Σκοπιανό: «Αγκάθι» το erga omnes – H σκυτάλη στους πρωθυπουργούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ

Τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, στις 17 Μαΐου στη Σόφια, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφης ΕΕ – Δ. Βαλκανίων, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, με δήλωσή του μετά την 6ωρη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ. Πλέον η σκυτάλη περνά και επισήμως στους πρωθυπουργούς, με την σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών να αναδεικνύει ως «αγκάθι» την ονομασία «για όλες τις χρήσεις».

Ο κ. Νίμιτς με το πέρας της συνάντησης τόνισε πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία «πολύ σοβαρή συνάντηση», «με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά», προετοιμάζοντας το έδαφος για τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ με τον κ. Νίμιτς ξεκίνησε τις 10.30 το πρωί σε ξενοδοχείο στο Σούνιο, όπου χθες είχε πραγματοποιηθεί η 2η Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Visegrad (Visegrad 4) και των Βαλκανικών κρατών μελών της ΕΕ (Balkan-4).

Αυτή ήταν η τέταρτη τριμερής συνάντηση και η πρώτη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα καθώς οι τρεις προηγούμενες διεξήχθηκαν στη Βιέννη.

kathimerini.gr

 

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν για την Ελλαδα το ξεκαθαρο θεμα,των Σκοπιων, ιδιαιτερα μετα τις ομοφωνες αποφασεις των 12 τοτε μελων της Ευρωπαικης Ενωσεως του 1992 (Γκιμαραες, Εδιμβουργο) και την ομοφωνη αποφαση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι το 2008 , χρειαζονται τοσες πολυωρες συναντησεις για να λυθει υπερ των Ελληνικων-εθνικων συμφεροντων, τοτε, η, παιζουν παιχνιδι οι διαπραγματευτες ,η, η Ελλαδα πιεζεται να δεχθει κατι που σαυτες τις αποφασεις ειχε εξασφαλισει ,πραγμα ,που και τωρα μειωνει ,αλλα στο τελος θα κατακρημνισει το κυρος της ως σοβαρου κρατους ,που θα δυσκολευθει περισσοτερο να περασει τις εθνικες πολιτικες της στο Κυπριακο και επι πλεον θα δεχθει ευκολωτερα, να αναγνωρισει το ψευδωνυμο κρατος της ” Βορειας” Κυπρου, αφου θα εχει δεχθει υστερα απο 26 χρονια το ψευδωνυμο κρατος της Σκοπιανης” Μακεδονιας ”. Δεν θα ειναι η πρωτη φορα ,που θα δικαιωθει μεν η εξωτερικη πολιτικη της σημερινης Ελληνικης κυβερνησεως, αλλα θα βλαβει ο τοπος και οι Ελληνες ,ιδιαιτερα της Βορειου Ελλαδος απο Θρακης μεχρις Ηπειρου.Το ιδιο δεν συνεβη και στο πρωτο 6μηνο του 2015 στην οικονομικη πολιτικη της σημερινης κυβερνησεως της Αριστερας;;;. Απλως στα θεματα της εξωτερικης πολιτικηςε ο,τι χασεις εν καιρω ειρηνης το ξανακερδιζεις μονο με πολεμο. Και εδω θα χαιρετισουμε , μια για παντα την Μακεδονια-σαν την Αλεξανδρεια – που χανεται. ΝΤΡΟΠΗ στην νιοστη .

    • Τι σχέση έχει η “Δημοκρατία τής Μακεδονίας” με την “ΤΔΒΚ”; Ό,τι και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

      Η πρώτη υπήρχε ως Σοσιαλιστική εντός τού Γιουγκοσλαβικού ομοσπονδιακού κράτους και ήταν αναγνωρισμένη. Στην συνέχεια κι έχοντας συνηθίσει πλέον αυτό το όνομα, σχεδόν όλα τα κράτη, πλην Ελλάδας και Κύπρου, αποκαλούν τα Σκόπια “Μακεδονία” και τούς κατοίκους “Μακεδόνες.

      Η δεύτερη αναγνωρίζεται από την Τουρκία μόνο και κανέναν άλλο. Οι διεθνείς οργανισμοί, τού ΟΗΕ συμπεριλαμβανομένου, αναγνωρίζουν μία ενιαία και αδιαίρετη ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τής οποίας οι κάτοικοι, οποιασδήποτε εθνικότητος, αποκαλούνται Κύπριοι.

      ΥΓ: Έχω παρατηρήσει ότι στα κείμενά σου δεν χωρίζεις παραγράφους. Ακόμη και το ΥΓ το κολλάς πλάκα στο υπόλοιπο κείμενο. Προφανές ότι δεν ξέρεις πώς να κάνεις παράγραφο. Απλό είναι. Πάτα “Enter”.

      • Ευχαριστω για το υστερογραφο σας . Δεν σκοπευω να εκδωσω σε βιβλιο τα σχολια μου , μια και δεν τα προετοιμαζω με παραγραφους. Ομως ειναι γεγονος οτι αγνοω πολλα για τους Η/Υ. Οσο για την π.Γ.Δ.Μακεδονια , ως Περιφερεια της Ομοσπονδιακης Γιουρκοσλαβιας ουδεποτε ειχε αναγνωρισθει ως κρατος απο κανενα Διεθνη Οργανισμο , οπως δε αναγνωριζονται οι Πολιτειες των ΗΠΑ και της Γερμανιας (Βαυαρια) κλπ. Οσο για Τ.Κ.Β.Κ , γιατι να μη διεκδικησει και αυτη ανσαγνωριση με το ονομα Δημοκρατια της Ανω Κυπρου , σαν την Δημοκρατια της Ανω Μακεδονιας;;;. Παντου,αλλα κυριως στα εξωτερικα θεματα, αμα ανοιξεις ενα παραθυρο μετα ανοιγουν μπουκαπορτες . Υ.Γ Γιατι δεν αναγνωριζουμε και εμεις και η Κυπριακη Δημοκρατια το Κοσσοβο;;;. Γιατι θα υποχρεωθουμε να αναγνωρισουμε και την Τ.Δ.Β.Κ . Ειπαμε .Προτου κάνεις ενα βημα πρεπει να σκεπτεσαι το επομενο , κατι που δεν εφαρμοζει τωρα στο Σκοπιανο η κυβερνηση μας , ισως γιατι γιαυτην το επομενο βημα θα ειναι μια αλλη κυβερνηση ,που βγαλει τα ματια της. Τηρησε την υποσχεση της και θα πει και το γνωστο ρεφρεν ” Ηταν δικαιο και εγινε πραξη”.

        • Σημασία έχει ότι δεν σέβεσαι τούς συνομιλητές σου γράφοντας όλα μια πλάκα και πολλές φορές με κεφαλαία. Η επιφανειακή σου ευγένεια χωλαίνει άσχημα. Τώρα σού είπα πώς να γράφεις με παραγράφους, απλό είναι, αλλά αν δεν το κατάλαβες, ρώτα με ξανά.

          Δεν έδωσα το ΦΕΚ για να σού δείξω ότι ότι ήταν αναγνωρισμένη σαν χωριστό κράτος, αλλά ότι ήταν αναγνωρισμένη μ’ αυτό το όνομα και η Ελλάδα, τις καλές εποχές με την Γιουγκοσλαβία, δεν έκανε τίποτε για να το αλλάξει. Νόμισα ότι θα το καταλάβαινες.

          “Οσο για Τ.Κ.Β.Κ , γιατι να μη διεκδικησει και αυτη ανσαγνωριση με το ονομα Δημοκρατια της Ανω Κυπρου , σαν την Δημοκρατια της Ανω Μακεδονιας;;;”

          Μα εξήγησα το γιατί. Διότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αναγνωρισμένη ως ενιαίο και αδιαίρετο κράτος απ’ όλον τον κόσμο, ενώ η “Τ.Δ.Β.Κ.” είναι ένα ανύπαρκτο κράτος, που αναγνωρίζει μόνον η Τουρκία.

          • Αγαπητε κ.Επισκεπτα. Ενα κρατος αναγνωριζεται οταν γραφεί στο ” Ληξιαρχειο” του ΟΗΕ και αυτο για τα Σκοπια εγινε ως ΦΥΡΟΜ προ 25 χρονων. Για τα περι Τ.Δ.Β.Κ και Κοσοβου ρωτηστε το Ελληνικο ΥΠΕΞ για να πεισθειτε. ΤΕΛΟΣ.

          • Να πεισθώ γιατί πράγμα ακριβώς; Έχεις κάποια ένσταση γι αυτά που γράφω; Δεν καταλαβαίνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα