Ο Γερμανοί “βύθισαν” τις γαλλικές φρεγάτες; Η δυσπιστία της Καγκελαρίου για τον Μακρόν…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

File Photo: German Chancellor Angela Merkel (R) and French President Emmanuel Macron (L) at the Humboldt Forum construction site in Berlin, Germany. EPA, CARSTEN KOALL / POOL

APRIL 26, 2018

Σύμφωνα με  δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού SPIEGEL, το κόμμα των Φιλελευθέρων υποψιάζεται ότι υπάρχει ένα είδος συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, με βάση την οποία το Παρίσι θα βοηθήσει την Αθήνα στη δύσκολη διαπραγμάτευση για το χρέος, ενώ από την πλευρά τους οι Έλληνες θα αγοράσουν πολεμικά πλοία από τους Γάλλους.

Μάλιστα το SPIEGEL εκτιμά ότι στις 3 Μαίου θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της επικείμενης ελληνογαλλικής συμφωνίας για την προμήθεια των πλοίων.

Ο εκπρόσωπος του FDP για θέματα προϋπολογισμού, Ότο Φρίκε, δηλώνει ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να στηρίξει μία αθέμιτη συμφωνία προς όφελος των γαλλικών ναυπηγείων και εις βάρος του γερμανού φορολογούμενου». Επισημαίνει μάλιστα με επικριτική διάθεση ότι “η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είτε αγνοούσε αυτή την παράπλευρη συμφωνία, είτε την γνώριζε, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα όφειλε να ενημερώσει αμέσως το Κοινοβούλιο”.

Πιέσεις προς Σολτς από FDP

Την Τετάρτη το απόγευμα επρόκειτο να συνεδριάσει η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής και οι Φιλελεύθεροι έλεγαν ότι θα θέσουν το ζήτημα της πιθανής ελληνογαλλικής συμφωνίας στον νέο υπουργό Οικονομικών και διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς.

Την Παρασκευή ο Σολτς αναμένεται ούτως ή άλλως να συζητήσει το ελληνικό ζήτημα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Σόφια.

Σύμφωνα με την ανάλυση του SPIEGEL, η παρέμβαση του FDP αποδεικνύει “πόσο μεγάλη δυσπιστία επικρατεί στην ομοσπονδιακή Βουλή απέναντι στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Πολλοί τον κατηγορούν ότι πρεσβεύει αμιγώς γαλλικά συμφέροντα υπό τον μανδύα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”.

Υπενθυμίζεται ότι, καθώς στο Βερολίνο συγκυβερνούν και πάλι οι χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και οι σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Φιλελεύθεροι είναι πλέον το μεγαλύτερο κόμμα της “αστικής” αντιπολίτευσης (αν εξαιρέσουμε δηλαδή την ακροδεξιά “Εναλλακτική για τη Γερμανία”).

Πηγή: Γιάννης Παπαδημητρίου, DW, DER SPIEGEL

Πηγή: Ο Γερμανοί “βύθισαν” τις γαλλικές φρεγάτες; Η δυσπιστία της Καγκελαρίου για τον Μακρόν… https://hellasjournal.com/2018/04/o-germani-vythisan-tis-gallikes-fregates-i-dyspistia-tis-kagkelariou-gia-ton-makron/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιά την πώληση Λέοπαρντ από την Γερμανία στην Τουρκία δεν μιλάει και δεν γράφει κανένας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα