Deutsche Welle: Ο Ερντογάν παρακολουθεί τα smartphones της αντιπολίτευσης με γερμανικό Spyware

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Το γερμανικό πρόγραμμα κατασκοπείας που χρησιμοποιεί η τουρκική κυβέρνηση, επέτρεψε την παρακολούθηση Smartphones των μελών του τουρκικού αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP).

Το λογισμικό χρησιμοποιήθηκε  κυρίως  στη διάρκεια της διαμαρτυρίας των τριών εβδομάδων το 2017 κατά  του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διοργανώθηκε από τον ηγέτη του CHPΚεμάλ Κιλισντάρογλου, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, επικαλούμενη  δημοσιεύματα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ο αρχηγός του CHP, ξεκίνησε μια πορεία από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, μετά την καταδίκη σε 25 χρόνια κάθειρξη σε έναν πρώην δημοσιογράφο και νυν βουλευτή του κόμματος, τον Ενίς Μπερμπέρογλου για αποκάλυψη διαβαθμισμένων πληροφοριών (δημοσίευση βίντεο που έδειχνε την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών να μεταφέρει όπλα σε Σύριους αντάρτες).

Η γερμανική εφημερίδα Σουντ Ντοϊτσε Τσάιτουγκ- ‘Süddeutsche Zeitung’ καθώς  και τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια NDR και WDR πραγματοποίησαν έκθεση με βάση την μελέτη της ψηφιακής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα ‘Access Now’.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Τούρκοι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα «Finspy» της γερμανικής εταιρείας Finfisher της οποίας η έδρα βρίσκεται στο Μόναχο, για να παρακολουθεί τα μέλη του CHP.

Στη Γερμανία υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την εξαγωγή του λογισμικού Spyware, έτσι οι γερμανικές αρχές είχαν υποσχεθεί ότι θα μπλοκάρουν τις εξαγωγές προς χώρες που τις θεωρούν αυταρχικές, κάτι που δεν έγινε με την Τουρκία.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ως εξής:

Σε ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter τοποθέτησαν  συνδέσμους σε ιστότοπους, υποσχόμενοι να ενημερώνουν αυτόματα τους συμμετέχοντες στη δράση για την πορεία της διαδήλωσης, εάν κατεβάσουν την εφαρμογή για Smartphones τους, το λογισμικό Finspy. Πάρα πολλά μέλη κατέβασαν την εφαρμογή για να βλέπουν την πορεία της διαδήλωσης.

Αυτό επέτρεψε στην τουρκική κυβέρνηση από τότε  να έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις επαφές των κατόχων Smartphones,  στις φωτογραφίες και στα βίντεο, αναφέρει το δημοσίευμα.

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα