Οργή πολιτών και εμπόρων για την ανοχύρωτη Θεσσαλονίκη -Ποιος μίλησε για ρεζίλι city

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ;», ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επαγγελματίες της πόλης μετά τη χθεσινή νεροποντή.

«Η Θεσσαλονίκη είναι ανοχύρωτη πόλη» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM ο κ. Ζορπίδης. «Δεν μπορεί η πόλη να μη έχει ρεύμα και νερό» επισήμανε και πρόσθεσε: «Τραβήξαμε του Χριστού τα πάθη λίγο καιρό πριν με τη διακοπή της υδροδότησης στην πόλη, πέρσι είχαμε τις χιονοπτώσεις. Κάθε χρόνο, κάθε μήνα παθαίνουμε κάτι και την πληρώνει ο κοσμάκης και οι επαγγελματίες».

Ο κ. Ζορπίδης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν μια πόλη που θεωρείται συμπρωτεύουσα να παραλύει σε ένα τέτοιο φαινόμενο. «Μια οργανωμένη πόλη πρέπει να μπορεί να αντιδράσει σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν πολύ πιο ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν σε άλλες πόλεις όπως σεισμοί, τσουνάμι κτλ. Δηλαδή αν γίνει κάτι τέτοιο πώς θα το αντιμετωπίσουμε; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;» διερωτήθηκε για να προσθέσει ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες από όλους τους αρμόδιους φορείς, για να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

ΒΕΘ: Ας κάνουν, επιτέλους, οι αρμόδιοι τη δουλειά τους

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση που προκάλεσε η χτεσινή νεροποντή καταδεικνύει πως εν έτει 2018 η Θεσσαλονίκη είναι “ανίκανη” να αντιμετωπίσει έντονα καιρικά φαινόμενα, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Στον απόηχο της πρόσφατης, πολυήμερης, διακοπής υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη κομμάτι στο πάζλ της ταλαιπωρίας πολιτών και επιχειρηματιών» επισήμανε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης. «Αναντίρρητα, είναι απαραίτητοι οι υγειονολογικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού, ενώ θετική κίνηση είναι και η διανομή εμφιαλωμένων νερών, όπου απαιτείται από την ΕΥΑΘ, ωστόσο οι αρμόδιοι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα εγκαίρως, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουμε τέτοιες τριτοκοσμικές καταστάσεις και να μην δοκιμάζονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι αντοχές των Θεσσαλονικέων» πρόσθεσε.

ΕΣΘΒΕΘ: Θύματα ενός μηχανισμού που υπολειτουργεί

«Για μια ακόμη φορά η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της γίνονται θύματα ενός μηχανισμού που υπολειτουργεί και αδυνατεί να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Επανειλημμένα οι έμποροι, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι αυτής της πόλης, κάνουν απολογισμό ζημιών που έχουν υποστεί λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, για τις οποίες, αν είχαν γίνει οι απαιτούμενες υποδομές, θα αποτρέπονταν οι εικόνες που είδαμε χθες στη Θεσσαλονίκη» επισήμανε η διοίκηση του ΕΣΘ και υπογράμμισε την ανάγκη «να επενδύει η Πολιτεία μέρος των εισφορών που με μεγάλη δυσκολία καταθέτουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες στο κράτος, για το αυτονόητο, για να έχουν τη στοιχειώδη προστασία που δικαιούνται. Από την άλλη, επιβάλλεται επίσης ο κάθε πολίτης να λειτουργεί με συναίσθηση του κοινού συμφέροντος και να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αποφυγή τέτοιων εξελίξεων».

Μπουτάρης: Διανοητικά καθυστερημένοι όσοι κοροϊδεύουν τη Θεσσαλονίκη ως «ρεζίλι city»

Ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες του δήμου τις ζημιές που προκλήθηκαν σε ολόκληρη την πόλη από τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM” υποστήριξε -μεταξύ άλλων- πως ο κεντρικός δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για νερό, ρεύμα και χειμάρρους και μίλησε για ευθύνες όσων μπάζωσαν τα ρέματα.

“Η χθεσινή καταιγίδα ήταν εξαιρετικού μεγέθους. Είμαι 75 χρονών δεν θυμάμαι τη Θεσσαλονίκη να έχει υποστεί τέτοια καταστροφή. Έπεσαν 70 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε μια ώρα. Πρακτικά σημαίνει ότι για να απορροφηθεί τόσο νερό από το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο, θα έπρεπε το δίκτυο να έχει τη διατομή μιας σήραγγας του μετρό” δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

“Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, διότι ο δήμος μετά τη μεγάλη νεροποντή αντέδρασε άμεσα, συμμάζεψε τα μπάζα και τα φερτά υλικά κατέβηκαν από τους χειμάρρους και έκανε το καθήκον του. Τα συνεργεία βγήκαν έξω, καθαρίστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι και μπορώ να πω πως μέχρι το βράδυ υπήρχε εικόνα ευταξίας στην πόλη. Από κει και πέρα οι ζημιές που έγιναν στα υπόγεια στις επιχειρήσεις είναι αναπόφευκτες, με την πυροσβεστική υπηρεσία να κάνει το καθήκον της” πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες ευθύνες παραδέχτηκε πως “ευθύνη υπάρχει σε όλους, ακόμη και στον δήμο. Αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Ούτε η ΕΥΑΘ είναι αρμοδιότητα του δήμου, ούτε η ΔΕΗ, οι χείμαρροι είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας”.

Παράλληλα, κατηγόρησε όλους όσοι «κοροϊδεύουν τη Θεσσαλονίκη ως ρεζίλι σίτι», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα ανθεκτικών πόλεων το “Resilient Cities”, το οποίο κάποιοι διανοητικά καθυστερημένοι το κοροϊδεύουν, γιατί λέγεται έτσι στα αγγλικά. Οι δικοί μας εξυπνάκηδες το λένε “ρεζίλι- σίτι”. Δεν είναι όμως έτσι. Αυτή τη δουλειά κάνει το πρόγραμμα. Προσπαθεί να προετοιμάσει τη Θεσσαλονίκη για μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως είναι πλημμύρες, πυρκαγιά, σεισμός, καταστροφές που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Πώς θα μπορέσουμε να τις προλάβουμε και να τις αντιμετωπίσουμε».

Επίσης, παραδέχτηκε πως «η Θεσσαλονίκη δεν είναι ακόμη ανθεκτική πόλη», προσθέτοντας πως με το συγκεκριμένο πρόγραμμα Resilient Cities, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι «θα έχουμε κάποια συμπεράσματα, για να προτείνουμε μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Μέτρα που δεν θα είναι μόνο η ενημέρωση του πολίτη και η πολιτική προστασία. Μη ξεχνάμε ότι τα ρέματα στη Θεσσαλονίκη έχουν μπαζωθεί. Πού θα βρει διέξοδο το νερό; Στους δρόμους. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των προηγούμενων γενεών που έκλεισαν τα ρέματα».

Για τα προβλήματα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης που άφησε η έντονη βροχόπτωση, ο κ. Μπουτάρης είπε πως «τέτοιου μεγέθους φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται γρήγορα. Και η ΕΥΑΘ και η ΔΕΗ δουλεύουν ακατάπαυστα για να αποκατασταθούν οι ζημιές».

Για τα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης προανήγγειλε πως θα εισηγηθεί στις τεχνικές υπηρεσίες να τοποθετηθούν μικρές δεξαμενές νερού προκειμένου να μην υπάρξουν άλλη φορά προβλήματα από τις διακοπές της υδροδότησης με την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως εάν μέσα στα επόμενα 24ωρα δεν αναλάβει κάποιος φορέας την πρωτοβουλία για τη σύγκληση σύσκεψης αναφορικά με το τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο μέλλον παρόμοια καιρικά φαινόμενα, θα το πράξει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

«Εάν δεν αναλάβει κάποιος άλλος την πρωτοβουλία θα το κάνει ο δήμος. Τα μπουρίνια τέτοιου μεγέθους είναι τρομακτικά. Να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το επόμενο. Ο δήμος θα θέσει θέμα να συναντηθούμε και να πάρουμε άμεσα λύσεις» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Οργή πολιτών και εμπόρων για την ανοχύρωτη Θεσσαλονίκη -Ποιος μίλησε για ρεζίλι city | iefimerida.gr

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια λυση ,- που μπορουσε να καταθεσει ο κ. Μπουταρης στην προσεχη με δικη πρωτοβουλια συσκεψη των αρμοδιων-, ειναι να μη υπαρχει επιπεδη Θεσ/νικη απο Εγνατια και κατω ,για να φθανουν κατευθειαν τα νερα της βροχης στην θαλασσα και επι πλεον η ΕΥΑΘ να στεγανοποιησει τις δεξαμενες της στον Δενδροποταμο και αλλου , για να μη γεμιζουν με βρωμικα νερα και αν ακομη κατακλυζονται απο τις νεροποντες . Θα μπορουσε παντως και ο ιδιος ως Δημαρχος του Σιτυ να δηλωσει ειλικρινως και ευθαρσως ”αυτα μπορουμε αυτα κανουμε , σταυρωστε μας ξανα”.

  2. Τσιμεντουπόλεις μὲ ὀριζόντιες κάθετες καὶ ὅ,τι ἄλλο θὲς ἰδιοκτησίες. Χωρὶς πράσινο, χωρὶς ἐλεύθερο χῶρο, χωρὶς γειτονιὲς χωρὶς χῶρο νὰ περπατήσεις …

    Οἰκόπεδα, κατασκευὲς ἐπενδύσεις real estate … ποὺ καὶ ποὺ ὅταν βρέχει θὰ πλημμυρίζουν, Ἰούλιο μετακομίζουμε ὅλοι σὲ Χαλκιδική, χωριά, Καλικράτειες κλπ Ὅλα βολεύονται

  3. Δέν ξέρω ἄν ἀληθεύει, ὁ κ. Σαββίδης πού μένει στήν Θεσσαλονίκη φαντάζομαι, θά γνωρίζει καλύτερα.
    http://www.lifo.gr/now/greece/192399/ta-ergotaksia-toy-metro-esosan-xthes-ti-thessaloniki-ti-eipe-prin-apo-ligo-o-proedros-tis-attiko-metro-ae
    Θά μποροῦσε νά εἶχε συμβεῖ σέ ὁποιαδήποτε πόλη, περιοχή τῆς χώρας. Μέ παρόμοια ἀποτελέσματα στό τεχνικό μέρος. Καταιγίδες ἐλάχιστης χρονικῆς διάρκειας, πού ἐπιφέρουν μεγάλες καταστροφές.
    Δέν εἶναι μόνον τά οἰκονομικά συμφέροντα, ἡ μαζική δόμηση τῶν πόλεων σέ πυκνή δόμηση ἀπό τήν ἐποχή τῆς βιομηχανικῆς ἐπανάστασης (μέ τά τότε σύγχρονα μέσα χωρίς τά ἠλεκτρονικά νέα μέσα), φαινόμενο σύνηθες στίς μεγαλουπόλεις τοῦ πλανήτη, ἀλλά στήν χώρα μας, στήν μεταεμφυλιακή Ἑλλάδα εἶναι καί ἡ ἔλλειψη διαλόγου πρός ἐπίλυση προβλημάτων, συχνά ὁ ἐκπρόσωπος ἑνός κόμματος λέει τό ἐντελῶς ἀντίθετο ἀπό τόν ἐκπρόσωπο τοῦ ἄλλου κόμματος μόνο ἀπό ἀντιπολιτευτικό μένος ἤ δέν ὑποστηρίζεται μία καλή ἰδέα γιά νά μήν τήν καρπωθεῖ ἡ ἀντίπαλη παράταξη. Κάθε ἔννοια κοινοῦ καλοῦ περνάει ἀπό φακούς εἰδικούς, παραμορφωτικούς ἐνίοτε.
    Ἐπιστήμονες ἱκανότατους ἔχουμε, τεχνογνωσία καί μέσα ὑπάρχουν, καινοτόμες ἰδέες χρειάζονται γιά νά ἀντιμετωπισθοῦν οἱ τεχνικές δυσλειτουργίες τόσων δεκαετιῶν καλῆς καί κακῆς δόμησης, πού ἔχουν ἐπιφέρει μέ τήν ἔλλειψη πρασίνου καί ἀλλαγή τοῦ μικροκλίματος.
    Συμπτωματικά ἐκείνη περίπου τήν ὥρα στήν Ἀθήνα ἡ σύζυγος τοῦ Καρόλου ἐπέλεγε νά δοκιμάσει κουλούρι Θεσσαλονίκης, κάπου στήν πλατεῖα Καπνικαρέας.

    • Αγαπητη κα Ελενη η αντιμετωπιση της καθημερινοτητας ,απλης ,η, συνθετης δεν ειναι θεμα πολιτικων βουλησεων κυβερνησεων καιδιαλογου των Ελληνικων πολιτικων δυναμεων, αλλα αποκλειστικως θεμα των αρμοδιων κρατικων κασι αυτοδιοικητικων Υπηρεσιων, που στην Ελλαδα μας επαυσαν να λειρουργουν εδω και 35 χρονια , παρα τα χρηματα που εχουν στην διαθεση τους -απο την Ευρωπη κυριως-για αντιμετωπιση εκτακτων καιρικων φαινομενων. Δεν ευθυνονται οι δρομοι για τα πολλα τροχαια ατυχηματα ,αλλα η απουσια του κρατους και απουσια προληψεως τους . Εν προκειμενων για την πλημμυρα της Θεσ/νικης . Κτισθηκαν ,οπως κτισθηκαν οι πολεις της Ελλαδος και δεν προκειται να διορθωθει η κατασταση. Εξετασθηκαν τροποι προληψεως , εγκαιρου ενημερωσεως και γενικης παρουσιας των κρατικων λειτουργων , για λιγωτερα δυσμενη αποτελεσματα . Αλλου σε αναλογες περιπτωσεις διακοπτεται η κυκλοφορια με αυτοματη ανυψωση εμποδιων στους επικινδυνους δρομους κλπ. κλπ. Και στον μικροκοσμο μας. Αναγκασθηκαμε να μενουμε σε μικρο και αβολο σπιτι ο εργολαβος θα φταιει ισοβιως αν δεν κσλυτερευει η ζωη μας ,η, η Πολιτεια;;;. Ας το ξανασκεφθουμε το θεμα, ολοι μας και κυριως ο Δημαρχος της Θεσ/νικης κ. Μπουταρης , που παρεστησε και παλι τον Ποντιο Πιλατο , υστερα απο μια 8ετια Δημαρχιας.

      • Κε ΣΑΝ, ἡ ἀντιμετώπιση καί ἡ εἰκόνα τῆς καθημερινότητας ἑνός λαοῦ ἀντικατοπτρίζει πλήρως ὅλο τόν πολιτισμό καί τήν παιδεία ἑνός λαοῦ. Ἐκεῖ φαίνεται ὁ πολιτισμός, τό ἑτοιμοπόλεμο, τά ἰδανικά, ἡ σύμπνοια, ἡ ζωντάνια τοῦ λαοῦ, εἶναι ἕνας πόλεμος σέ καιρό εἰρήνης μέ ὅλα τά στοιχεῖα τῆς φύσης καί ὄχι μόνο. Ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος κουβαλοῦσε πολιτισμό μαζί του, ὄχι μόνο ὁπλισμό πολεμικό. Καί ὁ διάλογος, πού ἀφορᾶ ὅλα τά ἐπίπεδα, δείχνει τό ἐπίπεδο τῆς παιδείας καί τοῦ πολιτισμοῦ. Τά παραδείγματα ἀπό ἄλλους λαούς τήν ἐποχή αὐτή μέ τἀ σύγχρονα μέσα, μᾶς δίνουν συγκριτική εἰκόνα. Σέ ἐξαιρετικές ἀκραῖες περιπτώσεις κανένας κρατικός μηχανισμός δέν εἶναι ὀργανωμένος νά ἀντιδράσει τέλεια, μπορεῖ ὅμως νά ὀργανωθεῖ προληπτική ἀντιμετώπιση τῶν προβλημάτων, ὅπως ἔχει γίνει π.χ. μέ τήν ἀντισεισμική νομοθεσία καί μέ τούς προσεισμικούς ἐλέγχους τῶν δημόσιων καί κοινωφελῶν κτιρίων στήν χώρα μας, «Σκοπός του προγράμματος είναι η καταγραφή των κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης και η πρώτη αποτίμηση της σεισμικής τους ικανότητας, προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε εθνικό επίπεδο για τον περαιτέρω έλεγχο και τη λήψη μέτρων προστασίας.». Δέν σημαίνει αὐτό συνεργασία κυβερνητικῆς πολιτικῆς μέ ἁρμόδιους ἀπό τήν τοπική αὐτοδιοίκηση; Οἱ συστηματικές ἀναδασώσεις-συστηματικές σάν νά ἔχουμε νά κάνουμε μέ πόλεμο- καί οἱ ζῶνες αὐξημένου πρασίνου πιθανόν θά μᾶς γλύτωναν ἀρκετά ἀπό τά νερά πού κατρακυλᾶνε σέ ἀπογυμνωμένο ἔδαφος καί προκαλοῦν πλημμύρες, δέν εἶναι μόνο τά ρέματα πού ἔκλεισαν ὅπου ἔκλεισαν, οἱ καταιγίδες τότε μπορεῖ νά ἄλλαζαν συχνότητα καί ἔνταση, μέ τήν φροντίδα καί τό πράσινο στά κατάλληλα σημεῖα. ‘Υπάρχουν σοβαροί ἐπιστήμονες καί εἰδικοί νά ἀπευθυνθοῦμε. Καταλαβαίνω, μοιάζουν ποταπά καί εὔκολα τέτοια προβλήμτα, ὁ βαθμός ὅμως πού δέν μᾶς συγκινοῦν νά δράσουμε, ἐκεῖ πού ἄλλοι λαοί τό κάνουν, ἀποτελεῖ ἔνδειξη γιά μᾶς.
        Ἕνας σύγχρονος Μεγαλέξανδρος πού θά έρωτᾶτο νά ἀντιμετωπίσει ἕνα σοβαρό πρόβλημα, λέτε δέν θά ἔβρισκε λύση;
        Ἡ ἀδημονία κάποιων δέν σημαίνει τίποτα. Μιλᾶμε γιά Ἑλληνισμό καί Ὀρθοδοξία, πού δέν χαρακτηρίζονται ἀπό τά ΄μεγάλα΄ καί τά ΄βολικά΄, χαρακτηρίζονται ἀπό ὑψηλότατα ἰδανικά. Δέν μποροῦμε νά περιμένουμε ἀπό κανέναν ἄλλον νά τά κατανοήσει, νά τά ἑρμηνεύσει, νά βρεῖ λύσεις γιά μᾶς καί νά μήν μᾶς χρεώνει. Γιατί δέν κατανοοῦμε τό βασικό, ὅτι δέν μποροῦν νά μᾶς κατανοήσουν, νά μᾶς ἑρμηνεύσουν. Ὅσο πιό γρήγορα τό ἀντιληφθοῦμε αὐτό, τόσο πιό γρήγορα θά βροῦμε τόν δρόμο μας. Ἡ βαθειά γνώση τοῦ ὅ,τι ἀφορᾶ Ἑλληνισμό καί Ὀρθοδοξία μόνο μπορεῖ νά μᾶς ἐμψυχώσει, νά μᾶς βοηθήσει, ἡ πίστη, ὁ σεβασμός, ἡ ταπεινότητα, ἡ φροντίδα σέ ὅ,τι ἔχουμε, αὐτά θά ἀρκοῦσαν γιά νά μᾶς βλέπουν οἱ ἄλλοι καί νά μᾶς σέβονται, νά μᾶς ἐκτιμοῦν, ὅπως ἄλλοτε, σάν νά εἴμαστε πάνοπλοι. Δέν εἴμαστε ἀποκομμένοι ἀπό τούς ἄλλους, δέν δουλεύουμε μόνο γιά τήν πάρτη μας, ἐκεῖ πού κάποιοι βλέπουν ἔχθρες μπορεῖ κάποιοι ἄλλοι νά σκέφτονται γέφυρες, γέφυρες κατανόησης καί ὄχι ἰσοπέδωσης καί ἀλλοτρίωσης δικῆς μας. Μέχρι νά τό κατανοήσουν αὐτό, πῶς καί γιατί, περνάει πάρα πολύς καιρός. Καί ὄχι, δέν μπορεῖ νά μποῦν στή θέση μας ἄλλοι, δέν ἔχουν τόν ἴδιο τρόπο θέασης, δέν εἴμαστε ὅλοι ἴδιοι. Ἡ ἱστορία δέν ἀντιγράφεται, δέν ἐπαναλαμβάνεται, δέν ἀλλάζει, ὁ Ἡράκλειτος ἔχει πεῖ «Δύο φορές κανείς δεν μπορεί να μπει στο ίδιο ποτάμι».
        Τό παρελθόν εἶναι ἐκεῖ γιά νά μᾶς διδάσκει, ὁ καθένας ὅμως εἶναι ἐλεύθερος νά τό διαβάζει καί νά τό ἑρμηνεύει ὅπως νομίζει. Γιά νά ξεπεράσουμε αὐτό τό πρόβλημα χρειαζόμαστε ἡγέτες ἄξιους, χρειαζόμαστε Μεγαλέξανδρους καί Μεγάλους Κωνσταντίνους. Ἄς τούς βροῦμε.

        • Μακροσκελεστατη η απαντηση σας ,αγαπητη κα Ελενη και απ’οτι καταλαβα η διαφωνια μας εγκειται στον τροπο της ταχειας λυσεως των προβληματων. Εσεις και πολλοι αλλοι- θελετε την συγκροτηση Επιτροπων για μονιμο ”μπλα-μπλα” και εξασφαλισμενη διαφωνια , ενω εγω θελω τις αποφασεις να τις λαμβανουν οι φωτισμενες προσωπικοτητες και οι εξειδικευμενες ηγεσιες και να τις απολαμβανει ο ”χασκων” λαος , που βαυκασλιζεται οτι εχει γνωριζει τα θεματα για οποιεσδηποτε αποφασεις για την καθημερινοτητα του, γιατι απο το 1981 τον εμαθαν να εχει αυταπατες και να αισθανεται οτι εχει αποψη για τα παντα ,επειδη ετσι ”του φουσκωσαν τα μυαλα” οι κομματικες ηγεσιες με τον περισσειο λαικισμο. Αναφερετε -και χαιρομαι και συμφωνω απολυτως- δυο παραδειγματα των ηγετων του Ελληνοχριστιανισμου , που εχουν δικαιως τον τιτλο του Μεγαλου, του Αλεξανδρου και του Κωνσταντινου. Και οι δυο ομως δεν ηταν λαικιστες δημοκρατες . Να μη αγνοουμε και εσεις -και ολοι- οτι οσοι ηγετες του Ελληνισμου ψηφισθηκαν απο τον Ελληνικο λαο και κατηγορηθηκαν,η, κατηγορουνται ως αυταρχικοι και μη δημοκρατες αυτοι ωφελησαν την πατριδα και τους Ελληνες. Ποιοι ανασυγκροτησαν την καθημαγμενη και κατεστραμμενη σχεδον πληρως Ελλαδα μετα το 1950 σε μια 10ετια;;;. Ενεργουσαν με καποια μικρα λαθη ,αλλα δεν σταματουσαν , γιατι αυγκεντρωθηκαν γυρω τους ολοι οι ειδικοι και ”ερωτευμενοι” με την ανορθωση της Πατριδος , χωρις να περιμενουν ”να γεμισουν” για να πυροβολησουν. Τωρα κυριαρχει η παροιμια ” οποια νοικοκυρα δεν θελει να ζυμωσει , δεκα μερες κοσκινιζει”, γιαυτο και υστερουμε και θα συνεχισουμε να υστερουμε σε ολα τα θεματα της καθημερινοτητος. Δεν ειναι ουτοπια και αυταπατη να πιστευουμε οτι μπορει να συνεννοηθουν οι σημερινοι Ελληνες στον ιστορικο χρονο της επιγειου ζωης σχεδον ολων μας;;;. Φυσικα dum spiro spero.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα