ΣΥΡΙΖΑ: Εμφύλιος για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια -«Φύγετε όσοι διαφωνείτε»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ
Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

«Φωτιά» στη συνοχή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ βάζει η εσωκομματική αντιπαράθεση για την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι βουλευτές που διαφωνούν μειώθηκαν από 10 σε επτά, αλλά επιμένουν να ζητούν να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη. Κατέθεσαν μάλιστα τις έντονες διαφωνίες τους στη συνεδρίαση του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου

Παράλληλα έστειλαν και επιστολή στις κ.κ. Φωτίου και Αχτσιόγλου την οποία παρέδωσε η βουλευτής Πειραιά Γεωργία Γεννιά και την οποία υπογράφουν και οι βουλευτές Καραγιάννης και Ντζιμάνης. Βουλευτές που μετείχαν στη συνεδρίαση σημειώνουν ότι μεταφέρθηκε στις υπουργούς το μήνυμα ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη για κάτι τέτοιο, ενώ άλλοι επικαλέστηκαν και ιατρικούς όρους. Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους εξακολουθούν να διαφωνούν οι κ.κ. Εμμανουηλίδης, Βέττας, Ουρσουζίδης και ο Π. Κωνσταντινέας.

Τι λένε στην επιστολή τους οι διαφωνούντες

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η κοινωνία είναι ανέτοιμη για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και διερωτούνται: «Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα; Ειδικά αυτήν τη στιγμή;». Ταυτόχρονα, επικαλούνται «πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει με ανάδοχους ομόφυλους γονείς» αναφέροντας: «Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό; (…) Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού αυτού. Διότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, όχι επειδή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακατάλληλα-κάθε άλλο, η ικανότητα ορίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ατόμου, ξεκάθαρα- αλλά εξαιτίας της αντίδρασης του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου».

Καραγιαννίδης: Παραιτηθείτε και πηγαίνετε στον πολιτικό χώρο που ανήκετε!

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης με ανάρτησή του στο facebook κάλεσε όσους διαφωνούν να παραιτηθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα και να πάνε στον πολιτικό χώρο όπου ανήκουν!

Υπ. Εργασίας: Το ν/σ θα προχωρήσει με ψήφους από άλλα κόμματα

Την ίδια ώρα, πηγές του υπ. Εργασίας διαμηνύουν προς τους διαφωνούντες ότι το ν/σ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια έστω και χωρίς την ψήφο των διαφωνούντων, αλλά με «ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις σε όσους ασπάζονται τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως είναι τα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας και του Κέντρου αλλά και στο χώρο της ευρωπαϊκής Δεξιάς».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «το νομοσχέδιο θα προχωρήσει γιατί αποτελεί ταυτοτική θέση του κόμματος» και πρόσθεταν: «Ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου και δεν γίνεται να διαχωρίζουμε τα ζευγάρια σε κατηγορίες, είναι λάθος να επικεντρώνεται εκεί το ενδιαφέρον και όχι στο θέμα της αναδοχής και της αποσυμφόρησης των ιδρυμάτων, που αποτελεί πράγματι κοινωνική πληγή». Μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέληγαν λέγοντας πως στο ζήτημα της αναδοχής «θα αναζητήσουμε ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις σε όσους ασπάζονται τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως είναι τα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας και του Κέντρου αλλά και στο χώρο της ευρωπαϊκής Δεξιάς».

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά των διαφωνούντων

Κατά των διαφωνούντων βουλευττών του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται η Νεολαία του κόμματος επισημαίνοντας με νόημα πως «στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες.

Στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω».

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ: Εμφύλιος για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια -«Φύγετε όσοι διαφωνείτε» | iefimerida.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακαλουνται οι φιλιστορες και οι ιστοριοδιφες συνελληνες να μας γνωρισουν ,αν υπηρξε ιστορικη περιοδος , στον κοσμο και κυριως στην Ελλαδα , κατα την οποιαν τα παιδια μεγαλωναν σε ομοφυλα ζευγαρια ανθρωπων . Παει και η πατριωτικη εντολη στους νεους των Αρχαιων ” Μητρος και πατρος και των προγονων απαντων τιμιωτερον εστιν η Πατρις…., αφου πια θα εχουμε εν ζωη δυο μητερες και δυο πατερες, σε ενα γαμο ,η, συμβιωση και δεν συμμαζευεται. Δεν ηταν αρκετη η αναδοχη,η, και η υιοθεσια νεαρων ατομων ,απο ενα ενηλικο ατομο -ανδρα ,η, γυναικα- με παραδειγματα το υιοθετημενο του αειμνηστου Μανου Χατζηδακι και ποσων αλλων στην Ελλαδα ;;;.. Τουλαχιστον αυτα τα παιδια εγνωριζαν οτι μεγαλωναν υιοθετημενα με μονο πατερα ,η, μητερα , ενω τωρα γνωριζουν οτι θα μεγαλωνουν με δυο πατερες ,η, με δυο μητερες. Αυτο οχι μονο ο Παναγαθος δεν το θελει , αλλα ουτε και το αλλο ζωικο βασιλειο το βιωνει (δεν παρατηρειται οικογενεια με ζωακια μονο αρσενικων,η, θηλυκων ζωντανων). Δεν ειναι θεμα αν ωριμασαν ,η, δεν ωριμασαν οι συνθηκες για τετοια ”προοδευτικη” νομοθετικη ρυθμιση στην Ελληνορθοδοξη Ελλαδα μας ,αλλα αυτο ειναι αφυσικο και θα δημιουργησει σοβαρωτατα προβληματα -ιδιως σεξολογικα- στα αβοηθητα αυτα παιδια, για τα οποια κοπτονται οι ψυχολογοι και κοινωνικοι λειτουργοι σε καθε διαζυγιο ανδρο-γυνου , για να τα υποστηριξουν ψυχολογικως. Τωρα απο της προεφηβικης ηλικιας θα εχουν αναγκη απο κλινικη και παρακλινικη υποστηριξη με κλασσικη ,η, εναλλακτικη ( και με ινδικη καναβη) φαρμακευτικη αγωγη, εις βαρος των Ασφαλιστικων ταμειων, οσο και αυτα υπαρχουν. Και ολα αυτα για μια χουφτα δολαρια-ψηφων ενοψει εκλογων,η, για αμεση Ελληνοποιηση μεταναστων. ΚΑΙ επρεπε να συμβαλλουν και σαυτο οι Ανεξαρτητοι Ελληνες του κ. Καμμενου, που μαλλον εξελισσονται και θα αποτελεσουν την οιονει πατριωτικη συνιστωσα του Συριζα;;;. Ο ”Εχθρος” ειναι εντος μας αγαπητοι συνελληνες . Αλλα σιγα που θα ακουγαν οι βουλιμικοι για εξουσια Αν.Ελ την Ιεραρχια της Ελλαδος , της οποιας ομως χειροφιλουν μεθ’υποκλισεως την δεξια της. Η επιτομη της ασυνεπειας και της κομματικης σκοπιμοτητος στο ζενιθ της. Και ομως δεν εδειχναν οτι θα ειχαν αυτην την καταληξη. Τι σου ειναι ο ανθρωπος….

  2. ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ (1959)
    Πλεονάκις επολέμησάν με εκ νεότητός μου
    και γαρ ουκ ηδυνήθησάν μοι
    ΨΑΛΜΟΣ ΡΚΗ’

    Η ΓΕΝΕΣΙΣ

    ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ το φως Και η ώρα η πρώτη
    που τα χείλη ακόμη στον πηλό
    δοκιμάζουν τα πράγματα του κόσμου

    Ἔτσι ξεκινάει τό Ἄξιον Ἐστί τοῦ Ὀδυσσέα Ἐλύτη.

    Καί συνεχίζει κάπου
    «Εντολή σου είπε αυτός ο κόσμος
    και γραμμένος μες στα σπλάχνα σου είναι
    Διάβασε και προσπάθησε
    και πολέμησε είπε
    Ο καθείς και τα όπλα του είπε
    Και τα χέρια του άπλωσε όπως κάνει
    νέος δόκιμος Θεός για να πλάσει μαζί αλγηδόνα κι ευφροσύνη.»

    Νέοι δόκιμοι θεοί προσπαθοῦν νά πλάσουν μαζί αλγηδόνα κι ευφροσύνη;
    Πολύ φοβᾶμαι ὅτι ἔχει ξεχαστεῖ τό βασικό, ὅτι δηλαδή τά παιδιά εἶναι καρπός ἔρωτα

    http://www.iefimerida.gr/news/315842/karpoi-erota-kai-agapis-thayma-tis-gennisis-mesa-apo-24-sygklonistikes-fotografies

    ὄχι πάντα ἑνός ἰδεατοῦ μεγάλου ἔρωτα, ἀλλά τῆς δυνατότητας πού ἔχει δοθεῖ στόν ἄνθρωπο νά γεννᾶ, νά ἀποκτᾶ ἀπογόνους, νά μαθαίνει νά τούς φροντίζει κλπ, μία διαδικασία πού ὑπάρχει σέ ὅλη τή φύση.
    Ἔχει ξεχαστεῖ ὅμως πρωτίστως ὁ ἔρωτας, αὐτή ἡ τεράστια ἕλξη μεταξύ δύο ἀνθρώπων, καί ἔχει ὑποτιμηθεῖ τόσο πού παρατηροῦμε τά συμπτώματα στήν ἐποχή αὐτή, πού ἡ ἕλξη δέν μπορεῖ νά λειτουργήσει φυσικά καί τό φυσικά σημαίνει ἀρχές, πρόσωπα, μορφές, οὐσία, τόπο καί χρόνο. Μπορεῖ νά παραβιάζει στεγανά ὁ ἔρωτας ἀλλά αὐτά ἀφοροῦν τούς τοίχους τῆς σκέψης.
    Τά παιδιά πού γεννιῶνται κουβαλοῦν πάντα τήν ἱστορία τῶν γονέων τους, τό κάρμα μποροῦμε νά ποῦμε, τό dna τους, καί μαζί καί τό δικό τους προσωπικό ἴχνος.
    Ἄν ξεχαστοῦν τά βασικά, οἱ ὁποιεσδήποτε ΄ρυθμίσεις΄ γιά κάποιο φαινομενικά ΄καλό΄ σκοπό, δέν ὁδηγοῦν πουθενά.
    «Το κατά λάθος λάθος μπορεί να σε οδηγήσει και σε άλλα επόμενα,δεν σε επαναφέρει όμως στο σωστό ποτέ.» ἔχει πεῖ ὁ Ἐλύτης.

    Γιά νά διαβαστεῖ ἡ ὁποιαδήποτε ἱστορία χρειάζεται νά μπεῖ σέ χρονικό συγκεκριμένο πλαίσιο γιά νά ἀποκαλύψει τίς λεπτομέρειες, πόσα κρύβονται μέσα καί πόσα ὁ καθένας μας μπορεῖ νά ἀνακαλύψει.

    Ὁ ἔρωτας ἀφορᾶ ἰδιαιτέρως τήν ἑλληνική ἰδιαιτερότητα, ἀφοῦ καί σάν λέξη συναντᾶται πρῶτα καί κύρια στά ἑλληνικά.

    «Ο έρωτας
    Το καράβι του
    Κι η αμεριμνησία των μελτεμιών του
    Κι ο φλόκος της ελπίδας του»
    Ο.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα