Oι Τσιπροκουκουέδες κι οι Βασιλείς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός, Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Νέοι! ξέρετε τι πίστευαν οι Τσιπροκουκουέδες για τους βασιλείς και τη βασιλεία;

Να σας πούμε εμείς που έχουμε βιωματικές εμπειρίες και που δε γράφουν τα βιβλία σας.

Όλα τα άτομα που έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθηναϊκή κοινωνία και δεν ήμασταν παροπλισμένα κάπου, τους ακούγαμε αναγκαστικά σαν συμμαθητές, σαν συμφοιτητές, σαν γείτονες που πήγαιναν στα φεστιβάλ της ΚΝΕ, στις συγκεντρώσεις της ΚΝΕ και του συνασπισμού και σε όλες τις παρόμοιες συγκεντρώσεις τους.

Αν τόλμαγες σε όλα αυτά τα άτομα να πεις τη λέξη βασιλεία, ο ήλιος βασιλεύει, οδός Βας. Σοφίας, κλπ ,αμέσως σου έκοβαν την καλημέρα αφού σε έβριζαν φασίστα, βασιλικό, ακροδεξιό και σου έβαζαν με ευκολία και άλλες γελοίες ταμπελίτσες. Εμείς ξέραμε ότι είχαμε λύσει το θέμα της βασιλείας και δεν είχαμε καμία σχέση με αυτή. Ήταν κάτι που δεν μας ενδιέφερε. Όπως δεν μας ενδιέφερε κανένα άκρο. Αυτοί αποφυλάκισαν τα άκρα.

Οι βρισιές τους και οι συκοφαντίες τους σε άτομα που χρησιμοποιούσαν τη λέξη <βασιλεία> στην καθομιλουμένη ήταν χυδαίες. Προσφάτως είπε και ο Φίλης ως υπουργός ότι απαξιώνει τη λέξη.

Μερικά ευπειθή άτομα μέσα και έξω απ αυτούς τους κύκλους , τα πίστευαν όλα αυτά, γιατί όλη αυτή η πυρηνική πνευματική παρία έπειθε. Όλοι εμείς ψυχολογώντας τους, ξέραμε και λέγαμε ότι τα λένε από μίσος και ζήλεια μέσα τους, αλλά το σερβίριζαν σαν ιδεολογία. Στην ουσία, λέγαμε, ότι ήθελαν να ζήσουν δίπλα από όλους αυτούς τους βασιλείς, γιατί ήταν όλοι αυτοί πεινασμένοι για εξουσία, αναγνώριση και καταξίωση αλλά ήθελαν πάντα και τη σχετική υλη …ως εκπρόσωποι του υλισμού. Μόνο αυτό ήταν πάντα το κίνητρο τους το οποίο εκπήγαζε από μίσος προς τον συνάνθρωπο.

Αν έλεγες ότι θα πας στην Αμερική ένα ταξίδι γιατί έχεις εκεί συγγενείς, επίσης σε έβριζαν με χυδαίες λέξεις.

Όλα αυτά που λέγαμε για τη ψυχολογία τους τα απέδειξαν οι ίδιοι περίτρανα ! Θυμάστε τι έκαναν στην Αμερική περιχαρείς;

Καταλάβατε τώρα ότι έπαιξαν με τα μυαλά και τις ψυχές σας; Κορόιδευαν ακόμα και τους εαυτούς τους για να ζήσουν αυτά που ζήλευαν!

Καταλάβατε ότι δεν έχουν ιδεολογία καμία, αλλά η κοσμοθεωρία τους είναι το συμφέρον και η ικανοποίηση των απωθημένων τους;

Αν είστε φυσιολογικά άτομα θα ξαναψηφίσετε τέτοια ανακόλουθα μπλοκαρισμένα απνευμάτιστα άτομα που επιδιώκουν μόνο το συμφέρον τους;

Επιδιώκετε διορισμούς είπατε; Το συμφέρον σας και εσείς; Είστε ικανοί για σπουδαιότερα πράγματα ! Μη θάβεστε! Μη γίνεστε πιόνια τους αφού τώρα ξέρετε! Διώξτε τους, επιχειρήστε, δημιουργήστε! Μη δέχεστε να πουλάτε τη συνείδηση σας για ένα διορισμό!

Oι Τσιπροκουκουέδες κι οι Βασιλείς

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα