Ζόραν Ζάεφ: Αν δεν επιλυθεί τώρα το όνομα, θα συνεχίσουμε μετά από 3 ή 6 μήνες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας εξαρτάται από την επίλυση του ονόματος με την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στη βουλγαρική τηλεόραση BTV, ο Ζάεφ ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν σε τρεις μήνες, αν τώρα οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε μια πιθανή συμφωνία.

Συγχρόνως, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ τόσο αφοσιωμένη στην εξεύρεση μια τελικής λύσης. Αλλά οι Έλληνες αξιωματούχοι αφενός, εκφράζουν την προθυμία τους να καταλήξουν σε συμφωνία και αφετέρου,  με δηλώσεις τους προς τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνουν με σαφήνεια ότι δεν θα υπάρξει λύση χωρίς την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων.

Ο Τσίπρας προέβη σε αυτό το σχολιασμό στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ, ο οποίος μίλησε για το θέμα της ονομασίας.

«Δεν είμαι αρμόδιος στο θέμα, αλλά επιτρέψτε μου να τονίσω το επείγον που χαρακτηρίζει την επίλυση του προβλήματος, εξαιτίας της περιπλοκότητας της περιοχής», είπε ο Γιουγκέρ.

Εξάλλου, μετά τις συνομιλίες χθες το βράδυ στη Βιέννη μεταξύ των υπουργών Νίκολα Ντιμίτροφ και του Νίκου Κοτζιά, ο μεσολαβητής δεν ανακοίνωσε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, απλά αναφέρθηκε ότι οι συναντήσεις θα συνεχισθούν στις 3 και στις 4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Καμίνης στα Σκόπια

Στο πνεύμα καλής φιλίας, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, επισκέπτεται, ήδη, τα Σκόπια και αναμένεται αύριο με τον οικοδεσπότη Πέτρε Σιλέγκοφ να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων πόλεων.

(Στοιχεία από AlsatM)

www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα