Κινδυνος για την υγεία του λαού του Αφρίν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Αφρίν λογω της εισβολης του  τουρκικου κράτους και των συμμοριων του ζουν υπό σκληρές συνθήκες. Το κέντρο της πόλης Αφρίν κατελήφθη στις 18 Μαρτίου και οι πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους και άφησαν την πόλη για να αποφύγουν να υποστούν περαιτέρω σφαγές.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους ζήτησαν καταφύγιο στην περιοχή Shehba και ορισμένοι κατοίκησαν στα στρατόπεδα Serdem και Berxwedan που δημιουργήθηκαν στην περιοχή, αλλά η πλειονότητα των μεταναστών εξακολουθεί να παραμένει σε τζαμιά, σχολεία και εγκαταλελειμμένα σπίτια. Η περιοχή Shehba είχε πρόσφατα απελευθερωθεί από συμμορίες, οπότε οι πόροι εξακολουθούν να είναι περιορισμένοι.

Με τους μετανάστες να ανερχονται στις εκατοντάδες χιλιάδες, μέσα σε λίγες μέρες έχουν  εξαντληθει περαιτέρω οι πόροι, και λογω του καλοκαιριου, η υπερβολική ζέστη έχει προκαλέσει ασθένειες.

 

ΑΠΟΥΣΙΑ  ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Η συμπρόεδρος του Δημοκρατικου Αυτονομου Συμβουλιου του Αφριν Hevi Mistefa Ibrahim μίλησε στο ANF σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες των μεταναστών από το Afrin,οι οποιοι τωρα ζουν στη Shehba.

Η Χεβι Μουσταφα Ιμπραήμ δήλωσε ότι δεν υπήρχαν υγειονομικές οργανώσεις ή ιδρύματα που να συνοδεύουν τους ανθρώπους της Αφρίν καθώς έφυγαν από την πόλη και προσθεσε «Πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο».

Ο λαός της Αφρίν αγωνίζεται να επιβιώσει στη Σεχμπά εδω και  ένα μήνα. Ορισμένες ζωτικές ανάγκες ικανοποιούνται από το Αυτόνομο Συμβούλιο του  Καντονιου Afrin, αλλά αυτές περιορίζονται στο ψωμί και το καταφύγιο.

Επισης προσθεσε: «Όμως, καμία βοήθεια ή υποστήριξη δεν προέρχεται από κανένα διεθνές ίδρυμα ή οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για αυτούς τους ανθρώπους μέχρι σήμερα. Ο Οργανισμός Μεταναστευσης και ο Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησαν συνολικά μία επίσκεψη, και αυτό μοιάζει περισσότερο με μια συμβολική χειρονομία, σαν να δίνουν ελεημοσύνη. Είναι ντροπιαστικό να μιλησει κανεις ακόμη και για αυτά που έδωσαν, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες.»

ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Επί του παρόντος υπάρχουν δύο στρατόπεδα στην περιοχή και περίπου 1.000 οικογένειες έχουν εγκατασταθεί εκεί. Ωστόσο, εκατοντάδες οικογένειες ζουν ακόμα σε τζαμιά και εγκαταλελειμμένα σπίτια. Η Hevi Mistefa Ibrahim δήλωσε: «Κάθε μέρα κάποια παιδιά και  άρρωστοι με χρονια νοσηματα  χάνουν τη ζωή τους λόγω έλλειψης πόρων και φαρμάκων».

Ζήτησε επίσης βοήθεια: «Καλούμε πρώτα τους ανθρώπους μας. Η Shehba αποτελεί λόγο αντίστασης. Πρέπει να στηρίξουν τους ανθρώπους της Αφρίν. Έχουμε στείλει δεκάδες επιστολές σε ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οι καλοκαιρινοί μήνες έρχονται. Θα υπάρξουν πολλές ασθένειες  λόγω της ζεστης. Οι οργανώσεις υγείας πρέπει να έρθουν και να δουν ιδιοις ομμασι.  Καμία επιτροπή δεν έχει έρθει ακόμα. Ο λαός μας πρέπει να συνεχίσει με τις διαμαρτυρίες του, θα πρέπει να κάνει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων να ακούσουν τη φωνή του λαού της Αφρίν. Θα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απόφαση για την υπεράσπιση του λαού της Αφρίν στο Shehba. Θέλουμε επίσης να επιστρέψουμε στα εδάφη μας υπό την επίβλεψη διεθνών παρατηρητών και  με αναλογη υπεράσπιση».

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Περίπου 200.000 άνθρωποι στη Shehba αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους: «Όλα τα ζωτικα αγαθα λείπουν. Ως αυτόνομη διοίκηση, οι πόροι μας δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες των ανθρώπων.»

ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΟΙ ΒΑΡΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Τονισε ότι ορισμένοι ασθενείς είναι σοβαρά άρρωστοι και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε τα μέσα για να  αντιμετωπίσουμε αυτες τις ασθενειες κάτω από αυτές τις συνθήκες. Υπάρχει ένας κατάλογος 150 έως 200 σοβαρά ασθενών, οι οποίοι πρέπει να μετακινούνται σε διάφορες τοποθεσίες όπου μπορούν να λάβουν νοσοκομειακή περίθαλψη. Απευθυνθήκαμε σε πολλά μέρη για να λάβουν  αυτοι οι ασθενείς θεραπεία όπως πρέπει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Οι δρόμοι πρέπει να ανοίγουν για αυτούς τους ασθενείς. Για το λόγο αυτό, λέμε ότι οι ιατρικές οργανώσεις πρέπει να έρθουν και να παρακολουθήσουν την κατάσταση από πρώτο χέρι. Αυτοί οι άνθρωποι, και ειναι πολλοι, δεν χρειάζεται να περιμένουν τον δικό τους θάνατο μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να αποφασίσετε ».

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ

Οι συνθήκες υγιεινής στους χώρους κατασκήνωσης και άλλα μέρη είναι κακές, έχουν εμφανιστεί τόσες πολλες ασθένειες: «Βλέπουμε πολλές περιπτώσεις Hebil Heleb (πληγές που εμφανίζονται στο σώμα λόγω θερμότητας και ακαθαρσιών τους καλοκαιρινούς μήνες). Υπάρχουν επίσης ασθένειες οπως η  ιλαρά και άλλες καλοκαιρινές ασθένειες. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Χρειαζόμαστε επιτροπές ιατρικής περιθαλψης και υγιεινης. Χρειαζόμαστε φάρμακα για τα κουνουπια . Χρειαζόμαστε γάλα για βρέφη. Όλος ο κόσμος και όλα τα θεσμικά όργανα θα πρέπει να υποστηρίξουν τον λαό της Αφρίν.»

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα