Ένα καράβι τσακισμένο…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΜΠΛΙΑΤΚΑΣ

“Βρίσκουν και κάνουν” ορισμένα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη της εποχής του κραταιού ΠΑΣΟΚ που σήμερα δεν έχουν απήχηση στο εκλογικό σώμα φλερτάροντας ανοιχτά με τον ΣΥΡΙΖΑ , κόντρα στη γενικευμένη εχθρική στάση της πλειοψηφίας των οπαδών του ΚΙΝΑΛ.

Η στάση τους θεωρήθηκε απόλυτα προβλέψιμη αφού δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για την πολιτική τους επιβίωση. Η περίπτωσή τους όμως παρέχει ευκαιρία για να δει κανείς συνολικά τα λάθη όχι των προαναφερθέντων οι οποίοι πολιτικά δεν έχουν κανένα μέλλον, αλλά της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ενώ ήταν εμφανής η υπόγεια αλλά και ενίοτε…έμπρακτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Καραμανλικούς όπως και η πλήρης αφωνία του Α. Τσίπρα για την περίοδο του 2004-2009 που χρεωκόπησε τη χώρα, η Φώφη Γεννηματά δεν πάλεψε για την “αλήθεια” του χώρου της. Για να αποδείξει λ.χ. ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσαν εντέχνως στο ΠΑΣΟΚ όλες τις ευθύνες για την οικονομική κρίση της περιόδου μετά το 2010 αλλά και για τη “διαφθορά της Μεταπολίτευσης”.

Αντίθετα, εγκαταλείποντας ουσιαστικά το όνομα ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια επανάκαμψης και αποκατάστασής του σε κάποιο βαθμό, παρα τα ιστορικά λάθη του, συνέπραξε με τον “αρχηγικό” και άκρως υποτιμητικής συμπεριφοράς προς το κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδέου, Σταύρο Θεοδωράκη. Τον άφησε μάλιστα να εκφράζεται απαξιωτικά για μέγα τμήμα της βάσης του ΚΙΝΑΛ αφήνοντας βαρύτατους υπαινιγμούς για “μηχανισμούς” και “βαθύ ΠΑΣΟΚ”.

Του χάρισε, επίσης, και τις ελάχιστα “μοντέρνες” ποσοστώσεις, αντί εκλογικών διαδικασιών, για να έχει δικούς του στα πόστα!!!!

Παράλληλα η Φ. Γεννηματά έδωσε δυσανάλογα νευραλγικό ρόλο και θέσεις στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής σε μια ΔΗΜΑΡ μηδενικής απήχησης στην κοινωνία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γνωρίζει ότι το “Ποτάμι” απέτυχε να μεγαλώσει, να εμπνεύσει να γίνει πόλος συσπείρωσης αυτών που θέλουν το “νέο” στην πολιτική.

Οι γνωστοί υπουργοί του Γ. Παπανδρέου και ορισμένοι από τους εναπομείναντες βουλευτές και ευρωβουλευτές του Ποταμιού που κοιτάνε …λοξά προς τον ΣΥΡΙΖΑ , προφανώς δεν βλέπουν το πολιτικό τους μέλλον μέσα στον υπό την Φώφη Γεννηματα νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Το αδιέξοδο κραυγάζει.

Το Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται λοιπόν ένα “σοκ” νέων προσανατολισμών και αποφάσεων. Αλλιώς με “αρχηγίσκους” που κοιτάνε αλλού , με δυο κοινοβουλευτικές ομάδες που δεν λένε να ενωθούν και με την θλιβερή εικόνα οι μισοί να θέλουν “εδώ και τώρα” εκλογές και άλλοι μισοί να μην θέλουν ούτε καν να ακούσουν για κάλπες, το καράβι θα βουλιάξει και θα πάρει στο βυθό και τους “αρχηγίσκους”.

Ο Κώστας Μπλιάτκας είναι δημοσιογράφος. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα