Το σχέδιο Ερντογάν για τουρκικά – ισλαμικά σχολεία στην Ευρώπη: Το “ξεσκέπασαν” οι Ελβετοί

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

File Photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια προσευχής EPA, SEDAT SUNA

MAY 13, 2018

Ισλαμιστικά σχολεία για τα παιδιά των Τούρκων μεταναστών που ζουν σε δεκαπέντε χώρες της δύσης, σχεδιάζει να ιδρύσει ο Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό αποκαλύπτουν έγγραφα που έχει στην κατοχή της η ελβετική εφημερίδα Μπλικ. Τα έγγραφα αυτά προέρχονται από το Υπουργείο για τους Τούρκους του εξωτερικού (ΥΤΒ), Υπουργείο που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2010, με 300 υπαλλήλους και ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από 300 εκ. ευρω.

Σύμφωνα με τα παραπάνω έγγραφα, η αναγκαιότητα αυτών των σχολείων επικεντρώνεται στο ότι «πρέπει να καταπολεμηθεί η ισλαμοφοβία –το μεγαλύτερο πρόβλημα των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό- καθώς στην Ευρώπη υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ενσωμάτωσης των Τουρκων τα παιδιά των οποίων πρέπει να κρατηθούν μακρά από οικογένειες με ναρκωτικά και ομοφυλόφιλους».

Επίσης, τα σχεδιαζόμενα σχολεία θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία και εθελοντική βάση με την στήριξη του τουρκικού κράτους και του κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ και θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται μαθήματα τουρκικής γλώσσας, τουρκικής ιστορίας, θρησκείας και πολιτισμού.

Το τουρκικό κράτος θα υποστηρίζει την λειτουργία τους, πληρώνοντας τους δασκάλους, αλλά και το εκπαιδευτικό υλικό. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως για την Ελβετία προγραμματίζεται να ιδρυθούν δώδεκα τέτοια σχολεία. Όπως σημειώνει η Μπλικ, το σχέδιο αυτό ανησυχεί τους φιλελεύθερους Τούρκους που διαβιούν στην Ελβετία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι οποίοι και πιστεύουν πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα σχολεία αυτά για να προωθήσει την τουρκική εθνικιστική/ισλαμιστική της προπαγάνδα. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, Κρίστοφ Ραμ, δηλώνει πως «ο Ερντογάν έχει πολιτικοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τομέα της εκπαίδευσης. Αυξάνεται συνεχώς η ιδεολογική επιρροή που ασκείται στους νέους στον τομέα της εκπαίδευσης. Τον Ερντογάν δεν τον ενδιαφέρει η ενσωμάτωση, πρωτίστως τον ενδιαφέρει η διάδοση του τουρκικού πολιτισμού. Οι αρχές πρέπει να εξετάσουν με προσοχή τα σχέδια αυτά της Τουρκίας».

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος Γερμανία/Βερολίνο 13/05/2018 14:29

Πηγή: Το σχέδιο Ερντογάν για τουρκικά – ισλαμικά σχολεία στην Ευρώπη: Το “ξεσκέπασαν” οι Ελβετοί https://hellasjournal.com/2018/05/to-schedio-erntogan-gia-tourkika-islamika-scholia-stin-evropi-to-xeskepasan-i-elveti/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα