα τους.
Ολοκληρωμένος άνθρωπος σημαίνει ολοκληρωμένη και ισχυρή κοινωνία, η οποία συμβάλλει στην ισορροπία και ενδυνάμωση της οικονομίας!

Αλλά κάποιους τους βολεύει αυτή η κατάσταση και η αταξία! Το κράτος το βολεύει να έχει υποταγμένους πολίτες χωρίς γνώση των δυνατοτήτων τους, ώστε να τους ελέγχει ρίχνοντας το βάρος στους πολιτικούς και στην κοινωνία, ενώ εμείς είμαστε οι κύριοι της ζωής μας!

Θέλετε να τιμωρήσετε κάποιους πολιτικούς; Η δύναμη σας είναι η ψήφος σας και όχι η βία! Αφανίστε τους στην κάλπη.

Mία κοινωνικοπολιτική προσέγγιση του φαινομένου της βίας

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα